Искључите камеру пре уметања или вађења батерије.

 1. Уклоните поклопац одељка за батерије БЛ-7.

  Подигните резу поклопца преграде за батерију, окрените је у отворени ( A ) положај ( q ) и уклоните поклопац преграде за батерију ( w ).

 2. Причврстите поклопац на батерију.
  • Ако је отпуштање батерије постављено тако да је стрелица ( H ) видљива, повуците отпуштање батерије да покрије стрелицу ( H ).

  • Уметните две избочине на батерији у одговарајуће уторе на поклопцу као што је приказано. Отпуштање батерије ће клизнути у страну да би у потпуности открило стрелицу ( H ).

 3. Уметните батерију.

  Уметните батерију потпуно и безбедно као што је приказано.

 4. Затворите поклопац.

  • Окрените резу поклопца преграде за батерију у затворени положај ( q ) и преклопите је као што је приказано ( w ).

  • Уверите се да је поклопац добро закључан како бисте спречили да се батерија помери током рада.

Уклањање батерије

Пре него што извадите батерију, искључите камеру, подигните резу поклопца преграде за батерију и окрените је у отворени ( A ) положај.

Уклањање поклопца преграде за батерије

Да бисте откључали поклопац преграде за батерију тако да се може извадити из батерије, померите отпуштање батерије у смеру означеном стрелицом ( H ) док се не заустави.

Поклопац преграде за батерије
 • Користите само поклопце одељка за батерије БЛ-7; други поклопци одељка за батерије се не могу користити са овим фотоапаратом.

 • Можете оставити поклопац причвршћен када пуните батерије у пуњачу.

 • Да бисте спречили накупљање прашине унутар преграде за батерију, вратите поклопац лежишта за батерију на фотоапарату када батерија није уметнута.

Ниво батерије

 • Ниво батерије се приказује на екрану снимања и контролној табли док је камера укључена.

  Монитор

  Тражило

  Контролна табла

 • Приказ нивоа батерије се мења како се ниво батерије смањује, од L до K , J , I и H Када ниво батерије падне на H , обуставите снимање и напуните батерију или припремите резервну батерију.

 • Ако се појави порука [ Окидач је онемогућен. Напуните батерију. ] се приказује, напуните или замените батерију.

Тајмер приправности

Камера користи тајмер мировања да би се смањио трошење батерије. Ако се ниједна операција не изврши око 30 секунди, тајмер мировања ће истећи, а монитор, тражило и контролна табла ће се искључити. Неколико секунди пре искључивања, монитор и тражило ће се затамнити. Могу се поново активирати притиском на дугме окидача до пола. Време пре него што тајмер у режиму мировања аутоматски истекне може се изабрати коришћењем прилагођених подешавања ц3 [ Одлагање искључивања ] > [ Тајмер приправности ].