Rögzítsen két-tíz NEF (RAW) expozíciót egyetlen fényképként. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Többszörös expozíciós mód : Válasszon a Be (sorozat) (többszöri expozíció sorozatának készítése, amikor az Off van kiválasztva), Be (egyetlen fénykép) (egy többszöri expozíció készítése) vagy Ki (kilépés a további többszörös expozíció létrehozása nélkül) közül.
 • Felvételek száma : Válassza ki az expozíciók számát, amelyek egyetlen fényképet alkotnak.
 • Fedvény mód : Válasszon az alábbi lehetőségek közül.

  • Hozzáadás : Az expozíciók módosítás nélkül átfednek; az erősítés nincs beállítva.
  • Átlagos : Az expozíciók átfedése előtt az egyes expozíciók nyereségét elosztják az expozíciók teljes számával (az egyes expozíciók erősítése 2 expozíció esetén 1/2, 3 expozíció esetén 1/3 stb.).
  • Világosítás : A kamera összehasonlítja az egyes expozíciók képpontjait, és csak a legfényesebbet használja.

   +

  • Sötétítés : A kamera összehasonlítja az egyes expozíciók képpontjait, és csak a legsötétebbet használja.

   +

 • Minden expozíció megtartása : Válassza a Be lehetőséget az egyes többszörös expozíciót alkotó felvételek mentéséhez, a Ki lehetőséget az egyes felvételek elvetéséhez, és csak a többszörös expozíció mentéséhez.
 • Fényképezés átfedésben : Ha a Be beállítást választja, a fényképezés során a korábbi expozíciók jelennek meg az objektíven keresztül.
 • Első expozíció kiválasztása (NEF) : Válassza ki az első expozíciót a memóriakártyán lévő NEF (RAW) képek közül.

Többszörös expozíció létrehozása

Kövesse az alábbi lépéseket többszörös expozíció készítéséhez.

 1. Válassza a Többszörös expozíció lehetőséget .

  Jelölje ki a Többszörös expozíció elemet a fényképezés menüben, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válasszon módot.

  Jelölje ki a Többszörös expozíciós módot, és nyomja meg a 2 gombot, majd nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot a kívánt mód kiválasztásához, és nyomja meg a J gombot a kiválasztáshoz.

  Ha Be (sorozat) vagy Be (egy fénykép) van kiválasztva, egy ikon jelenik meg a kijelzőn.

 3. Válassza ki a felvételek számát.

  Jelölje ki a Lövések száma elemet, és nyomja meg a 2 gombot. Nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot az expozíciók számának kiválasztásához, amelyek egyetlen fényképet alkotnak, majd nyomja meg az J gombot.

 4. Válassza ki az átfedés módot.

  Jelölje ki az Overlay módot, és nyomja meg a 2 gombot, majd nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot a kívánt mód kiválasztásához, és nyomja meg az J gombot a kiválasztáshoz.

 5. Válassza ki, hogy megtartja-e az egyedi expozíciókat.

  A többszörös expozíciót alkotó egyes felvételek megtartásához vagy törléséhez jelölje ki az Összes expozíció megtartása lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot, majd nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, és nyomja meg a J gombot a kiválasztáshoz.

 6. Válassza ki, hogy szeretné-e látni a folyamatot a kijelzőn.

  Annak kiválasztásához, hogy a korábbi expozíciók a fényképezés előrehaladtával a lencsén keresztüli nézetre legyenek-e ráépítve , jelölje ki az Overlay shooting (Sablonfelvétel) elemet, és nyomja meg a 2 gombot, majd nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot a kívánt beállítás kiválasztásához, és nyomja meg a J gombot a kiválasztáshoz.

 7. Válassza ki az első expozíciót.

  A meglévő NEF (RAW) fényképek közül az első expozíció kiválasztásához jelölje ki az Első expozíció kiválasztása (NEF) lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot. A választógombbal jelölje ki a kívánt képet, majd nyomja meg a J gombot a kiválasztáshoz (a kiemelt kép teljes képernyős megjelenítéséhez érintse meg és tartsa lenyomva az X gombot).

