Да бисте увећали слику приказану током репродукције преко целог екрана, притисните дугме X ( T ) или J или дајте екрану два брза тапкања.

Зоом репродукције

До

Опис

Увећајте или умањите/прикажите друге области слике

Притисните X ( T ) или користите покрете за растезање за максимално увећање од приближно 24× (велике слике у FX /36 × 24 формату), 18× (средње слике) или 12× (мале слике). Притисните W ( Y ) или користите покрете прстију да бисте умањили приказ. Док је фотографија увећана, користите џојстик или превуците прстом преко екрана да бисте видели делове слике који нису видљиви на монитору. Држите џојстик притиснут да бисте брзо скроловали до других делова оквира. Прозор за навигацију се приказује када се промени однос зумирања; област која је тренутно видљива на монитору је означена жутим оквиром. Трака испод прозора за навигацију приказује однос зумирања, постаје зелена у 1 : 1.

Изрежите слику

Да бисте креирали слику за исецање на област која је тренутно видљива на монитору, притисните i , означите [ Брзо исецање ] и притисните J . Имајте на уму да [ Брзо исецање ] није доступно када је приказан РГБ хистограм ( РГБ хистограм ).

Изаберите лица

Лица откривена током зумирања су означена белим ивицама у прозору за навигацију. Ротирајте подкомандни точкић или додирните водич на екрану да бисте видели друга лица.

Погледајте друге слике

Ротирајте главни командни точкић или додирните иконе e или f на дну екрана да видите исту локацију на другим фотографијама у тренутном односу зумирања. Зумирање репродукције се поништава када се прикаже филм.

Промените статус заштите

Притисните Q / g ( U ) да заштитите или уклоните заштиту са слика ( Заштита фотографија од брисања ).

Вратите се у режим снимања

Притисните окидач до пола или притисните дугме K да бисте изашли у режим снимања.

Приказ менија

Притисните G да видите меније.