A fényképezőgép meghatározott időközönként automatikusan készít fényképeket, hogy néma időzített filmet hozzon létre.

A Time-lapse film kiválasztása az alábbi lehetőségeket jeleníti meg.

 • Indítás : Indítsa el az időzített felvételt. A felvétel körülbelül 3 másodperc múlva kezdődik, és a kiválasztott felvételi időn belül a kiválasztott időközönként folytatódik.
 • Intervallum : Válassza ki a felvételek közötti intervallumot percben és másodpercben.
 • Fényképezési idő : Válassza ki, hogy a fényképezőgép mennyi ideig készítsen még képeket (óra és perc).
 • Expozíció simítása : A Be beállítás kisimítja az expozíció hirtelen változásait az M-től eltérő módokban (vegye figyelembe, hogy az expozíciósimítás csak M módban lép érvénybe, ha az automatikus ISO érzékenység-szabályozás be van kapcsolva). A téma fényerejének fényképezés közbeni nagy változása az expozíció nyilvánvaló eltéréseit eredményezheti, amely esetben szükség lehet a felvételek közötti intervallum lerövidítésére.
 • Csendes fényképezés : Válassza a Be lehetőséget a zár elnémításához fényképezés közben.
 • Képkockaméret/kockasebesség : Válassza ki a képkockaméretet és -sebességet a végső filmhez.
 • Időközi prioritás : Válassza a Be lehetőséget, hogy a P és A módban készített képkockák a kiválasztott időközönként készüljenek, a Ki beállítást pedig a megfelelő exponálás érdekében. Ha a Be lehetőséget választja, válasszon egy MF vagy AF-C fókuszmódot, és ellenőrizze, hogy a fényképezés menüben az ISO-érzékenység beállításai > Auto ISO érzékenység-szabályozásnál kiválasztott minimális zársebesség gyorsabb-e az intervallumnál. Ha az AF-C van kiválasztva élességállítási módhoz, ellenőrizze, hogy a Feloldás van-e kiválasztva az a1 egyéni beállításnál ( AF-C prioritás kiválasztása ).

Időzített filmek rögzítése

Lövés előtt

Időzített videó készítése előtt válassza ki az Időzóna és dátum lehetőséget a beállítási menüben, és győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép órája a megfelelő időre és dátumra van beállítva, majd készítsen próbafelvételt az aktuális beállításokkal, és tekintse meg az eredményeket. A time-lapse filmek a filmkivágással készülnek; ellenőrizhető a kompozíció, érintse meg a X gombot az időzített videofelvétel kijelző (hogy visszatérjen a Time-lapse film képernyőn érintse meg a W gombot.) Az egyenletes színezés érdekében válasszon 4 (automatikus) vagy D (automatikus természetes fény) más fehéregyensúly-beállítást.

Annak érdekében, hogy a fényképezés ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve. Ha kétségei vannak, töltse fel az akkumulátort használat előtt.

 1. Válassza a Time-lapse film lehetőséget .

  Jelölje ki a Time-lapse filmet a fényképezés menüben, és nyomja meg a 2 gombot.

  Megjelennek a time-lapse filmbeállítások.

 2. Módosítsa a time-lapse film beállításait.

  Módosítsa a következő beállításokat:

  • Intervallum : Az intervallumnak (percben és másodpercben) hosszabbnak kell lennie, mint a leglassabb várható zársebesség.

   Jelölje ki az Interval lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Válasszon egy intervallumot, és nyomja meg a J gombot.

  • Fényképezési idő : A teljes felvételi idő (órában és percben) legfeljebb 7 óra 59 perc lehet.

   Jelölje ki a Felvételi idő elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Válasszon egy felvételi időt, és nyomja meg az J gombot.

  • Expozíció simítása : Az expozíció simításának engedélyezése vagy letiltása.

   Jelölje ki az Exposure smoothing (Expozíció simítása) elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Csendes fényképezés : A néma fényképezés engedélyezése vagy letiltása.

   Jelölje ki a Néma fényképezés lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Képkockaméret/kockasebesség : Válassza ki a képkockaméretet és -sebességet, amellyel a végső filmet lejátssza.

   Jelölje ki a Képkockaméret/képkockasebességet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Interval prioritás: Engedélyezi vagy letiltja Interval prioritás.

