Да бисте увећали фотографију приказану током репродукције преко целог екрана, притисните X или J или дајте екрану два брза додира. Фотографије у формату [ ФКС (36×24) ] могу да се зумирају до максимално 32× ( велике слике), 24× ( средње ) или 16× ( мале ). Лица откривена током зумирања су означена белим ивицама; ротирајте подкомандни точкић да бисте видели друга лица.

Коришћење зума за репродукцију

До

Опис

Увеличати/
зумирати

  • Притисните дугме X или користите покрете за растезање да бисте увећали приказ.

  • Да бисте умањили приказ, притисните W ( Q ) или користите покрете прстију.

Прозор за навигацију се приказује док је промењен однос зумирања, а област која је тренутно видљива је означена жутим оквиром. Трака испод прозора за навигацију приказује однос зумирања, постаје зелена у 1 : 1 (100%). Прозор за навигацију се брише са екрана након неколико секунди.

Погледајте друге области слике

Користите џојстик или покрете клизања да видите делове слике који се не виде на монитору. Држите џојстик притиснут да бисте брзо скроловали до других делова оквира.

Изрежите слику

Да бисте изрезали слику на област која је тренутно видљива на монитору, притисните i и изаберите [ Брзо исецање ].

Изаберите лица

Лица откривена током зумирања су означена белим ивицама у прозору за навигацију. Окрените подкомандни точкић или додирните водич на екрану да бисте видели друга лица.

Погледајте остале слике

Окрените главни командни точкић да бисте видели исту локацију на другим фотографијама без промене односа зумирања (одабиром видео снимка се поништава зум). Такође можете да видите друге фотографије тако што ћете додирнути икону e или f на дну екрана.

Заштитите слике

Притисните дугме g ( Фн4 ) да бисте укључили или искључили заштиту тренутне слике ( Заштита слика од брисања ).

Изађите у режим снимања

Притисните окидач до пола или притисните дугме K да бисте изашли.

Прикажи меније

Притисните дугме G да бисте видели меније.