Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Blixtlägen

Blixtläget kan väljas via alternativet [ Blixtläge ] i fototagningsmenyn.

 • De tillgängliga alternativen varierar med fotograferingsläget.

  Alternativ Beskrivning Tillgänglig i
  I [ Fyllningsblixt ] (synk med främre gardin) Detta läge rekommenderas i de flesta situationer. I lägena P och A ställs slutartiden automatiskt in på värden mellan ¹⁄₂₀₀ s (eller ¹⁄₈₀₀₀ s med automatisk FP-höghastighetssynkronisering) och ¹⁄₆₀ s. P , S , A , M
  J [ Reducering av röda ögon ]

  Använd för porträtt. Blixten avfyras eller kamerans lampa för minskning av röda ögon tänds innan bilden tas, vilket minskar "röda ögon".

  • De önskade resultaten kanske inte uppnås om motivet eller kameran rör sig innan slutaren utlöses (denna inställning rekommenderas inte för rörliga motiv eller i andra situationer som kräver en snabb slutarrespons).

  P , S , A , M

  L [ Långsam synkronisering ]

  När det gäller "utfyllnadsblixt", förutom att slutartiden saktar ner automatiskt för att fånga bakgrundsbelysning på natten eller i svagt ljus.

  • Observera att foton kan vara benägna att bli suddiga på grund av kameraskakning vid långa slutartider.
  • Användning av stativ rekommenderas.

  P , A

  K [ Långsam synkronisering + röda ögon ] (reducering av röda ögon med långsam synkronisering)

  Används för att inkludera bakgrundsbelysning i porträtt. Reduktion av röda ögon kombineras med långa slutartider för att fånga bakgrundsbelysning på natten eller i svagt ljus.

  Observera att foton kan vara benägna att bli suddiga på grund av kameraskakning vid långa slutartider.

  Användning av stativ rekommenderas.

  P , A

  M [ Synk med bakre gardin ]

  Blixten avfyras precis innan slutaren stängs, vilket skapar effekten av en ljusström bakom rörliga ljuskällor.

  • Om du väljer läge P eller A efter att ha valt detta alternativ ställs blixtläget in på långsam synkronisering.
  • Observera att foton kan vara benägna att bli suddiga på grund av kameraskakning vid långa slutartider.
  • Användning av stativ rekommenderas.

  P , S , A , M

  s [ Blinka av ] Blixten avfyras inte.

  P , S , A , M

Studio Strobebelysning

Synkronisering med bakre ridå kanske inte synkroniseras korrekt med studioblixtsystem.