 8. Keretezze meg a fényképet, fókuszáljon és fényképezzen.

  Addig folytassa a fényképezést, amíg az összes expozíciót el nem készíti, és a végső fényképet rögzíti (ha a 7. lépésben egy meglévő NEF (RAW) képet választott első expozícióként, a fényképezés a második expozíciótól kezdődik). Ha a 2. lépésben a Be (egy fénykép) lehetőséget választotta, a többszörös expozíciós felvétel a fénykép rögzítésekor véget ér; ellenkező esetben folytathatja a többszörös expozíció készítését, amíg a többszörös expozíciós felvételt ki nem kapcsolja.

Kiadási mód

Folyamatos kioldási módokban a fényképezőgép minden expozíciót egyetlen sorozatban rögzít. Ha a Be (sorozat) lehetőséget választja, akkor az új többszörös expozíció kezdődik, amint minden korábbi többszörös expozíció véget ér; ha a Be (egy fénykép) lehetőséget választja, a többszörös expozíciós felvétel az első többszörös expozíció rögzítése után véget ér. Az önkioldó módban a fényképezőgép automatikusan rögzíti felvételszámlálóval lépésben kiválasztott 3, tekintet nélkül a választott egyéni beállítás c2 (Önkioldó)> felvételek száma; a felvételek közötti intervallumot azonban a c2 egyéni beállítás ( Önkioldó ) > Felvételek közötti intervallum szabályozza . Más kioldási módokban a kioldógomb minden egyes lenyomásakor egy fénykép készül; folytassa a fényképezést, amíg az összes expozíciót rögzíti.

Képminőség

A képminőséghez kiválasztott NEF (RAW) opcióval készített többszörös expozíciót a készülék JPEG finom formátumban rögzíti.

Az i menü

Az alább felsorolt lehetőségek többszörös expozíciós fényképezés közben érhetők el, ha megnyomja a K gombot, majd az i gombot. Jelölje ki az elemeket, és nyomja meg a J gombot a kiválasztáshoz.

 • Előrehaladás megtekintése : Az aktuális ponthoz rögzített expozíciókból létrehozott előnézet megtekintése.
 • Utolsó expozíció újrakészítése : A legutóbbi expozíció újrakészítése.
 • Mentés és kilépés : Többszörös expozíció létrehozása az aktuális pontig készített expozíciókból.
 • Elvetés és kilépés : Kilépés többszöri expozíció rögzítése nélkül. Ha a Minden expozíció megtartása beállításnál Be van választva, az egyes expozíciók megmaradnak.

Többszörös expozíció

A fényképezés akkor is véget érhet, ha a fényképezőgép beállításait az exponálás befejezése előtt módosítják. A többszörös expozíciós fényképek fényképezési beállításai és fényképinformációi az első expozíciónál érvényesek.

Ne távolítsa el vagy cserélje ki a memóriakártyát többszörös expozíció rögzítése közben.

A többszörös expozíciót befolyásolhatja a zaj (véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak).

Egyéb beállitások

A többszörös expozíció felvétele közben a memóriakártyák nem formázhatók, és egyes menüelemek szürkén jelennek meg, és nem módosíthatók.

Több expozíció befejezése

Ha a többszörös expozíciót a megadott számú expozíció elkészítése előtt szeretné befejezni, válassza a Ki lehetőséget a Többszörös expozíciós módhoz, vagy nyomja meg a K gombot, majd az i gombot, és válassza a Mentés és kilépés vagy az Elvetés és kilépés lehetőséget . Ha a fényképezés véget ér, vagy a Mentés és kilépés lehetőséget választja a megadott számú expozíció elkészítése előtt, a rendszer az addig rögzített expozíciókból többszörös expozíciót hoz létre. Ha az Átlagot választja az Overlay módban , az erősítés a ténylegesen rögzített expozíciók számához igazodik. Vegye figyelembe, hogy a fényképezés automatikusan befejeződik, ha a készenléti időzítő lejár.

A készenléti időzítő

A menük és a lejátszás használhatók az expozíciók között, de vegye figyelembe, hogy ha lejátszás közben körülbelül 40 másodpercig, vagy a menük megjelenítése közben 90 másodpercig nem végez semmilyen műveletet, a fényképezés befejeződik, és az addig rögzített expozíciókból többszörös expozíció jön létre. A következő expozíció rögzítéséhez rendelkezésre álló idő meghosszabbítható, ha hosszabb időt választ a c3 egyéni beállítás ( Kikapcsolási késleltetés ) > Lejátszás és menüknél .