Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Spela in röstmemon

Röstmemon på upp till 60 sekunder kan läggas till fotografier.

 1. Välj fotografiet.

  Endast ett röstmemo kan spelas in per bild; Ytterligare röstmemon kan inte spelas in för bilder som redan är markerade med en h ikon. Det befintliga röstmemo måste raderas innan ett annat kan spelas in ( 0 Radera röstmemon ) .

 2. Välj [ Spela in röstmemo ] i i -menyn.

  • För att starta inspelningen trycker du på i knappen, markerar [ Spela in röstmemo ] och trycker på J .
  • Under inspelning visar kameran en b ikon och en nedräkning av den återstående inspelningstiden, i sekunder.

 3. Tryck på J .

  • Inspelningen avslutas.
  • Bilder med röstmemon indikeras med h -ikoner.

Inspelning ej tillgänglig

Röstmemon kan inte läggas till videor eller Image Dust Off-referensdata.

Inspelningsbegränsningar

Röstmemon kan inte spelas in om:

 • foto-/videoväljaren vrids till 1 eller
 • en multipelexponering pågår.

Varning: Spela in röstmemon

Pekkontrollerna är inaktiverade och andra bilder kan inte visas medan inspelning pågår.

Avbryter inspelning

Om du trycker på avtryckaren eller använder andra kamerakontroller kan inspelningen avslutas. Under fotografering med intervalltimer avslutas inspelningen cirka två sekunder innan nästa bild tas; inspelningen avslutas också när kameran stängs av.

Lagringsplats

Röstmemon för bilder tagna med två minneskort isatta och [ Säkerhetskopiering ], [ RAW primär - JPEG sekundär ], [ JPEG primär - JPEG sekundär ], [ RAW primär - HEIF sekundär ] eller [ HEIF primär - HEIF sekundär ] valt för [ Sekundär kortplatsfunktion ] i fototagningsmenyn spelas in med kopiorna på båda korten.

Röstmemo filnamn

Röstmemofilnamn har formen "DSC_nnnn.WAV". Röstmemot har samma filnummer ("nnnn") som bilden som den är associerad med. Till exempel skulle röstmemot för bilden "DSC_0002.JPG" ha filnamnet "DSC_0002.WAV". Röstmemofilnamn kan visas på en dator.

 • Röstmemon för foton inspelade med [ Adobe RGB ] vald för [ Färgrymd ] i fototagningsmenyn har namn av formen "_DSCnnnn.WAV".
 • Röstmemon för foton inspelade med ett annat prefix än " DSC " som valts för [ Filnamn ] i fototagningsmenyn kommer att spelas in med det valda prefixet istället för " DSC ".

Inspelning med knappar

Röstmemon kan spelas in med en kontroll som [ Röstmemo ] har tilldelats med hjälp av anpassad inställning f3 [ Anpassade kontroller (uppspelning) ].