• Логотипи СД, СДХЦ и СДКСЦ су заштитни знакови компаније СД-3Ц, ЛЛЦ.

  • Windows је или регистровани заштитни знак или заштитни знак Microsoft Corporation у Сједињеним Државама и/или другим земљама.

  • Apple , Апп Сторе®, Apple логотипи, iPhone , iPad , иПод тоуцх®, Mac , macOS и ОС Кс су заштитни знакови компаније Apple Инц. регистровани у САД и/или другим земљама.

  • Android , Google Play и логотип Google Play су заштитни знакови компаније Гоогле ЛЛЦ. Android робот се репродукује или модификује из дела који је креирао и дели Гоогле и користи се у складу са условима описаним у лиценци Creative Commons 3.0 Аттрибутион Лиценсе.

  • ИОС је заштитни знак или регистровани заштитни знак компаније Цисцо Системс, Инц., у Сједињеним Државама и/или другим земљама и користи се под лиценцом.

  • HDMI , HDMI лого и High-Definition Multimedia Interface су заштитни знаци или регистровани заштитни знаци HDMI Лиценсинг, ЛЛЦ.

  • Ознака и логотип Bluetooth су регистровани заштитни знакови у власништву Bluetooth СИГ, Инц., и свако коришћење таквих знакова од стране Nikon је под лиценцом.

  • Ви‑Фи и Ви‑Фи логотип су заштитни знаци или регистровани заштитни знаци Ви‑Фи Аллианце.

  • Сва друга трговачка имена поменута у овом приручнику или другој документацији која сте добили уз ваш Nikon производ су заштитни знаци или регистровани заштитни знаци њихових власника.

Употреба значке Маде фор Apple значи да је додатак дизајниран да се посебно повеже са Apple производима идентификованим на значки и да је програмер сертификован да испуњава Apple стандарде перформанси. Apple није одговоран за рад овог уређаја или његову усклађеност са безбедносним и регулаторним стандардима. Имајте на уму да употреба овог прибора са Apple производом може утицати на перформансе бежичне мреже.

FreeType лиценца ( FreeType2 )

Делови овог софтвера су заштићени ауторским правима © 2012 The FreeType Project ( хттпс://ввв.фреетипе.орг ). Сва права задржана.

MIT лиценца ( HarfBuzz )

Делови овог софтвера су заштићени ауторским правима © 2018 The HarfBuzz Project ( хттпс://ввв.фреедесктоп.орг/вики/Софтваре/ HarfBuzz ). Сва права задржана.

Unicode® Character Database License ( Unicode Цхарацтер Датабасе)

Софтвер за овај производ користи софтвер отвореног кода Unicode® Character Database License . Услови лиценце за софтвер су следећи:

ОБАВЕШТЕЊЕ О АУТОРСКОМ ПРАВУ И ДОЗВОЛИ

Ауторска права © 1991-2019 Unicode , Инц. Сва права задржана.

Дистрибуирано под условима коришћења на хттпс: //ввв.уницоде.орг/цопиригхт.хтмл .

Овим се даје бесплатна дозвола било којој особи која добије копију Unicode датотека са подацима и било које повезане документације („Датотеке података“) или Unicode софтвера и било које повезане документације („Софтвер“) за рад са датотекама података или Софтвер без ограничења, укључујући без ограничења права на коришћење, копирање, модификацију, спајање, објављивање, дистрибуцију и/или продају копија датотека са подацима или софтвера, као и да дозвољавају лицима којима су датотеке са подацима или софтвер достављене да раде дакле, под условом да било

  • (и) ово обавештење о ауторским правима и дозволи се појављује са свим копијама датотека са подацима или софтвера, или

  • (ии) ово обавештење о ауторским правима и дозволи се појављује у повезаној документацији.

ДАТОТЕКЕ ПОДАТАКА И СОФТВЕР СЕ ДАЈУ „КАВИ ЈЕСУ“, БЕЗ БИЛО КОЈЕ ВРСТЕ ГАРАНЦИЈЕ, ИЗРИЧИТЕ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНЕ, УКЉУЧУЈУЋИ, АЛИ НЕ ОГРАНИЧЕНИ НА ГАРАНЦИЈЕ ЗА ПРОДАЈУ, ПРИКЛАДНОСТ ЗА ОДРЕЂЕНУ НАМЕНУ И НАМЕНУ.

НИ У ком случају НОСИлац ауторских права ИЛИ НОСИЛАЦИ УКЉУЧЕНИ У ОВО ОБАВЕШТЕЊЕ НЕЋЕ БИТИ ОДГОВОРНИ ЗА БИЛО КАКАВ ЗАХТЕВ, ИЛИ БИЛО КОЈУ ПОСЕБНУ ИНДИРЕКТНУ ИЛИ ПОСЛЕДИЧНУ ШТЕТУ, ИЛИ БИЛО КОЈУ ШТЕТУ КОЈИ БИ БИЛО КОЈИ КО ПРОСЛЕДИЛИ ИЗ ЊЕГА, УГОВОРА, НЕМАРА ИЛИ ДРУГЕ ДЕЛАТНЕ РАДЊЕ, КОЈЕ ПРОИСТАКЛЕ ИЗ ИЛИ У ВЕЗИ СА КОРИШЋЕЊЕМ ИЛИ ПЕРФОРМАНСЕ ДАТОТЕКА ИЛИ СОФТВЕРА.

Осим како је садржано у овом обавештењу, име носиоца ауторских права неће се користити у рекламирању или на други начин за промовисање продаје, коришћења или других послова у овим датотекама са подацима или софтверу без претходног писменог одобрења носиоца ауторских права.

AVC Patent Portfolio License

Овај производ је лиценциран под лиценцом авц патентног портфеља за личну и некомерцијалну употребу потрошача за
(и)
кодира видео у складу са авц стандардом („авц видео“) и/или
(ии)
декодира авц видео који је кодирао потрошач који се бави личном и некомерцијалном активношћу и/или је добијен од видео провајдера лиценцираног за пружање авц видеа. Ниједна лиценца се не даје нити се подразумева за било коју другу употребу. Додатне информације се могу добити од мпег ла, доо Види

хттпс://ввв.мпегла.цом