Sledeći Nikon softver se može koristiti sa fotoaparatom. Za više informacija posjetite Nikon web stranicu za svoju zemlju ili regiju.

Računarski softver

Nikon računarski softver dostupan je u Nikon centru za preuzimanje. Provjerite verziju i sistemske zahtjeve i obavezno preuzmite najnoviju verziju.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (dostupno za kupovinu): Upravljajte kamerom daljinski sa računara da biste snimili fotografije i video zapise i sačuvali ih direktno na hard disk računara.

 • NX Tether : Koristi se za vezanu fotografiju kada je kamera povezana sa računarom. Ekspozicija, balans bijele i druge postavke kamere mogu se podesiti daljinski pomoću kontrola na ekranu računara.

 • NX Studio * : Pregledajte i uredite fotografije i video zapise snimljene Nikon digitalnim fotoaparatima. NX Studio se može koristiti za fino podešavanje datoteka u Nikonovom jedinstvenom NEF/NRW (RAW) formatu i njihovo pretvaranje u JPEG ili TIFF (NEF/RAW obrada). Podržava ne samo NEF/NRW (RAW) slike već i JPEG i TIFF fotografije snimljene Nikon digitalnim fotoaparatima za zadatke kao što su uređivanje krivulja tona i poboljšanje svjetline i kontrasta.

  • Postojeći korisnici bi trebali biti sigurni da su preuzeli najnoviju verziju, jer ranije verzije možda neće moći preuzeti slike sa kamere ili otvoriti NEF (RAW) slike.

 • Wireless Transmitter Utility : Uslužni program za bežični odašiljač je potreban ako se kamera želi povezati na mrežu. Uparite kameru sa računarom i preuzmite slike preko bežične ili Ethernet mreže.

 • Webcam Utility : Webcam Utility vam omogućava da koristite kameru kao web kameru kada je povezana na računar preko USB-a. Kamera će se pojaviti kao “Webcam Utility” u aplikacijama za web konferencije. Odabirom “Webcam Utility” kamera se pretvara u web kameru. Za informacije o kompatibilnim fotoaparatima, sistemskim zahtevima i korišćenju uslužnog programa za veb kameru, kao i o merama opreza koje treba poštovati tokom upotrebe, pogledajte stranicu Webcam Utility u Nikon centru za preuzimanje.

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

Aplikacije za pametne telefone (tablete) dostupne su u Apple App Store® i Google Play™. Za najnovije informacije o našim aplikacijama posjetite Nikon web stranicu.

 • SnapBridge : Preuzmite fotografije i video zapise sa kamere na svoj pametni uređaj putem bežične veze.

 • NX MobileAir (nudi kupovinu u aplikaciji): Uvezite slike sa kamere povezane sa vašim pametnim uređajem putem USB-a i otpremite ih bežično na FTP server.

  • Podržane funkcije i operativni sistemi razlikuju se u zavisnosti od zemlje i regiona.