Obratite pažnju na sljedeće tačke prilikom snimanja video zapisa:

 • Svaki video može trajati do 125 minuta.

 • Svaki video snimljen na karticu kapaciteta 32 GB ili manje bit će sačuvan u maksimalno 8 datoteka. Svaka od ovih datoteka bit će veličine maksimalno 4 GB. Broj datoteka i dužina svake datoteke variraju u zavisnosti od opcija odabranih za [ Veličina kadra/brzina kadrova ].

 • Ako je [ ProRes 422 HQ 10-bit (MOV) ] odabrano za [ Video file type ] u meniju za snimanje video zapisa i memorijska kartica ima kapacitet od 32 GB ili manje, snimanje će se automatski završiti kada datoteka dostigne veličinu od 4 GB . Videozapisi se ne snimaju u više datoteka.

 • Ovisno o brzini pisanja na memorijsku karticu, snimanje se može završiti prije nego što se dostigne maksimalna dužina.

 • Ikona 0 ( Ikona 0 ) označava da se video zapisi ne mogu snimati.

 • [ Spot metering ] nije dostupno tokom snimanja video zapisa.

 • Osvetljenje blica ( korišćenje blica na kameri ) se ne može koristiti.

Video snimanje: Režim snimanja

Postavke ekspozicije koje se mogu podesiti tokom snimanja razlikuju se u zavisnosti od načina snimanja:

Mode

Otvor blende

Brzina zatvarača

ISO osetljivost2

P , S 1

3

A

4

3

M

4

4

44

 1. Kontrola ekspozicije u režimu S je ista kao u režimu P.

 2. Maksimalna ISO osetljivost za video zapise snimljene sa [ ON ] odabranom za [ Electronic VR ] u meniju snimanja video zapisa je ISO 25600.

 3. Gornja granica za ISO osetljivost se može izabrati pomoću [ Postavke ISO osetljivosti ] > [ Maksimalna osetljivost ] u meniju za snimanje video zapisa.

 4. Ako je [ UKLJUČENO ] odabrano za [ Postavke ISO osjetljivosti ] > [ Automatska ISO kontrola (režim M) ] u meniju za snimanje video zapisa, gornja granica za ISO osjetljivost se može odabrati pomoću [ Maksimalna osjetljivost ].

Podešavanje balansa belog tokom snimanja video zapisa

Balans belog se može podesiti tokom snimanja video zapisa držanjem dugmeta U i okretanjem komandnog točkića.

Korištenje fiksne brzine zatvarača

U režimu M , brzina zatvarača se može podesiti na vrednosti između 1 / 25 s i 1 / 32000 s (najsporija dostupna brzina zatvarača zavisi od broja kadrova).

Bežični daljinski upravljači i kablovi za daljinsko upravljanje

Ako je [ Snimaj video zapise ] odabrano za prilagođenu postavku g2 [ Prilagođene kontrole ] > [ Okidač ], tipke okidača na opcionalnim bežičnim daljinskim upravljačima i kablovima za daljinsko upravljanje mogu se pritisnuti do pola za fokusiranje ili pritisnuti do kraja za početak i završiti snimanje videa.

Korištenje vanjskog mikrofona

Mikrofoni treće strane sa 3,5 mm mini-utikačem mogu se koristiti za snimanje zvuka za video zapise.

 • Koristite [ Mic jack plug-in power ] u meniju za snimanje video zapisa da odaberete da li kamera napaja napajanje eksternog mikrofona ( Mic Jack Plug-in Power ).