Lähetä kuvia tietokoneelle yhdistämällä kamera langattoman verkon kautta tai käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia.

Yhdistäminen USB:n kautta

Jos mukana toimitettua USB-kaapeli käytetään kameran yhdistämiseksi tietokoneeseen, jossa ViewNX-i on käynnissä, voit kopioida kuvia tietokoneelle, jossa niitä voidaan katsella, muokata ja järjestää.

ViewNX-i:n asentaminen

Lataa ViewNX-i-asennusohjelma seuraavalta sivustolta ja noudata näytön ohjeita viimeistelläksesi asennuksen (nykyisten käyttäjien on ladattava uusin versio, sillä aiemmat versiot eivät tue kameraa). Tähän tarvitaan Internet-yhteys. Katso järjestelmävaatimukset ja muut tiedot alueesi Nikon-verkkosivustolta.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Capture NX-D

Käytä Nikonin Capture NX-D -ohjelmistoa valokuvien hienosäätöön tai NEF (RAW) -kuvien asetusten muuttamiseen ja niiden tallentamiseen muissa muodoissa. Capture NX-D:n voi ladata seuraavasta osoitteesta:

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Kuvien kopioiminen tietokoneelle

Katso lisätietoja ViewNX-i:n verkko-ohjeesta.

 1. Liitä USB-kaapeli.

  Sammuta kamera ja varmista, että siinä on muistikortti, ja liitä sitten mukana toimitettu USB-kaapeli kuvan mukaisesti.

  USB-keskittimet

  Liitä kamera suoraan tietokoneeseen; älä liitä kaapelia USB-keskittimen tai näppäimistön kautta.

  Käytä luotettavaa virtalähdettä

  Jotta tiedonsiirto ei keskeydy, tarkista että kameran akku on ladattu täyteen.

  Kaapelien liittäminen

  Varmista, että kamera on pois päältä, kun liität tai irrotat liitäntäkaapeleita. Älä käytä voimaa, äläkä yritä asentaa liittimiä vinoon.

 2. Kytke kamera päälle.

  ViewNX-i:hin kuuluva Nikon Transfer 2 käynnistyy (jos näkyviin tulee viesti, jossa kehotetaan valitsemaan ohjelma, valitse Nikon Transfer 2). Jos Nikon Transfer 2 ei käynnisty automaattisesti, käynnistä ViewNX-i ja napsauta ”Import (Tuo)”-kuvaketta.

  Windows 7

  Jos seuraava valintaikkuna näytetään, valitse Nikon Transfer 2 alla kuvatulla tavalla.

  1. Napsauta Change program (vaihda ohjelma) kohdassa Import pictures and videos (tuo kuvia ja videoita). Ohjelmanvalintaikkuna tulee näkyviin; valitse Nikon Transfer 2 ja napsauta OK.

  2. Kaksoisnapsauta .

  Windows 10 ja Windows 8.1

  Windows 10 ja Windows 8.1 saattavat avata automaattinen toisto -valintaikkunan, kun kamera liitetään. Kosketa tai napsauta valintaikkunaa ja kosketa tai napsauta sitten kohtaa Nikon Transfer 2 valitaksesi Nikon Transfer 2:n.

  macOS/OS X

  Jos Nikon Transfer 2 ei käynnisty automaattisesti, varmista, että kamera on liitetty, ja käynnistä sitten Kuvansiirtäjä (macOS:in tai OS X:n mukana toimitettava sovellus) ja valitse Nikon Transfer 2 sovellukseksi, joka avataan, kun kamera havaitaan.

 3. Napsauta kohtaa Start Transfer (aloita siirto).

  Muistikortilla olevat kuvat kopioidaan tietokoneeseen.

  Napsauta kohtaa Start Transfer (aloita siirto)

  Elokuvien siirtäminen

  Älä yritä siirtää elokuvia muistikortilta, kun se on asetettu toiseen kameraan. Tällöin elokuva saatetaan poistaa ilman, että sitä siirretään.

  Siirron aikana

  Älä kytke kameraa pois päältä tai irrota USB-kaapelia, kun tiedonsiirto on käynnissä.

 4. Sammuta kamera.

  Kytke kameran virta pois ja irrota USB-kaapeli, kun siirto on valmis.

Langattomat verkot (Wi-Fi)

Tietokoneeseen voidaan yhdistää Wi-Fi:n kautta seuraavilla menetelmillä. Katso lisätietoja Verkko-opas.

Sisäänrakennettu Wi-Fi

Muodosta yhteys tietokoneeseen tietokoneeseen joko suoraan tai langattoman reitittimen avulla kameran asetusvalikon kohdasta Muodosta yhteys tietokoneeseen.

Yhteyden muodostaminen langattoman reitittimen kautta

Suora langaton yhteys

Langaton lähetin WT-7

Kun kamera on yhdistetty lisävarusteena saatavaan langattomaan lähettimeen WT-7, asetusvalikon asetuksella Langaton lähetin (WT-7) voidaan muodostaa yhteys tietokoneisiin tai ftp-palvelimiin.

Käytä WT-7:ää yhdistääksesi Ethernet-verkkoihin ja luotettavammin langattomiin verkkoihin. Camera Control Pro 2:lla (saatavilla erikseen) kameraa voi kauko-ohjata etänä ja kuvia voi tallentaa suoraan tietokoneelle sitä mukaa kuin niitä otetaan.