Ha a Be beállítást választja, a fényképezőgép időzíti a fényképeket, hogy csökkentse a sávosodást, az alul- vagy túlexponált területeket, vagy (folyamatos kioldó módban készült fényképeken) az olyan fényforrások villogása által okozott egyenetlen színeket, mint a fluoreszkáló vagy higanygőzlámpák. (vegye figyelembe, hogy a képkockasebesség csökkenhet, miközben a villogáscsökkentés érvényben van, és hogy a képkockasebesség lelassulhat vagy ingadozóvá válhat sorozatfelvétel közben).

A Fényképezés menü „Flicker Reduction Shooting” menüpontját

A villogáscsökkentés 100 és 120 Hz-es villódzást észlel (az 50, illetve 60 Hz-es váltakozó áramú tápegységekkel kapcsolatban). Előfordulhat, hogy a villogás nem érzékelhető, vagy nem érhető el a kívánt eredmény sötét háttérrel, erős fényforrással, dekoratív megvilágítású kijelzőkkel és egyéb, nem szabványos világítással. A fényforrástól függően előfordulhat, hogy a zár kiold egy kis késéssel. Előfordulhat, hogy a kívánt eredmény nem érhető el, ha fényképezés közben megváltozik a tápfeszültség frekvenciája.

A villogásérzékelés nem lép érvénybe, ha a Continuous H (kiterjesztett) kioldási módot választja, vagy ha a néma fényképezés, a HDR vagy az expozíciós késleltetési mód engedélyezett.