Ota käyttöön elektroninen suljin ja poista mekaanisen sulkimen aiheuttaman kohinan ja tärinän vaikutukset valitsemalla Päällä kuvausvalikon kohtaan Äänetön valokuvaus. Huolimatta siitä, mikä asetus on valittu kohtaan Äänimerkkiasetukset, äänimerkkiä ei kuulu, kun kamera tarkentaa tai kun itselaukaisin on päällä. Huomaa, että elektronista suljinta käytetään riippumatta mukautettuun asetukseen d5 (Suljintyyppi) valitusta asetuksesta.

Kuvake näkyy, kun äänetön valokuvaus on käytössä. Muissa kuvanottotavoissa kuin Sarjakuvaus H (pidennetty), näyttö pimenee hetkeksi valokuvan ottamisen merkiksi, kun suljin laukaistaan.

Äänettömän valokuvauksen ottaminen käyttöön muuttaa kuvausnopeutta sarjakuvaustiloissa (0 Kuvausnopeus) ja poistaa käytöstä joitain ominaisuuksia, mukaan lukien salaman, pitkän valotusajan kohinan vähennyksen ja välkynnänvähennyksen.

Äänetön valokuvaus

Kun asetus Päällä on valittu kohtaan Äänetön valokuvaus, suljin mykistyy, mutta valokuvaajan on silti kunnioitettava kohdehenkilöidensä yksityisyyttä ja kuvaoikeuksia. Vaikka mekaaninen suljin on mykistetty, voi muita ääniä silti kuulua esimerkiksi automaattitarkennuksen tai aukon säädön aikana, tai jos G- tai K -painiketta painetaan, kun muu asetus kuin Pois on valittu kohtaan Tärinänvaimennus. Äänettömän valokuvauksen aikana näytössä ja lopullisessa kuvassa voi näkyä välkyntää, juovia tai vääristymiä, kun kuvataan loisteputkivalon, elohopeahöyrylampun tai natriumlampun valossa tai jos kamera tai kohde liikkuu kuvauksen aikana. Myös epätasaisia reunoja, väripoikkeamia, moiré-ilmiötä ja kirkkaita pisteitä saattaa esiintyä. Kirkkaita alueita tai juovaisuutta saattaa ilmentyä joillain kuvan alueilla, joilla on välkkyviä kylttejä tai muita katkonaisia valonlähteitä, tai jos kohde valaistaan hetkellisesti strobovalolla tai muulla kirkkaalla, hetkellisellä valonähteellä.