Kuvan sulautus yhdistää kaksi olemassa olevaa NEF (RAW) -valokuvaa ja luo uuden kuvan, joka tallennetaan alkuperäisistä erillään.

+

 1. Valitse Kuvan sulautus.

  Korosta muokkausvalikon kohta Kuvan sulautus ja paina 2. Kuvan sulautuksen asetukset tulevat näkyviin, ja Kuva 1 on korostettu; paina J, jolloin näkyviin tulee valintaikkuna, jossa luetellaan vain tällä kameralla luodut suuret NEF (RAW) -kuvat (pieniä ja keskikokoisia NEF/RAW-kuvia ei voi valita).

 2. Valitse ensimmäinen kuva.

  Korosta sulautuksen ensimmäinen valokuva käyttämällä monivalitsinta. Näytä korostettu valokuva koko näytön kokoisena pitämällä X-painiketta painettuna. Paina J valitaksesi korostetun valokuvan ja palataksesi esikatselunäyttöön.

 3. Valitse toinen kuva.

  Valittu kuva tulee näkyviin kohtaan Kuva 1. Korosta Kuva 2 ja paina J ja valitse sitten toinen valokuva vaiheessa 2 kuvatulla tavalla.

 4. Säädä herkkyyttä.

  Korosta Kuva 1 tai Kuva 2 ja optimoi sulautuksen valotus painamalla 1 tai 3 valitaksesi herkkyydeksi arvon väliltä 0,1 ja 2,0. Toista sama toiselle kuvalle. Oletusarvo on 1,0; puolita herkkyys valitsemalla 0,5 tai kaksinkertaista se valitsemalla 2,0. Herkkyyden vaikutus näkyy Katsele-sarakkeessa.

 5. Esikatsele sulautusta.

  Jos haluat esikatsella sommittelua, paina 4 tai 2 siirtääksesi kohdistimen Katsele-sarakkeeseen; paina sitten 1 tai 3 korostaaksesi kohdan Sulauta ja paina J (huomaa, että esikatselun värit ja kirkkaus saattavat poiketa lopullisesta kuvasta). Tallenna sulautus näyttämättä esikatselua valitsemalla Tallenna. Voit palata vaiheeseen 4 ja valita uusia valokuvia tai säätää herkkyyttä painamalla W (Q).

 6. Tallenna sulautus.

  Tallenna sulautus painamalla J, kun esikatselukuva on näytöllä. Kun sulautus on luotu, valmis kuva näkyy koko näytön kokoisena.

Kuvan sulautus

Vain suuria NEF (RAW) -valokuvia, joilla on sama kuva-ala ja värisyvyys, voidaan yhdistää. Sulautettu kuva tallennetaan JPEG, hienom -muodossa, ja sen tiedot (mukaan lukien tallennuspäivämäärä, mittaus, suljinaika, aukko, kuvaustila, valotuksen korjaus, polttoväli ja kuvan suunta) sekä valkotasapaino- ja Picture Control -arvot ovat samat kuin kohtaan Kuva 1 valitussa valokuvassa. Nykyinen kuvaselitys liitetään sulautukseen tallennuksen yhteydessä; tekijänoikeustietoja ei kuitenkaan kopioida.