Noudata alla olevia ohjeita ottaaksesi valokuvia b (automaatti)-tilassa, joka on automaattinen “tähtää ja kuvaa” -tila, jossa kamera säätää suurinta osaa asetuksista vastaamaan kuvausolosuhteita.

Objektiivit, joissa on sisäänvedettävät putket

Objektiivit, joissa on sisäänvedettävät putket, on pidennettävä ennen käyttöä. Kierrä objektiivin zoomausrengasta kuvan mukaisesti, kunnes se napsahtaa paikalleen pidennettyyn asemaansa.

 1. Kytke kamera päälle.

  Näytön ja ohjauspaneelin valot kytkeytyvät päälle.

 2. Valitse valokuvatila.

  Kierrä valokuva-/elokuvatilan valitsin sijaintiin C.

 3. Valitse b-tila.

  Paina kameran päällä olevaa tilanvalitsimen lukituksen vapautinta ja kierrä samalla tilanvalitsin sijaintiin b.

  Tilanvalitsin

  Tilanvalitsimen lukituksen vapautin

 4. Valmistele kamera.

  Tartu kädensijaan oikealla kädellä ja tue kameran runkoa tai objektiivia vasemmalla kädellä. Vie kyynärpääsi kylkiäsi vasten.

  Valokuvien rajaaminen etsimessä

  Maisemasuunta (laaja)

  Muotokuvasuunta (pysty)

  Valokuvien rajaaminen näytössä

  Maisemasuunta (laaja)

  Muotokuvasuunta (pysty)

 5. Rajaa valokuva.

  Rajaa kuva ja käytä sivuvalitsinta tai monivalitsinta sijoittaaksesi tarkennuspisteen kohteesi päälle.

  Tarkennuspiste

 6. Tarkenna.

  Tarkenna painamalla laukaisin puoleenväliin tai painamalla AF-ON-painiketta (tarkennusapuvalo saattaa syttyä, jos kohde on heikosti valaistu). Kun AF-S on valittu tarkennustilaksi, tarkennuspiste näkyy vihreänä, jos kamera pystyy tarkentamaan; jos kamera ei pysty tarkentamaan, tarkennuspiste vilkkuu punaisena.

  Tarkennusapuvalo

  Älä estä tarkennusapuvaloa, kun se palaa.

 7. Kuvaa.

  Paina laukaisin kevyesti pohjaan asti ottaaksesi valokuvan (voit ottaa kuvan myös koskettamalla näyttöä: kosketa kohdetta tarkentaaksesi ja nosta sormesi, jolloin suljin laukaistaan). Muistikortin merkkivalo palaa, kun valokuvaa tallennetaan muistikortille. Älä ota muistikorttia ulos tai poista tai irrota virtalähdettä, ennen kuin merkkivalo on sammunut ja tallennus on päättynyt.

  Muistikortin merkkivalo

Valmiustila-ajastin

Jos mitään toimintoja ei suoriteta noin 30 sekuntiin, näyttö himmenee muutamaa sekuntia ennen kuin näyttö, etsin ja ohjauspaneeli sammuvat akun kulumisen vähentämiseksi. Paina laukaisin puoleenväliin aktivoidaksesi näytön uudelleen. Valmiustila-ajastimen automaattista laukeamista edeltävän ajan voi valita mukautetulla asetuksella c3 (Virrankatkaisun viive) > Valmiustila-ajastin.