Добавете информация за авторски права към нови снимки, докато се правят. Информацията за авторските права може да се види в раздела NX Studio [ Информация ].

Въведете име на фотограф с дължина до 36 знака и име на притежателя на авторските права с дължина до 54 знака. Маркирайте [ Изпълнител ] или [ Авторски права ] и натиснете 2 , за да се покаже диалогов прозорец за въвеждане на текст. За информация относно въвеждането на текст вижте „Въвеждане на текст“ ( Въвеждане на текст ).

Прикачете информация за авторски права

За да прикачите информация за авторски права към следващите снимки, маркирайте [ Прикачи информация за авторски права ], натиснете 2 и потвърдете, че в съседното квадратче за отметка се появява отметка ( M ). Натиснете J , за да запазите промените и да излезете; информация за авторските права ще бъде приложена към всички следващи снимки.

Информация за авторското право
  • За да предотвратите неоторизирано използване на имената на изпълнители или притежатели на авторски права, деактивирайте [ Прикачи информация за авторски права ], преди да заемете или прехвърлите камерата на друго лице. Също така ще трябва да се уверите, че полетата за изпълнител и авторски права са празни.

  • Nikon не поема отговорност за щети или спорове, произтичащи от използването на опцията [ Информация за авторските права ].

Преглед на информация за авторски права
  • Информацията за авторските права може да се види на страницата [ Информация за авторските права ] на дисплея с информация за снимката на камерата.

  • За да покажете страницата [ Информация за авторските права ], изберете ( M ) и [ Данни за снимане ] и [ Информация за авторски права ] за [ Опции на дисплея за възпроизвеждане ] в менюто за възпроизвеждане.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с памет езикЧасова зона и дата Яркост на монитора Цветов баланс на монитора Виртуален хоризонт Информационен дисплей Опции за фина настройка на AF Данни за обектива без процесор Почистете сензора за изображениеЗаключване на огледалото за почистване Изображение Отстраняване на прах Референтна снимка Пикселно картографиране Коментар на изображението Информация за авторското право IPTC Опции за гласова бележка Опции за звуков сигнал Докоснете контроли HDMI Данни за местоположение (вградени) Опции за безжично дистанционно (WR). Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR). Самолетен режим Свържете се със смарт устройство Свържете се с компютър (вграден Wi-Fi) Кабелна LAN/WT Маркировка за съответствие Информация за батерията Заключване за освобождаване на празния слот Запазване/Зареждане на настройките на менюто Нулиране на всички настройки Версия на фърмуера