Kameran voi yhdistää teräväpiirtovideolaitteisiin käyttämällä lisävarusteena saatavaa HDMI-kaapelia (High-Definition Multimedia Interface) (0 Muut lisävarusteet) tai C-tyypin HDMI-kaapelia (saatavilla erikseen muilta toimittajilta). Sammuta kamera aina ennen HDMI-kaapelin kytkemistä tai irrottamista.

Liitä kameraan

Liitä teräväpiirtolaitteeseen (valitse kaapeli, jossa on liitin HDMI-laitteeseen liittämistä varten)

HDMI-näytöt

Kun olet liittänyt kameran HDMI-televisioon tai muuhun näyttöön, viritä laite HDMI-kanavalle ja käynnistä kamera ja paina K-painiketta. Kuvat näytetään toiston aikana televisiossa. Äänenvoimakkuutta voi säätää television säätimillä; kameran painikkeita ei voi käyttää.

HDMI-tallentimet

Kamera voi tallentaa videota liitettyihin HDMI-tallentimiin suoraan. Jotkin tallentimet jopa aloittavat ja lopettavat tallennuksen kameran painikkeiden komennoilla. Säädä HDMI:n lähtöasetuksia asetusvalikon asetuksella HDMI.

 • Lähdön tarkkuus: Valitse HDMI-laitteeseen lähetettävien kuvien muoto. Jos Automaattinen on valittu, kamera valitsee automaattisesti sopivan muodon.
 • Lisäasetukset: Säädä alla olevia asetuksia.

  • Lähtöalue: Asetusta Automaattinen suositellaan useimpiin tilanteisiin. Jos kamera ei pysty määrittämään oikeaa RGB-videosignaalin lähtöaluetta HDMI-laitteelle, voit valita asetuksen Rajoitettu alue laitteille, joiden RGB-videosignaalin lähtöalue on 16–235 tai asetuksen Täysi alue laitteille, joiden RGB-videosignaalin lähtöalue on 0–255. Valitse Rajoitettu alue, jos huomaat yksityiskohtien katoamista varjoalueilla, Täysi alue, jos varjot ”palavat puhki” tai ovat liian kirkkaita.
  • Ulkoisen tallennuksen hallinta: Ulkoisen tallennuksen hallinnan käyttöönotto mahdollistaa kameran painikkeiden käyttämisen tallennuksen aloittamiseen ja lopettamiseen, kun kamera on kytkettynä HDMI:n kautta kolmannen osapuolen tallennuslaitteeseen, joka tukee Atomos Open Protocol -protokollaa (Atomos SHOGUN-, NINJA- tai SUMO-näyttötallentimia). Kuvake näkyy kameran näytössä: A näkyy elokuvan reaaliaikanäkymässä, kun taas B näkyy elokuvan tallennuksen aikana. Tarkista tallennin ja tallentimen näyttö tallennuksen aikana varmistaaksesi, että videoaineisto tallentuu laitteeseen (huomaa, että videoaineiston lähettäminen laitteeseen voi keskeytyä, kun ulkoinen tallennuksen hallinta on toiminnassa). Kameran näyttö sammuu automaattisesti, kun valmiustila-ajastin päättyy, jolloin myös HDMI-lähetys päättyy; kun tallennat elokuvia ulkoiseen laitteeseen, valitse Valmiustila-ajastin mukautettuun asetukseen c3 (Virrankatkaisun viive) ja valitse Ei rajaa tai pidempi aika kuin odotettu tallennusaika. Katso lisätietoja laitteen toiminnoista ja käytöstä tallentimen mukana toimitetusta käyttöoppaasta.
  • Lähtötietojen syvyys: Valitse 8-bittinen tai 10-bittinen.
  • N-Log-asetukset: Valitse Päällä (kortille ei voi tallentaa) säilyttääksesi valoalueiden ja varjojen yksityiskohtia välttääksesi liian värikylläisiä värejä elokuvia tallennettaessa. Valitse tämä asetus (käytettävissä vain, kun 10-bittinen on valittuna kohtaan Lähtötietojen syvyys), kun tallennat videoaineistoa, jonka värejä korjataan myöhemmin. Videoaineisto tallennetaan suoraan ulkoiseen laitteeseen, eikä aineistoa voi tallentaa kameran muistikortille. Elokuvausvalikon asetukset ISO-herkkyysasetukset > Suurin herkkyys ja ISO-herkkyys (tila M) voidaan asettaa vastaavasti arvoihin välillä ISO 1600–25600 (Z 7) tai 51200 (Z 6) ja ISO 800–25600 (Z 7) tai 51200 (Z 6).
  • Näkymäapu: Valitse Päällä katsellaksesi reaaliaikaisesti videoaineistoa, joka on tallennettu asetuksen Päällä (kortille ei voi tallentaa) ollessa valittuna kohtaan N-Log-asetukset. Esikatselun värit poikkeavat lopullisen elokuvan vastaavista, mutta tämä ei vaikuta varsinaiseen kuvattuun videoaineistoon.

HDMI-lähtö

HDMI-lähtö ei ole käytettävissä videon tallennuksen aikana elokuvakoossa 1 920 × 1 080 120p, 1 920 × 1 080 100p tai 1 920 × 1 080, hidastus, tai kun kamera on yhdistetty tietokoneeseen, jossa on käynnissä Camera Control Pro 2 -ohjelma.

10-bittinen lähtötietojen syvyys

Asetusta 10-bittinen voidaan käyttää vain yhteensopivien tallentimien kanssa. Valitusta näyttötilasta riippumatta kameran näytön virta kytkeytyy päälle ja etsin pysyy tyhjänä. Kuvia ei voida ottaa; elokuvan tallennuksen aikana seuraavat lisärajoitukset ovat voimassa, kun kuvakooksi on valittu 3 840 × 2 160:

 • Elokuvia ei tallenneta kameraan asetetuille muistikortteille.
 • Näytön kuvakkeet ja merkit näkyvät alhaisella tarkkuudella.
 • Kuva-alan DX valitseminen Z 7:ssä pienentää kuvakulmaa noin 90 %:iin. Z 6:ssa kuvakulma on aina noin 90 %.

Zoomaus

Kuvakoossa 3 840 × 2 160 kuvatut elokuvat näytetään koossa 1 920 × 1 080 ollessaan lähennettyinä.