Készítsen fényképeket a kiválasztott időközönként, amíg el nem készül a megadott számú felvétel. Az időzítő használatakor válasszon az önkioldótól ( E ) eltérő kioldási módot.

Az Időzített felvétel kiválasztása az alábbi lehetőségeket jeleníti meg.

 • Indítás : Indítsa el az időzített fényképezést, akár 3 mp után ( Most a Select start day/time beállításnál van kiválasztva), vagy egy kiválasztott napon és időpontban ( Válassza ki a napot/időt ). A felvétel a kiválasztott időközönként folytatódik, amíg az összes felvételt el nem készíti.
 • Válasszon kezdési napot/időpontot : Válasszon egy kezdési lehetőséget. A fényképezés azonnali megkezdéséhez válassza a Most lehetőséget . Ha egy kiválasztott dátumon és időpontban szeretné elkezdeni a fényképezést, válassza a Nap/idő kiválasztása lehetőséget .
 • Intervallum : Válassza ki a felvételek közötti intervallumot (óra, perc és másodperc).
 • Időközök × felvételek/intervallum : Válassza ki az intervallumok számát és az intervallumonkénti felvételek számát.
 • Expozíció simítása : Ha a Be beállítást választja, a fényképezőgép az M-től eltérő módban az előző felvételhez igazítja az expozíciót (vegye figyelembe, hogy az expozíciósimítás csak M módban lép érvénybe, ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás be van kapcsolva). A téma fényerejének fényképezés közbeni nagy változása az expozíció nyilvánvaló eltéréseit eredményezheti, amely esetben szükség lehet a felvételek közötti intervallum lerövidítésére.
 • Csendes fényképezés : Válassza a Be lehetőséget a zár elnémításához fényképezés közben.
 • Időközi prioritás : Válassza a Be lehetőséget, hogy a P és A módban készített fényképek a kiválasztott időközönként készüljenek, a Ki beállítást pedig a megfelelő exponálás érdekében. Ha a Be lehetőséget választja, válasszon egy MF vagy AF-C fókuszmódot, és ellenőrizze, hogy a fényképezés menüben az ISO-érzékenység beállításai > Auto ISO érzékenység-szabályozásnál kiválasztott minimális zársebesség gyorsabb-e az intervallumnál. Ha az AF-C van kiválasztva élességállítási módhoz, ellenőrizze, hogy a Feloldás van-e kiválasztva az a1 egyéni beállításnál ( AF-C prioritás kiválasztása ).
 • Tárolómappa indítása : Jelölje ki az opciókat, és nyomja meg a 2 gombot a kiválasztáshoz vagy a kijelölés megszüntetéséhez. Válassza az Új mappa lehetőséget , ha minden új sorozathoz új mappát szeretne létrehozni, és válassza a Fájlszámozás visszaállítása lehetőséget, ha új mappa létrehozásakor vissza szeretné állítani a fájlszámozást 0001-re.

Időzített fotózás

Lövés előtt

Az időzített fényképezés megkezdése előtt készítsen próbafelvételt az aktuális beállításokkal, és tekintse meg az eredményeket. A kezdési időpont kiválasztása előtt válassza ki az Időzóna és dátum lehetőséget a beállítási menüben, és győződjön meg arról, hogy a kamera órája a megfelelő időre és dátumra van állítva. Annak érdekében, hogy a fényképezés ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve. Ha kétségei vannak, töltse fel az akkumulátort használat előtt.

 1. Válassza az Időzített felvétel lehetőséget .

  A fényképezés menüben jelölje ki az Időzített felvétel lehetőséget , és nyomja meg a 2 gombot.

  Megjelennek az időzített felvételi lehetőségek.

 2. Módosítsa az időzítő beállításait.

  Módosítsa a következő beállításokat:

  • Válasszon kezdési napot/időt : Válassza ki a kezdő dátumot és időpontot.

   Jelölje ki a Select start day/time lehetőséget, majd nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

   A fényképezés azonnali megkezdéséhez válassza a Most lehetőséget . Ha egy kiválasztott dátummal és időponttal szeretné elkezdeni a fényképezést, válassza a Nap/idő kiválasztása lehetőséget, majd válassza ki a dátumot és az időt, és nyomja meg az J gombot.

