Nikon-kameraan on saatavilla erilaisia lisävarusteita.

Virtalähteet
 • EN-EL15b-litiumioniakku: EN-EL15b-vara-akkuja saa paikallisilta jälleenmyyjiltä ja Nikonin huoltoedustajilta. Myös EN-EL15a-/EN-EL15-akkuja voidaan käyttää, mutta huomaa, että yhdellä latauksella ei välttämättä voida ottaa yhtä monta kuvaa (0 Akun kesto).
 • Akkulaturi MH-25a: MH-25a:lla voi ladata EN-EL15b-akkuja. Myös MH-25-akkulatureita voi käyttää.
 • Akkuperä MB-N10: Akkuperä Nikonin peilittömille kameroille. Ollessaan kiinnitettynä kameraan se mahdollistaa kahden EN-EL15b-litiumioniakun käytön virtalähteenä.
 • Verkkolaturi EH-7P: EH-7P:llä voidaan ladata kameraan asetettuja EN-EL15b-akkuja (akku latautuu vain, kun kamera on pois päältä). Sillä ei voi ladata EN-EL15a-/EN-EL15-akkuja.
 • Virtaliitäntä EP-5B ja verkkolaitteet EH-5c ja EH-5b: Näitä lisävarusteita voi käyttää kameran pitkäkestoisina virtalähteinä. EP-5B tarvitaan kameran liittämiseksi verkkolaitteeseen EH-5c/EH-5b; katso lisätietoja kohdasta ”Virtaliitännän ja verkkolaitteen liittäminen” (0 Virtaliitännän ja verkkolaitteen kiinnittäminen).
Suotimet
 • Neutraalisuotimilla (NC) voidaan suojata objektiivia.
 • Haamukuvien estämiseksi vältä suotimien käyttöä, kun kohde on rajattu kirkasta valoa vasten tai kun kuvassa on kirkas valonlähde.
 • Keskustapainotteista mittausta suositellaan, jos matriisimittaus ei tuota haluttuja tuloksia käytettäessä suotimia, joiden valotuskerroin (suodinkerroin) on yli 1 × (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Katso lisätietoja suotimen käyttöoppaasta.
 • Erikoistehosteita hyödyntävään valokuvaukseen tarkoitetut suotimet saattavat häiritä automaattitarkennusta tai tarkentumisen ilmaisinta (I).
Bajonettisovittimet FTZ-bajonettisovitin (0 FTZ-bajonettisovitin)
Langalliset kauko-ohjaimet Langallinen kauko-ohjain MC-DC2 (pituus 1 m): Ollessaan liitettynä kameran lisälaiteliitäntään, MC-DC2:lla voidaan laukaista suljin etänä.
GPS-laitteet GP-1-/GP-1A-laite: Olleessaan liitettynä kameran lisälaiteliitäntään, GP-1-/GP-1A-laitteilla voidaan tallentaa nykyinen leveyspiiri, pituuspiiri, korkeus maanpinnasta ja UTC-aika (Coordinated Universal Time) kameralla otettuihin kuviin. Huomaa, että GP-1-/GP-1A-laitteiden tuotanto on päättynyt.
USB-kaapelit
 • USB-kaapeli UC-E24: USB-kaapeli, jossa on C-tyypin liitin kameraan liittämistä varten, ja A-tyypin liitin USB-laitteeseen liittämistä varten.
 • USB-kaapeli UC-E25: USB-kaapeli, jossa on kaksi C-liitintä.
HDMI-kaapelit HDMI-kaapeli HC-E1: HDMI-kaapeli, jossa on C-tyypin liitin kameraan liittämistä varten ja A-tyypin liitin HDMI-laitteisiin liittämistä varten.
Varusteluistisovittimet Täsmäysliitännän sovitin AS-15: asenna AS-15 kameran varusteluistiin kiinnittääksesi täsmäysliitäntään studiokäyttöisiä strobovaloja tai muita salamalaitteita.
Varusteluistin suojukset Varusteluistin suojus BS-1: Suojus varusteluistin suojaamiseen, kun salamalaitetta ei ole kiinnitettynä.
Rungon suojukset Rungon suojus BF-N1: Rungon suojus estää pölyä pääsemästä kameraan, kun objektiivi ei ole paikallaan.
Langattomat lähettimet

Langaton lähetin WT-7: Käytä WT-7:ää kuvien lataamiseen langattoman verkon kautta, kameran ohjaamiseen tietokoneella Camera Control Pro 2:n avulla (saatavilla erikseen) tai kuvien ottamiseen ja selaamiseen etänä tietokoneella tai älylaitteella.

Huomaa: Langattoman lähettimen käyttö edellyttää langatonta verkkoa ja perustietoja verkoista. Muista päivittää langattoman lähettimen ohjelmisto uusimpaan versioon.

