Alegeți dacă adaptorul AC de încărcare furnizat sau computerele conectate prin USB pot fi utilizate pentru alimentarea camerei (livrarea energiei USB). Livrarea energiei USB permite utilizarea camerei, limitând în același timp consumarea bateriei.

Opțiune

Descriere

[ ON ]

Aparatul foto consumă energie de la dispozitivele conectate când este pornită. Dispozitivele conectate vor furniza energie și atunci când camera este oprită dacă încărcarea prin Bluetooth este în curs sau dacă indicatorul luminos de acces al cardului de memorie este aprins.

[ OFF ]

Camera nu consumă energie de la dispozitivele conectate în niciun moment.

  • Alimentarea va fi furnizată camerei numai atunci când bateria este introdusă.

  • O pictogramă de livrare a energiei USB apare pe afișajul de fotografiere și pe panoul de control atunci când camera este alimentată de o sursă externă.

Computer USB Power Delivery
  • Înainte de a utiliza un computer pentru a alimenta camera, verificați dacă computerul este echipat cu un conector USB de tip C. Utilizați un cablu USB UC-E25 (disponibil separat) pentru a conecta camera la computer.

  • În funcție de model și de specificațiile produsului, unele computere nu vor furniza curent pentru alimentarea camerei.

„Livrarea energiei” versus „încărcare”

Alimentarea cu energie pentru operațiunile camerei este denumită „livrare a energiei”, în timp ce termenul „încărcare” este folosit atunci când alimentarea este furnizată numai pentru a încărca bateria camerei. Condițiile în care energia furnizată de dispozitivele externe este utilizată pentru alimentarea camerei sau încărcarea bateriei sunt prezentate mai jos.

Opțiune selectată pentru [Livrare energie USB]

Întrerupător

Sursă de alimentare externă folosită pentru

[ ON ]

Pornit (temporizator de așteptare activ) 1

Livrarea energiei

Activat (temporizator de așteptare oprit)

Încărcare 2

Oprit

Încărcare 2

[ OFF ]

Pornit (temporizator de așteptare activ) 1

Activat (temporizator de așteptare oprit)

Încărcare 2

Oprit

Încărcare 2

  1. Include cazurile în care comutatorul de alimentare este în poziția „OPRIT”, dar încărcarea prin Bluetooth este în curs sau indicatorul luminos de acces al cardului de memorie este aprins.

  2. Bateriile EN-EL18d, EN-EL18c și EN-EL18b introduse în cameră se vor încărca atunci când camera este conectată la adaptorul AC de încărcare furnizat sau prin USB la un computer. Rețineți, totuși, că bateriile cu „4” ( l ) afișat pentru [ Informații baterie ] > [ Vechime baterie ] în meniul de configurare nu pot fi încărcate.