  • Intervallum : Válassza ki az intervallumot órában, percben és másodpercben.

   Jelölje ki az Interval lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Válasszon egy intervallumot, és nyomja meg a J gombot.

  • Időközök × felvételek/intervallum : Válassza ki az intervallumok számát és az intervallumonkénti felvételek számát.

   Jelölje ki az Intervals×shots/interval (Időközök × felvételek/intervallum) lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Válassza ki az intervallumok és a felvételek/intervallumok számát, majd nyomja meg az J gombot.

   Egyképes feloldási módban a fényképek minden intervallumban a folyamatos, nagy sebességű kioldási mód ütemében készülnek. Ha a néma fényképezés engedélyezve van, az intervallumonkénti felvételek száma egy.

  • Expozíció simítása : Az expozíció simításának engedélyezése vagy letiltása.

   Jelölje ki az Exposure smoothing (Expozíció simítása) elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Csendes fényképezés : A néma fényképezés engedélyezése vagy letiltása.

   Jelölje ki a Néma fényképezés lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Interval prioritás: Engedélyezi vagy letiltja Interval prioritás.

   Jelölje ki az Intervallum priority elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Tárolómappa indítása : Válassza ki a kezdőmappa beállításait.

   Jelölje ki a Tárolómappa indítása lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelölje ki az opciókat, és nyomja meg a 2 gombot a kiválasztáshoz vagy a kijelölés megszüntetéséhez; nyomja meg a J gombot a folytatáshoz.

 3. Kezdje el a lövöldözést.

  Jelölje ki a Start elemet, és nyomja meg az J gombot. Az első felvételsorozat a megadott kezdési időpontban készül el, vagy körülbelül 3 másodperc elteltével, ha a 2. lépésben a Kezdési nap/idő kiválasztása beállításnál a Most lehetőséget választotta. A kijelző kikapcsol a fényképezés közben; a felvétel a kiválasztott időközönként folytatódik, amíg az összes felvételt el nem készíti.

Fényképezés közben

Időzített fényképezés közben a memóriakártya hozzáférési lámpája villog.

Ha a kijelzőt az exponáló gomb félig történő lenyomásával kapcsolja be, az „Időzített felvétel” üzenet jelenik meg, és a Q ikon villogni kezd. Időzített fényképezés közben módosíthatók a beállítások, a menük használhatók, és a képek lejátszhatók. A kijelző röviddel minden intervallum előtt automatikusan kikapcsol. Ne feledje, hogy a fényképezőgép beállításainak megváltoztatása, miközben az időzítő aktív, a fényképezés befejezését okozhatja.

Időzített fényképezés szüneteltetése

Az időzített fényképezés szüneteltethető az intervallumok között az alábbiak szerint:

 • Ha most van kiválasztva Válassza kezdő nap / idő, időzített felvételkészítés is megszakíthatók J (gombbal J felvételek között nem mindig van hatása, ha a kiválasztott idő intervallum nagyon rövid, és ebben az esetben az időzített felvételkészítés a következőképpen szüneteltethető esztergálás a kamera kikapcsolva)
 • Ha a Válasszon napot/időt a Select start day/time beállításnál , az időzített fényképezés szüneteltethető, ha a fényképezés menüben kiválasztja az Időzített felvétel lehetőséget, kijelöli a Szünet lehetőséget , és megnyomja a J

Időzített fényképezés folytatása

A fényképezés azonnali folytatásához válassza az Újraindítás lehetőséget .

Jelölje ki az Újraindítás elemet, és nyomja meg a J gombot.

A fényképezés folytatása egy megadott időpontban:

Az időzítő menüben jelölje ki a Nap/idő kiválasztása lehetőséget, majd nyomja meg a 2 gombot.

Válassza ki a kezdő dátumot és időpontot, majd nyomja meg a J gombot.

Jelölje ki az Újraindítás elemet, és nyomja meg a J gombot.

