Прилагодите рад главног и подкомандног точкића.

Реверсе Ротатион

Обрните смер ротације командних точкића за изабране операције.

  • Означите [ Компензација експозиције ] или [ Брзина затварача/отвор бленде ] и притисните 2 да изаберете ( M ) или поништите избор ( U ).

  • Притисните J да сачувате промене и изађете.

Промена главног/под

Обрните улоге главног и подкомандног точкића.

Опција

Опис

[ Подешавање експозиције ]

Ако је изабрано [ Он ], главни командни точкић ће контролисати отвор бленде и брзину затварача подкомандног точкића. Ако је изабрано [ Он (Моде А) ], главни командни точкић ће се користити за подешавање отвора бленде само у режиму А.

[ Подешавање аутофокуса ]

Ако је изабрано [ Он ], режим АФ-подручја се може изабрати тако што држите притиснуто дугме АФ-режима и ротирате главни командни точкић, режим аутофокуса држите притиснутим дугме АФ-режима и ротирате помоћни точкић за команде.

Апертуре Сеттинг

Одаберите да ли се отвор бленде може подесити помоћу прстена бленде на ЦПУ сочивима у режимима А и М.

Опција

Опис

[ Подкомандни точкић ]

Отвор бленде се може подесити само помоћу помоћног командног точкића (или помоћу главног командног точкића ако је [ Укључено ] изабрано за [ Промени главни/суб ] > [ Подешавање експозиције ]).

[ Прстен за отвор бленде ]

Отвор бленде се може подесити помоћу прстена бленде објектива. Екран отвора бленде камере приказује отвор бленде у корацима од 1 ЕВ, иако се делови од 1 ЕВ и даље могу изабрати помоћу прстена бленде.

  • Без обзира на опцију изабрану за [ Подешавање отвора бленде ], отвор бленде за објективе који нису опремљени прстеном за отвор бленде (објективи типа Г и Е) се морају подесити помоћу помоћног точкића за команде.

  • Када користите сочива без ЦПУ-а, унесите податке о објективу помоћу ставке [ Нон-ЦПУ ленс дата ] у менију подешавања ( Коришћење објектива без ЦПУ-а (Подаци о објективу који нису ЦПУ) и подесите отвор бленде помоћу прстена за отвор бленде објектива.

Одаберите улоге које играју џојстик и командни точкићи током репродукције и навигације по менију.

Опција

Опис

[ Укључено ]

Репродукција :

  • Главни командни точкић се може користити за одабир слике која се приказује током репродукције преко целог екрана. Подкомандни точкић се може користити за прескакање унапред или назад у складу са опцијом изабраном за [ Под-диал фраме адванце ].

  • Током репродукције сличица, главни командни точкић се може користити за означавање сличица, а помоћни точкић за команде за прелазак на горе или доле.

Менији * :

Користите главни командни точкић да означите ставке менија. Ротирање подкомандног точкића у смеру казаљке на сату приказује подмени за означену опцију. Ротирањем у смеру супротном од казаљке на сату приказује се претходни мени.

2

[ Укључено (преглед слике искључен) ]

Што се тиче [ Он ], осим што се командни точкићи не могу користити за репродукцију током прегледа слике.

[ Искључено ]

Користите џојстик да изаберете слику која се приказује током репродукције преко целог екрана или да истакнете слике или ставке менија.

  • Подкомандни точкић се не може користити за бирање истакнутих ставки. Да изаберете означене ставке, притисните J или 2 .

Суб-Диал Фраме Адванце

Одаберите број кадрова који се могу прескочити ротирањем подкомандног точкића током репродукције преко целог екрана. Ова опција ступа на снагу само када је [ Укључено ] или [ Укључено (искључен преглед слике) ] изабрано за [ Менији и репродукција ].

Опција

Опис

[ 10 кадрова ]

Прескачите унапред или назад 10 кадрова одједном.

[ 50 кадрова ]

Прескачите унапред или назад 50 кадрова одједном.

c

[ Оцена ]

Пређите на следећу или претходну слику са изабраном оценом. Да бисте изабрали оцену, означите [ Оцена ] и притисните 2 .

P

[ Заштити ]

Пређите на следећу или претходну заштићену слику.

C

[ Само фотографије ]

Пређите на следећу или претходну фотографију.

1

[ само филмови ]

Пређите на следећи или претходни филм.

u

[ Фасцикла ]

Окрените подкомандни точкић да бисте изабрали фасциклу.

A Прилагођена подешавања: Фино подешавање поставки камере

а: Аутофокус01

б: Мерење/експозиција

ц: Тајмери/АЕ закључавање

д: Снимање/Приказ

е: Брацкетинг/фласх

ф: Контроле

г: Филм