Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Fästa en lins

 • Kameran kan användas med Z-fattningsobjektiv. För mer information om objektiv, se objektivdokumentationen som finns tillgänglig från Nikon Download Center.
 • Objektivet som vanligtvis används i detta dokument i illustrativt syfte är ett NIKKOR Z 50​mm f/1.8 S.
 • Var noga med att förhindra att damm kommer in i kameran.
 • Kontrollera att kameran är avstängd innan du sätter på objektivet.

  • Ta bort kamerahusets lock ( q , w ) och det bakre linsskyddet ( e , r ).

  • Rikta in monteringsmärkena på kameran ( t ) och objektivet ( y ). Rör inte vid bildsensorn eller linskontakterna.

  • Vrid linsen enligt bilden tills den klickar på plats ( u ).

 • Ta bort det främre linsskyddet innan du tar bilder.

F Mount linser

 • Se till att du ansluter en FTZ II- eller FTZ -monteringsadapter (tillgänglig separat) på kameran innan du använder F-fattningsobjektiv ( 0 monteringsadaptrar ).
 • Om du försöker fästa objektiv med F-fattning direkt på kameran kan objektivet eller bildsensorn skadas.

Ta loss linser

 • När du har stängt av kameran, tryck och håll in objektivfrigöringsknappen ( q ) samtidigt som du vrider objektivet i den riktning som visas ( w ).
 • När du har tagit bort objektivet sätter du tillbaka linsskydden och kamerahusets lock.