Сада имате могућност да извршите пуно форматирање на компатибилним ЦФекпресс меморијским картицама користећи [ Формат мемори цард ] у менију за подешавање ( Формат Мемори Цард ).

  • Извођење пуног формата брише податке из свих области картице. Извршите потпуни формат да бисте били сигурни да су сви подаци избрисани или ако приметите пад у брзини читања података или уписивања података на картицу.

Извођење пуног формата

Избор утора који садржи компатибилну меморијску картицу за форматирање помоћу [ Формат мемори цард ] у менију за подешавање приказује дијалог у којем се од вас тражи да изаберете тип формата.

  • Изаберите [ Да (пун формат) ], а затим изаберите [ Да ] када се од вас затражи да потпуно форматирате ЦФекпресс меморијску картицу.

  • Да форматирате картицу користећи постојећи метод форматирања, изаберите [ Да (брзи формат) ].

  • Биће вам представљене и опције потпуног и брзог форматирања након што притиснете дугмад O ( Q ) и S ( Q ) у трајању од две секунде.

Опрез: Пун формат
  • Пуни формат траје дуже од брзог форматирања.

  • Не искључујте камеру нити вадите ЦФекпресс меморијску картицу док се не појави порука [ Форматтинг мемори цард. ] се брише са екрана.

„Брзи формат“ наспрам „пуног формата“

Брзи формат преписује само информације о систему датотека, остављајући стварне податке датотеке нетакнутим. Насупрот томе, извођење пуног формата на ЦФекпресс меморијској картици брише све податке. Препоручујемо да ЦФекпресс меморијске картице потпуно форматирате пре преноса власништва или одлагања.