Innhent referansedata for alternativet Image Dust Off i NX Studio. Image Dust Off behandler NEF (RAW)-bilder for å dempe effekter forårsaket av støv som fester seg foran kameraets bildesensor. For mer informasjon, se NX Studios elektroniske hjelp.

Et objektiv med en brennvidde på minst 50 mm anbefales når du tar opp referansedata for bildestøv av. Når du bruker et zoomobjektiv, zoom helt inn.

 1. Velg Start .

  Marker Start og trykk på J . En melding vil vises.

 2. Ram inn et hvitt objekt uten funksjoner på skjermen.

  Med objektivet omtrent ti centimeter (fire tommer) fra et godt opplyst, hvitt objekt uten funksjoner, rammer du inn objektet slik at det fyller skjermen, og trykk deretter utløseren halvveis ned.

  I autofokusmodus vil fokus automatisk settes til uendelig; i manuell fokusmodus, still fokus til uendelig manuelt.

 3. Innhent støv av referansedata.

  Trykk utløseren helt ned for å hente Image Dust Off-referansedata. Skjermen slås av når utløserknappen trykkes ned.

  Hvis referanseobjektet er for lyst eller for mørkt, kan det hende at kameraet ikke er i stand til å hente Image Dust Off-referansedata og en melding vil vises. Velg et annet referanseobjekt og gjenta prosessen fra trinn 1.

Referansedata for støvfjerning

De samme referansedataene kan brukes for fotografier tatt med forskjellige objektiver eller med forskjellige blenderåpninger. Referansebilder kan ikke vises ved bruk av datamaskinens bildebehandlingsprogramvare. Et rutemønster vises når referansebilder vises på kameraet.