Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Använda en blixt på kameran

  1. Montera en blixt på kamerans tillbehörssko.

    Se dokumentationen som medföljer varje blixt för information om hur du monterar enheten på kameran.

  2. Slå på kameran och blixten.

    Blixten börjar laddas; blixtens redo-indikator ( c ) visas i fotograferingsdisplayen när laddningen är klar.

  3. Välj blixtkontrollläge ( 0 Blixtkontrollläge ) och blixtläge ( 0 Blixtlägen ).

  4. Justera slutartid och bländare.

  5. Ta bilder.

Slutartid

Slutartiden kan ställas in enligt följande när en extra blixtenhet används:

Fotograferingsläge Slutartid
P , A Ställs in automatiskt av kameran (¹⁄₂₀₀ s–¹⁄₆₀ s) *
S ¹⁄₂₀₀ s–30 s
M ¹⁄₂₀₀ s–30 s, Bulb , Time

Slutartiden kan ställas in så långsam som 30 s om långsam synkronisering, långsam synkronisering med bakre ridå eller långsam synkronisering med röda ögon-reducering har valts för blixtläge.

Varning: Flash-enheter från tredje part

Kameran kan inte användas med blixtenheter som skulle lägga spänningar över 250 V till kamerans X-kontakter eller kortsluta kontakter på tillbehörsskon. Användning av sådana blixtenheter kan inte bara störa kamerans normala funktion utan också skada kamerans och/eller blixtens blixtsynkroniseringskretsar.

i-TTL blixtkontroll

När en extra blixtenhet som stöder Nikon Creative Lighting System är monterad och inställd på TTL, använder kameran monitorförblixtar för balanserad eller standard i-TTL upplättningsblixt" blixtkontroll. i-TTL blixtkontroll är inte tillgänglig med blixtenheter som inte stöder Nikon Creative Lighting System. Kameran stöder följande typer av i-TTL blixtkontroll:

Blixtkontroll Beskrivning
i-TTL balanserad upplättningsblixt Kameran använder " i-TTL balanserad upplättningsblixt" blixtkontroll för en naturlig balans mellan huvudmotivet och omgivande bakgrundsbelysning. Efter att avtryckaren har tryckts ned och omedelbart före huvudblixten avger blixtenheten en serie monitorförblixtar som kameran använder för att optimera blixteffekten för en balans mellan huvudmotivet och omgivande bakgrundsbelysning.
Standard i-TTL upplättningsblixt Blixteffekten justeras för att få belysningen i ramen till en standardnivå; bakgrundens ljusstyrka tas inte med i beräkningen. Rekommenderas för bilder där huvudmotivet framhävs på bekostnad av bakgrundsdetaljer, eller när exponeringskompensation används.
  • Standard i-TTL upplättningsblixt aktiveras automatiskt när [ Spotmätning ] väljs.