Гласовне белешке дужине до 60 секунди могу се додати фотографијама.

 1. Изаберите фотографију.

  По слици се може снимити само једна гласовна белешка; додатне гласовне белешке се не могу снимити за слике које су већ означене иконом h . Постојећа гласовна белешка се мора избрисати пре него што се може снимити други ( Брисање гласовних бележака ).

 2. Држите дугме b .
  • Аудио се снима док је дугме притиснуто.

  • Током снимања, камера приказује икону b и одбројавање преосталог времена снимања, у секундама.

 3. Отпустите дугме b .

  • Снимање ће се завршити.

  • Слике са гласовним белешкама су означене иконама h .

Снимање није доступно

Гласовне белешке не могу да се додају видео записима или референтним подацима Имаге Дуст Офф.

Ограничења снимања

Гласовне белешке се не могу снимити ако:

 • бирач фотографија/видео је ротиран на 1 или

 • у току је вишеструка експозиција.

Опрез: Снимање гласовних белешки

Контроле на додир су онемогућене и друге слике се не могу приказати док је снимање у току.

Прекидање снимања

Притиском на дугме окидача или коришћењем других контрола камере може се прекинути снимање. Током фотографисања са интервалним тајмером, снимање се завршава око две секунде пре снимања следећег снимка; снимање се такође завршава када се камера искључи.

Складишно место

Гласовне белешке за слике снимљене са две убачене меморијске картице и [ Резервна копија ], [ РАВ Слот 1 - ЈПЕГ Слот 2 ] или [ ЈПЕГ Слот 1 - ЈПЕГ Слот 2 ] изабрани за [ Улога коју игра картица у Слоту 2 ] у фотографисању менија се снимају са копијама на обе картице.

Имена датотека гласовне белешке

Имена датотека гласовних белешки имају облик „ДСЦ_нннн.ВАВ“. Гласовна белешка има исти број датотеке („нннн“) као и слика са којом је повезана. На пример, гласовна белешка за слику „ДСЦ_0002.ЈПГ“ би имала назив датотеке „ДСЦ_0002.ВАВ“. Називи датотека гласовних белешки се могу видети на рачунару.

 • Гласовне белешке за фотографије снимљене са [ Адобе РГБ ] изабраним за [ Цолоур спаце ] у менију снимања фотографија имају називе у облику „_ДСЦнннн.ВАВ“.

 • Гласовне белешке за фотографије снимљене са префиксом који није „ДСЦ“ изабран за [ Филе наминг ] у менију снимања фотографија биће снимљен са изабраним префиксом уместо „ДСЦ“.

i мени

Снимање се такође може покренути тако што ћете означити [ Рецорд воице мемо ] у менију репродукције i и притиснути J . Да бисте прекинули снимање, притисните J други пут.