   Jelölje ki az Intervallum priority elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

 3. Kezdje el a lövöldözést.

  Jelölje ki a Start elemet, és nyomja meg az J gombot. A forgatás körülbelül 3 másodperc múlva kezdődik. A kijelző kikapcsol, és a fényképezőgép a kiválasztott időközönként fényképeket készít a kiválasztott felvételi idő alatt.

Fényképezés közben

Fényképezés közben a memóriakártya hozzáférési lámpája világít. A c3 egyéni beállítás ( Kikapcsolási késleltetés , 0 c3: Kikapcsolási késleltetés ) > Készenléti időzítő beállítástól függetlenül a készenléti időzítő nem jár le fényképezés közben.

Beállítások módosítása a felvételek között

A felvételek és a menübeállítások a felvételek között módosíthatók. Ne feledje azonban, hogy a monitor körülbelül 2 másodperccel a következő felvétel készítése előtt kikapcsol.

A lövöldözés befejezése

A fényképezés befejezéséhez az összes fénykép elkészítése előtt nyomja meg a J gombot a felvételek között. Lehetősége van arra is, hogy a G gomb megnyomásával jelenítse meg a Time-lapse film menüt, jelölje ki a Ki lehetőséget , majd nyomja meg a J gombot. Ha azonban az Intervallumhoz kiválasztott idő nagyon rövid, előfordulhat, hogy a felvételek közötti J megnyomásának nincs hatása, vagy a Time-lapse video menü nem jelenik meg a G gomb megnyomásakor, ebben az esetben ki kell kapcsolnia a fényképezőgépet. .

 • Amikor a fényképezés véget ér, az addig felvett képkockákból film készül, és a fényképezőgép fényképezés módba lép. Vegye figyelembe, hogy ha eltávolítja az akkumulátort vagy a memóriakártyát, akkor a fényképezés véget ér (de nem hallatszik hangjelzés), és nem készül film.

Az utolsó film hosszának kiszámítása

A végső videó képkockáinak teljes száma kiszámítható úgy, hogy a felvételi időt elosztjuk az időközzel, felkerekítjük, majd hozzáadunk 1-et. A végső mozgókép hosszát ezután úgy számíthatjuk ki, hogy a felvételek számát elosztjuk a kiválasztott képkockasebességgel. Képkockaméret/kockasebesség . 48 képkockás, 1920 × 1080 felbontású film; A 24p például körülbelül két másodperc hosszú lesz. A time-lapse filmek maximális hossza 20 perc.

Képkockaméret/kockasebesség

Memóriakártya jelző

Felvett hossz/maximális hossz

Időzített filmek

A time-lapse nem kombinálható a fényképezőgép bizonyos funkcióival, beleértve a filmfelvételt, a hosszú expozíciót (bulb vagy time fényképezés), az önkioldót, a sorozatkészítést, a HDR-t (nagy dinamikatartomány), a többszörös expozíciót és az időzített fényképezést. Az aktív D-Lighting automatikusan kikapcsol. Vegye figyelembe, hogy mivel a zársebesség és a képnek a memóriakártyára rögzítéséhez szükséges idő felvételenként változhat, a felvétel rögzítése és a következő felvétel kezdete közötti intervallum változhat. A beállítások módosításai nem érvényesülnek, és a fényképezés nem indul el, ha az aktuális beállításokkal nem rögzíthető időzített videó (például ha a memóriakártya megtelt, az intervallum vagy a felvételi idő nulla, vagy az intervallum hosszabb, mint a felvételi idő).

A fényképezés véget érhet, ha a fényképezőgép kezelőszerveit használja, vagy módosítja a beállításokat, vagy ha HDMI-kábelt csatlakoztat. A film a forgatás befejezéséig felvett képkockákból készül.

Kép áttekintése

K gomb nem használható képek megtekintésére, de az aktuális képkocka minden felvétel után néhány másodpercig megjelenik, ha a Be vagy Be (csak monitoron) van kiválasztva a Képmegtekintés lehetőségnél a lejátszás menüben (a keret előfordulhat nem jelenik meg, ha az intervallum nagyon rövid). Más lejátszási műveletek nem hajthatók végre, amíg a keret látható.

Csendes fotózás

Ha a Néma fényképezés Be beállítását választja, letilt néhány fényképezőgép-funkciót, például:

 • Hi 1 és Hi 2 ISO érzékenysége
 • Vaku fotózás
 • Hosszú expozíciós zajcsökkentés
 • Villogáscsökkentés