Időzített felvétel befejezése

Az időzített fotózás a következőképpen fejezhető be:

 • Ha most van kiválasztva Válassza kezdő nap / idő, időzített felvételkészítés fejezhetŒ megnyomásával J felvételek között szünet lövés, majd kiemelve Ki az Interval timer shooting menüt és nyomja J (gombbal J felvételek között nem mindig van hatása, ha az idő Az Interval (Intervallum) beállítás nagyon rövid, ebben az esetben az időzített fényképezés szüneteltethető a fényképezőgép kikapcsolásával)
 • Ha a Válasszon napot/időt a Select start day/time beállításnál , az időzített fényképezés szüneteltethető, ha a fényképezés menüben kiválasztja az Időzített felvétel lehetőséget, kijelöli a Szünet lehetőséget , és megnyomja a J

Nincs fénykép

A kiválasztott időközönként nem készülnek fényképek, ha az aktuális intervallum azelőtt véget ér, hogy az előző intervallum fényképe vagy fényképek elkészültek volna, vagy a memóriakártya megtelt.

Elfogyott a memória

Ha a memóriakártya megtelt, az időzítő aktív marad, de nem készülnek képek. Néhány kép törlése vagy a fényképezőgép kikapcsolása és egy másik memóriakártya behelyezése után folytassa a fényképezést.

Időzített fotózás

Válasszon egy hosszabb intervallumot, mint a kiválasztott számú felvétel elkészítéséhez szükséges idő, és ha vakut használ, akkor a vaku feltöltéséhez szükséges időt. Ha az intervallum túl rövid, előfordulhat, hogy az elkészített fényképek száma kevesebb, mint a 2. lépésben felsorolt (az intervallumok száma szorozva az intervallumonkénti felvételek számával), vagy előfordulhat, hogy a vaku a teljes expozícióhoz szükségesnél kisebb teljesítménnyel villan. . Az időzített fényképezés nem indul el, ha az intervallum 00:00'0,5”-re van állítva, és a Néma fényképezés és az Intervallum prioritás is engedélyezve van. Az időzített fotózás nem kombinálható a fényképezőgép bizonyos funkcióival, beleértve a mozgóképrögzítést, az időzített mozgóképeket, a hosszú expozíciót (bulb vagy time fényképezés), a többszörös expozíciót és a HDR-t (nagy dinamikatartomány). Vegye figyelembe, hogy mivel a zársebesség, a képkockasebesség és a képek rögzítéséhez szükséges idő intervallumról a másikra változhat, az egyik intervallum vége és a következő eleje közötti idő változhat. Ha a fényképezés nem folytatódik, vagy a módosítások nem alkalmazhatók az aktuális beállítások mellett (például ha a Bulb vagy Time zársebessége jelenleg van kiválasztva M módban, az intervallum nulla, vagy a kezdési idő kevesebb, mint egy perc), figyelmeztetés jelenik meg.

Az időzített fényképezés szünetel, ha az önkioldó ( E ) van kiválasztva kioldási módhoz, vagy ha a fényképezőgépet kikapcsolják, majd újra bekapcsolják (amikor a fényképezőgép ki van kapcsolva, az elemek és a memóriakártyák az időzített fényképezés befejezése nélkül cserélhetők). A fényképezés szüneteltetése nincs hatással az időzítő beállításaira.

Kiadási mód

A kiválasztott kioldási módtól függetlenül a fényképezőgép minden intervallumban a megadott számú felvételt készít.

Konzolozás

Módosítsa a sorozatbeállításokat az időzített fényképezés megkezdése előtt. Ha az időzített fényképezés közben az expozíció vagy az ADL sorozat aktív, a fényképezőgép minden egyes intervallumban annyi felvételt készít a sorozatkészítési programban, függetlenül attól, hogy hány felvételt adott meg az időzítő menüben. Ha a fehéregyensúly-sorozat aktív, miközben az időzített fényképezés érvényben van, a fényképezőgép minden intervallumban készít egy felvételt, és feldolgozza azt, hogy a sorozatkészítési programban meghatározott számú másolatot készítsen. Vegye figyelembe, hogy a sorozatkészítés nem használható az időzített fényképezés során, ha a Be értéket választotta az Intervallum priority beállításnál .

Csendes fotózás

Ha a Néma fényképezés Be beállítását választja, letilt néhány fényképezőgép-funkciót, például:

 • Hi 1 és Hi 2 ISO érzékenysége
 • Vaku fotózás
 • Hosszú expozíciós zajcsökkentés
 • Villogáscsökkentés