Nevezze át a mappákat, és válassza ki azt a mappát, amelyben a következő képeket tárolja.

Mappa

Mappa száma

Mappa neve

Átnevezés

A mappákat egy 5 karakterből álló mappanév, amelyet egy 3 számjegyű mappaszám előzi meg, amelyet a fényképezőgép automatikusan hozzárendel. Az alapértelmezett mappanév „NZ_50”; az új mappákhoz rendelt név módosításához válassza az Átnevezés lehetőséget . Ha szükséges, az alapértelmezett név visszaállítható az O gomb lenyomásával és nyomva tartásával, miközben a billentyűzet látható. A meglévő mappákat nem lehet átnevezni.

Szövegbevitel

Egy billentyűzet jelenik meg, ha szövegbevitelre van szükség. Érintse meg a betűket a képernyőn, vagy használja a választógombot a karakterek kiemeléséhez, és nyomja meg a J gombot, hogy beszúrja őket a kurzor aktuális pozíciójába (vegye figyelembe, hogy ha egy karaktert akkor ír be, amikor a mező megtelt, a mező utolsó karaktere törlődik). A kurzor alatti karakter törléséhez nyomja meg az O gombot. A kurzor új pozícióba helyezéséhez érintse meg a kijelzőt, vagy forgassa el a fő vezérlőtárcsát. A bevitel befejezéséhez és az előző menühöz való visszatéréshez érintse meg az X gombot. Ha a szövegbevitel befejezése nélkül szeretne kilépni, nyomja meg a G gombot.

Szöveg megjelenítési terület

Billentyűzet terület

Válassza a Mappa szám szerint lehetőséget

Mappák szám szerinti kiválasztása vagy új mappa létrehozása az aktuális mappanévvel és új mappaszámmal:

 1. Válassza a Mappa kiválasztása szám szerint lehetőséget .

  Jelölje ki a Mappa kiválasztása szám szerint lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válasszon ki egy mappaszámot.

  Nyomja meg a 4 vagy 2 gombot a számjegyek kijelöléséhez, és nyomja meg az 1 vagy 3 gombot a változtatáshoz. Ha már létezik egy mappa a kiválasztott számmal, akkor a következő ikonok egyike jelenik meg:

  • W : A mappa üres.
  • X : A mappa részben megtelt.
  • Y : A mappa 5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz. Ebben a mappában nem lehet további képeket tárolni.
 3. Változtatások mentése és kilépés.

  Nyomja meg a J gombot a művelet befejezéséhez és a főmenübe való visszatéréshez (a tárolómappa megváltoztatása nélküli kilépéshez nyomja meg a G gombot). Ha a megadott számú mappa még nem létezik, egy új mappa jön létre. A későbbi fényképek a kiválasztott mappában lesznek tárolva, kivéve, ha az már megtelt.

Válassza ki a mappát a listából

A meglévő mappák listájából való választáshoz:

 1. Válassza a Mappa kiválasztása listából lehetőséget .

  Jelölje ki a Mappa kiválasztása listából lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Jelöljön ki egy mappát.

  Nyomja meg az 1 vagy 3 gombot egy mappa kijelöléséhez.

 3. Válassza ki a kiemelt mappát.

  Nyomja meg a J gombot a kiemelt mappa kiválasztásához és a főmenübe való visszatéréshez. A későbbi fényképek a kiválasztott mappában lesznek tárolva.

Mappa- és fájlszámok

Ha a mappa száma eléri a 999-et, nem jön létre új mappa (és ennek következtében az exponálás le van tiltva), miután a fájlszám eléri a 9999-et, vagy a mappában lévő fájlok száma eléri az 5000-et, vagy ha filmet próbál rögzíteni, amikor a fényképezőgép kiszámítja, hogy a maximális hosszúságú filmhez szükséges számú fájl egy 9999-nél nagyobb fájlszámot vagy egy 5000-nél több fájlt tartalmazó mappát eredményez. A fényképezés folytatásához hozzon létre egy mappát 999-nél kisebb számmal, vagy próbálja meg módosítani a Képkockaméret/kockasebesség és a Videó minősége beállításait .

Indítási idő

További időre lehet szükség a fényképezőgép indításához, ha a memóriakártya nagyon sok fájlt vagy mappát tartalmaz.