Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

ISO-känslighetsinställningar

G -knapp U C fototagningsmeny

Justera inställningarna för ISO-känslighet för fotografier.

Alternativ Beskrivning
[ ISO-känslighet ] Välj mellan inställningarna ISO 64 till 25600; Kameran stöder även inställningar under ISO 64 med cirka 0,3, 0,7 och 1 EV (ekvivalent med ISO 32) och över ISO 25600 med cirka 0,3, 0,7, 1 och 2 EV (ekvivalent med ISO 102400).
[ Automatisk ISO-känslighetskontroll ] Välj [ ON ] för att aktivera automatisk ISO-känslighetskontroll. Om [ OFF ] väljs förblir [ ISO-känslighet ] fast på det värde som valts av användaren. Alternativen [ Maximal känslighet ], [ Maximal känslighet med c ] och [ Minsta slutarhastighet ] är tillgängliga när [ ] är valt.
[ Maximal känslighet ] Välj en övre gräns för ISO-känsligheten för att förhindra att den höjs för högt.
[ Maximal känslighet med c ] Välj den övre ISO-känslighetsgränsen för foton tagna med en extra blixtenhet.
[ Minsta slutartid ]

Välj den slutartid under vilken automatisk ISO-känslighetskontroll kommer att starta för att förhindra underexponering i lägena P och A ; alternativen sträcker sig från ¹⁄₁₆,₀₀₀ till 30 s. Om [ Auto ] väljs kommer kameran att välja den lägsta slutartiden baserat på objektivets brännvidd. Till exempel kommer kameran automatiskt att välja snabbare lägsta slutartider för att förhindra oskärpa som orsakas av kameraskakning när ett långt objektiv är monterat.

  • Markera [ Auto ] och tryck på 2 för att visa alternativen för automatiskt val av slutarhastighet. Automatiskt val av slutarhastighet kan finjusteras genom att välja snabbare eller långsammare minimivärden. Snabbare inställningar kan användas för att minska oskärpa när du fotograferar snabbt rörliga motiv.
  • Slutartiderna kan sjunka under det valda minimum om optimal exponering inte kan uppnås med den ISO-känslighet som valts för [ Maximal sensitivity ].