Akku voidaan ladata mukana toimitetulla akkulaturilla tai verkkovirtalaturilla EH-7P (EH-7P toimitetaan Z 7:n mukana, ja sen voi ostaa erikseen mallia Z 6 varten).

Akku ja laturi

Lue kohdissa “Turvallisuudesta” (0 Turvallisuudesta) ja “Kameran ja akun hoito: varoitukset” (0 Kameran ja akun hoito: varoitukset) mainitut varoitukset ja varotoimenpiteet ja ota ne huomioon.

Akkulaturi

Aseta mukana toimitettu EN-EL15b-akku paikalleen ja kytke laturi pistorasiaan. Maasta tai alueesta riippuen laturin mukana toimitetaan joko verkkopistokesovitin tai virtajohto.

 • Verkkopistokesovitin: Aseta verkkopistokesovitin laturin virtajohdon liitäntään (q). Työnnä verkkopistokesovittimen salpaa kuvan mukaisesti (w) ja kierrä sovitinta 90° kiinnittääksesi sen paikalleen (e). Aseta akku laturiin ja kytke laturi pistorasiaan.

  Verkkopistokesovittimen salpa

 • Virtajohto: Kytke virtajohto niin, että pistoke on kuvan mukaisessa asennossa, aseta sitten akku paikalleen ja kytke johto pistorasiaan.

CHARGE (LATAA) -merkkivalo vilkkuu, kun akku latautuu. Tyhjän akun lataaminen täyteen kestää noin kaksi tuntia ja 35 minuuttia.

Akku latautuu

Lataus valmis

Verkkovirtalaturit

Kameraan asetetut EN-EL15b-litiumioniakut latautuvat, kun kamera on liitetty verkkovirtalaturiin EH-7P (EH-7P:tä ei voi käyttää EN-EL15a- ja EN-EL15-akkujen kanssa; käytä sen sijaan mukana toimitettua akkulaturia MH-25a). Tyhjän akun lataaminen täyteen kestää noin 2 tuntia ja 35 minuuttia. Huomaa, että verkkovirtalaturit toimitetaan pistokesovittimeen kiinnitettynä niissä maissa, joissa sovitinta tarvitaan; pistokesovittimen muoto vaihtelee myyntimaan mukaan.

 1. Aseta EN-EL15b-akku kameraan (0 Aseta akku ja muistikortti paikoilleen).

 2. Kun olet varmistanut, että kamera on pois päältä, liitä verkkolaite ja kytke sovitin paikalleen. Työnnä pistoke tai pistokesovitin suoraan pistorasiaan sen sijaan, että se olisi kulmassa, ja noudata samaa varotoimenpidettä irrotettaessa verkkovirtalaturia.

  CHARGE (LATAUS) -merkkivalo

  Kameran CHARGE (LATAUS) -merkkivalo palaa kellertävänä, kun lataus on käynnissä, ja kytkeytyy pois päältä, kun lataus on valmis. Huomaa, että vaikka kameraa voidaan käyttää sen ollessa liitettynä, akku ei lataudu eikä kamera saa virtaa verkkovirtalaturista kameran ollessa päällä.

 3. Irrota verkkovirtalaturi pistorasiasta, kun lataus on valmis.

CHARGE (LATAUS) -merkkivalo

Jos akku ei lataudu verkkovirtalaturilla esimerkiksi siksi, että akku ei ole yhteensopiva tai kameran lämpötila on korkea, CHARGE (LATAUS) -merkkivalo vilkkuu nopeasti noin 30 sekuntia ja sitten sammuu. Jos CHARGE (LATAUS) -merkkivalo on pois päältä, eikä akku näytä latautuvan, kytke kamera päälle ja tarkista akun varaustaso.