Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

FV-lås

Den här funktionen används för att låsa blixteffekten för CLS -kompatibla blixtenheter (tillval), så att du kan ta flera bilder eller komponera om bilder utan att ändra blixtnivån. Ditt motiv behöver inte vara i mitten av bilden, vilket ger dig mer frihet när du komponerar bilder.

 • Blixteffekten justeras automatiskt för ändringar i ISO-känslighet och bländare.
 1. Tilldela [ FV-lås ] till en kontroll med anpassad inställning f2 [ Anpassade kontroller (fotografering) ].

 2. Montera en blixtenhet som stöder FV-lås på kamerans tillbehörssko.

 3. Slå på blixten och välj ett blixtkontrollläge av TTL eller monitorförblixt q A eller A .

  • Om du använder en SB-5000, SB-500, SB-400 eller SB-300 monterad på kamerans tillbehörssko, välj [ TTL ] eller [ Auto extern blixt ] för [ Blixtkontroll ] > [ Blixtkontrollläge ].
  • För information om andra blixtenheter, se dokumentationen som medföljer enheten.
 4. Fokus.

  Placera motivet i mitten av bilden och tryck ned avtryckaren halvvägs för att fokusera.

 5. Lås blixtnivån.

  • Efter att ha bekräftat att blixtklar-indikatorn ( c ) visas i fotograferingsdisplayen, tryck på [ FV-lås ]-kontrollen; blixten kommer att avge en monitorförblixt för att fastställa lämplig blixtnivå.
  • Blixten låses och en FV-låsikon ( r ) visas i fotograferingsdisplayen.

 6. Komponera om bilden.

 7. Tryck ner avtryckaren hela vägen för att fotografera.

  Om så önskas kan ytterligare bilder tas utan att frigöra FV-låset. Upprepa steg 6 till 7 för att ta ytterligare bilder.

 8. Släpp FV-låset.

  Tryck på [ FV-lås ]-kontrollen för att frigöra FV-låset och bekräfta att FV-låsikonen ( r ) inte längre visas i fotograferingsdisplayen.