Обратите пажњу на следеће тачке када снимате видео записе:

 • Сваки видео може трајати до 125 минута.

 • Сваки видео снимљен на картицу капацитета 32 ГБ или мање биће сачуван у максимално 8 датотека. Свака од ових датотека ће имати максимално 4 ГБ. Број датотека и дужина сваке датотеке варирају у зависности од опција изабраних за [ Величина кадра/брзина кадрова ].

 • Ако је [ ПроРес 422 ХК 10-бит (МОВ) ] изабран за [ Тип видео датотеке ] у менију за снимање видео записа и меморијска картица има капацитет од 32 ГБ или мање, снимање ће се аутоматски завршити када датотека достигне величину од 4 ГБ . Видео снимци се не снимају у више датотека.

 • У зависности од брзине писања на меморијску картицу, снимање се може завршити пре него што се достигне максимална дужина.

 • Видео се не може снимати на КСКД меморијске картице капацитета 32 ГБ или мање када је [ Н-РАВ 12-бит (НЕВ) ] или [ ПроРес РАВ ХК 12-бит (МОВ) ] изабрано за [ Тип видео датотеке ] у мени за снимање видео записа.

 • Икона 0 ( 0 ) означава да се видео записи не могу снимати.

 • [ Спот метеринг ] није доступно током снимања видео записа.

 • Осветљење блица ( коришћење блица на камери ) се не може користити.

Видео снимање: Режим снимања

Подешавања експозиције која се могу подесити током снимања разликују се у зависности од режима снимања:

Режим

Отвор бленде

Брзина затварача

ИСО осетљивост2

П , С 1

3

А

4

3

М

4

4

44

 1. Контрола експозиције у режиму С је иста као у режиму П.

 2. Максимална ИСО осетљивост за видео записе снимљене са [ ОН ] изабраном за [ Елецтрониц ВР ] у менију за снимање видео записа је ИСО 25600.

 3. Горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати коришћењем [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] у менију за снимање видео записа.

 4. Ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска ИСО контрола (режим М) ] у менију за снимање видео записа, горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати помоћу [ Максимална осетљивост ].

Подешавање баланса белог током снимања видео записа

Баланс белог се може подесити током снимања видео записа држањем U дугмета и окретањем командног точкића.

Коришћење фиксне брзине затварача

У режиму М , брзина затварача може да се подеси на вредности између 1/25 с и 1/32000 с ( најспорија доступна брзина затварача зависи од броја кадрова).

Бежични даљински управљачи и каблови за даљинско управљање

Ако је [ Рецорд видеос ] изабрано за Цустом Сеттинг г2 [ Цустом цонтролс ] > [ Окидач ], дугмад окидача на опционалним бежичним даљинским управљачима и кабловима даљинског управљача могу се притиснути до пола за фокусирање или притиснути до краја да би се покренули и заврши видео снимање.

Коришћење спољног микрофона

Микрофони независних произвођача са 3,5 мм мини утикачима могу се користити за снимање звука за видео записе.

 • Користите [ Миц јацк плуг-ин повер ] у менију за снимање видео записа да одаберете да ли камера напаја напајање спољног микрофона ( напајање прикључка за микрофон ).