Langattomat kauko-ohjaimet
 • Langaton kauko-ohjain WR-R10/Langaton kauko-ohjain WR-T10: Kun WR-R10- langaton kauko-ohjain on kiinnitetty lisälaiteliitäntään, kameraa voi ohjata langattomasti käyttämällä langatonta kauko-ohjainta WR-T10 (kun yhdistät WR-R10:n, varmista, että varusteluistin suojus sekä USB- ja HDMI-liitännät ovat täysin auki). WR-R10:tä voi käyttää myös radio-ohjattavien salamalaitteiden ohjaamiseen. Jos haluat synkronoida laukaisun käyttäen useampaa kuin yhtä kameraa, valmistele useampi kamera, joihin pariliitetyt WR-R10-laitteet on kiinnitetty.
 • Langaton kauko-ohjain WR-1: WR-1-laitteita käytetään langattomien kauko-ohjainten WR-R10:n tai WR-T10:n kanssa tai muiden WR-1-kauko-ohjainten kanssa niin, että WR-1-laitteet toimivat joko lähettiminä tai vastaanottimina. Toimiessaan lähettimenä WR-1:tä voidaan käyttää kameran ohjaamiseen ja kuvien ottamiseen signaalien kautta, jotka lähetetään vastaanottimeen (WR-R10 tai toinen WR-1), joka on yhdistetty kameran lisälaiteliitäntään. Toimiessaan vastaanottimena se vastaanottaa komentoja etänä WR-T10- tai erillisestä WR-1-lähettimestä.

Huomaa: Varmista, että WR-R10:n ja WR-1:n laiteohjelma on päivitetty uusimpaan versioon (WR-R10:n laiteohjelmaversio 3.0 tai uudempi tai WR-1:n laiteohjelmaversio 1.0.1 tai uudempi). Katso tietoa laiteohjelmiston päivityksistä alueesi Nikon-verkkosivulta. Ota yhteys valtuutettuun Nikon-huoltoedustajaan, kun päivität WR-R10-laiteohjelmiston versioon 3.0 tai uudempaan versiosta 2.0 tai aiemmista.

Etsimen okulaarin lisävarusteet

Kuminen silmäsuppilo DK-29: DK-29 helpottaa etsimen kuvan näkemistä ja estää silmien väsymisen.

Mikrofonit
 • Stereomikrofoni ME-1: Liitä ME-1 kameran mikrofoniliitäntään tallentaaksesi stereoääntä ja vähentääksesi laitteista kuuluvien äänien tallentumista (esimerkiksi äänien, joita kuuluu objektiivista automaattitarkennuksen aikana).
 • Langaton mikrofoni ME-W1: Tätä langatonta Bluetooth-mikrofonia voi käyttää kamerasta erillään tapahtuvaan tallennukseen.
Ohjelmisto

Camera Control Pro 2: Ohjaa kameraa etänä tietokoneelta ja tallenna valokuvat suoraan tietokoneen kiintolevylle. Kun Camera Control Pro 2 -ohjelmistoa käytetään valokuvien kaappaamiseen suoraan tietokoneelle, ohjauspaneelissa näkyy tietokoneyhteyden ilmaisin (PC).

Huomaa: Käytä Nikon-ohjelmistojen uusimpia versioita; katso viimeisimmät tiedot tuetuista käyttöjärjestelmistä alueesi Nikon-verkkosivulta. Oletusasetuksilla Nikon Message Center 2 tarkistaa säännöllisesti Nikon-ohjelmistojen ja -laiteohjelmien päivitysten saatavuuden, kun olet kirjautuneena tietokoneelle ja tietokone on yhteydessä Internetiin. Päivitysten löytymisestä näytetään automaattisesti ilmoitus.

Saatavuus voi vaihdella maittain tai alueittain. Katso viimeisimmät tiedot verkkosivuiltamme tai esitteistämme.

Varusteluistin suojuksen kiinnittäminen ja irrottaminen

Varusteluistin suojus BS-1 liukuu varusteluistiin kuvan mukaisesti. Poista suojus pitämällä kamerasta tiukasti kiinni ja painamalla kantta alaspäin peukalolla ja liu’uttamalla sitä kuvan osoittamaan suuntaan.

HDMI-/USB-kaapelin pidike

Estääksesi tahattoman irtoamisen, kiinnitä mukana toimitettu pidike HDMI-kaapeleihin tai mukana toimitettuun USB-kaapeliin kuvan mukaisesti (kuvassa näkyy USB-kaapeli; huomaa, että pidike ei välttämättä sovi kaikkiin kolmannen osapuolen HDMI-kaapeleihin). Pidä näyttö varastointiasennossa, kun käytät kaapelin pidikettä.

HDMI-kaapeli pujotetaan tästä

HDMI-kaapeli pujotetaan tästä

HDMI-kaapeli pujotetaan tästä

Aseta uloke sille sopivaan paikkaan kamerassa ja kiinnitä kaapelipidike

USB-kaapeli

HDMI-kaapelia ja USB-kaapelia käytetään samanaikaisesti

Virtaliitännän ja verkkolaitteen kiinnittäminen

Sammuta kamera, ennen kuin kiinnität lisävarusteena saatavan virtaliitännän ja verkkolaitteen.

 1. Valmistele kamera.

  Avaa akkutilan (q) ja virtaliitännän (w) kannet.

 2. Aseta virtaliitäntä EP-5B paikalleen.

  Aseta liitäntä paikalleen kuvan mukaisessa asennossa pitäen oranssia akkusalpaa painettuna sivuun liitännän avulla. Salpa lukitsee liitännän paikalleen, kun liitäntä on työnnetty kokonaan sisään.

 3. Sulje akkutilan kansi.

  Vie virtaliitännän kaapeli virtaliitännässä olevan aukon läpi ja sulje akkutilan kansi.

 4. Liitä verkkolaite EH-5c/EH-5b.

  Liitä verkkolaitteen virtajohto verkkolaitteen vaihtovirtapistokkeeseen (e) ja virtajohto tasavirtapistokkeeseen (r). P-kuvake näytetään, kun kamera saa virtaa verkkolaitteen ja virtaliitännän kautta.