Το βίντεο που έχει εγγραφεί σε μορφή Hybrid Log Gamma (HLG) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάδοση HDR και παρόμοια. Για εγγραφή βίντεο HLG, επιλέξτε [ H.265 10-bit (MOV) ] για [ Τύπος αρχείου βίντεο ] στο μενού εγγραφής βίντεο και επιλέξτε τη λειτουργία τόνου [ HLG ].

 • o θα εμφανιστεί στην οθόνη λήψης.

 • Για βέλτιστη αναπαραγωγή χρωμάτων κατά την προβολή βίντεο HLG, χρησιμοποιήστε υπολογιστές, λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές, οθόνες και άλλο εξοπλισμό συμβατό με HDR.

Προφυλάξεις: Βίντεο HLG
 • Η επιλογή του [ HLG ] για τη λειτουργία τόνου αντί του [ SDR ] ή του [ N-Log ] μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του «θορύβου» (φωτεινά εικονοστοιχεία με τυχαία απόσταση, ομίχλη ή γραμμές) που είναι ορατά στην οθόνη λήψης.

 • Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για το στοιχείο [ Ρυθμίσεις ευαισθησίας ISO ] > [ Μέγιστη ευαισθησία ] στο μενού εγγραφής βίντεο είναι το ISO 800.

 • Η χαμηλότερη διαθέσιμη τιμή για το στοιχείο [ Ρυθμίσεις ευαισθησίας ISO ] > [ Ευαισθησία ISO (λειτουργία M) ] στο μενού εγγραφής βίντεο είναι ISO 400.

 • Οι ευαισθησίες ISO των Hi 0.3 έως Hi 2.0 δεν είναι διαθέσιμες.

 • Οι ρυθμίσεις Picture Control δεν μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας το στοιχείο [ Set Picture Control ] στο μενού εγγραφής βίντεο. Μπορείτε να ελέγξετε την εμφάνιση των βίντεο HLG χρησιμοποιώντας [ Ποιότητα HLG ] στο μενού εγγραφής βίντεο.

 • Το στοιχείο [ Active D-Lighting ] στο μενού εγγραφής βίντεο έχει ρυθμιστεί σε [ Off ] και δεν μπορεί να αλλάξει.

 • Η οθόνη στην οθόνη μπορεί να τρεμοπαίζει ή να φαίνεται κοκκώδης.

 • Η κάμερα μπορεί να έχει πρόβλημα με την εστίαση χρησιμοποιώντας την αυτόματη εστίαση, αλλά αυτό δεν υποδηλώνει δυσλειτουργία.

Έξοδος HDR (HLG).

Η βέλτιστη αναπαραγωγή χρωμάτων στην έξοδο πλάνας HDR (HLG) μέσω HDMI μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η συσκευή αποθήκευσης, η οθόνη και ο άλλος εξοπλισμός υποστηρίζουν HDR (HLG). Εάν ληφθεί ένα σήμα από τη συνδεδεμένη συσκευή που υποδεικνύει ότι υποστηρίζει HDR (HLG), η κάμερα θα απαντήσει με ένα αναγνωριστικό "γάμα: HLG".

Οθόνες λήψης και αναπαραγωγής κάμερας

Όταν έχει επιλεγεί το [ HLG ] για λειτουργία τόνου, οι οθόνες λήψης και αναπαραγωγής στην οθόνη της κάμερας και στο σκόπευτρο ενδέχεται να περιλαμβάνουν «θόρυβο» με τη μορφή φωτεινών εικονοστοιχείων σε τυχαία απόσταση, ομίχλης ή γραμμών ή μπορεί να μην μπορούν να αναπαράγουν με ακρίβεια τα σημαντικότερα σημεία και κορεσμένα χρώματα. Για ακριβή αναπαραγωγή τόνου, χρησιμοποιήστε οθόνες, υπολογιστές, λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και άλλο εξοπλισμό συμβατό με HLG.

Προβολή και επεξεργασία βίντεο HLG

Τα βίντεο HLG μπορούν να προβληθούν και να επεξεργαστούν μόνο χρησιμοποιώντας λογισμικό υπολογιστή που υποστηρίζει τη μορφή βίντεο HLG. Το λογισμικό NX Studio της Nikon εμφανίζει βίντεο HLG στη λίστα μικρογραφιών, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή ή την επεξεργασία τους.

Προβολή Βοήθειας

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η προεπισκόπηση στην οθόνη λήψης κατά την εγγραφή HLG δεν έχει αντίθεση. Η επιλογή [ ON ] για προσαρμοσμένη ρύθμιση g10 [ Προβολή υποβοήθησης ] απλοποιεί τα χρώματα για βελτιωμένη αντίθεση.

 • Το p θα εμφανιστεί στην οθόνη λήψης.

 • Τα χρώματα στο πραγματικό καταγεγραμμένο υλικό δεν επηρεάζονται.

 • Η αντίθεση ενισχύεται επίσης όταν προβάλλεται υλικό HLG στην κάμερα.