Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Tonläge

G -knapp U C fototagningsmeny

Kameran kan välja mellan två tonlägen: [ SDR ] och [ HLG ].

Alternativ Beskrivning
[ SDR ] Detta läge stöder ett normalt område av ljusstyrkor (dynamiskt område). Bilder tagna medan detta alternativ är valt lagras i JPEG format (tillägget "*.JPG").
[ HLG ]

Detta läge stöder HDR (högt dynamiskt omfång). Bilder tagna medan detta alternativ är valt lagras i HEIF-format (tillägget "*.HIF"). Den har ett bredare dynamiskt omfång än SDR.

 • "HLG" visas i fotograferingsfönstret när det här alternativet är valt.
 • För optimal färgåtergivning när du tittar på HLG-bilder, använd monitorer, datorer, operativsystem, applikationer och annan utrustning som är kompatibel med HLG. För mer information, besök följande webbplats:

  https://onlinemanual.nikonimglib.com/notice/hlg_setting_guide/sv/

Ta bilder i HLG

 • Bilder tagna med [ HLG ] valt för tonläge uppvisar mer "brus" (i form av slumpmässigt fördelade ljusa pixlar, dimma och linjer) än bilder tagna med [ SDR ].
 • Det lägsta tillgängliga värdet för alternativen [ ISO-känslighetsinställningar ] > [ Maximal känslighet ] i fototagningsmenyn är ISO 800.
 • ISO-känsligheter på Hi 0.3 till Hi 2.0 är inte tillgängliga.
 • Videofiltypen för time-lapse-videor är fixerad till [ H.265 10-bitars (MOV) ] .
 • [ Färgrymd ] i fotograferingsmenyn är fixerad till "BT.2100".
 • [ Active D-Lighting ], [ Multipelexponering ] och [ HDR-överlägg ] är inte tillgängliga i fototagningsmenyn.
 • [ C30 ], [ C60 ] och [ C120 ] kan inte väljas för frigöringsläge och anpassad inställning d3 [ Förhandsinspelningsalternativ ] är inte tillgänglig.

Varning: HLG Photos

Bilder tagna med [ HLG ] valt för tonläge är föremål för följande begränsningar:

 • Bildöverlägg är inte tillgängligt med HLG-foton. HLG-foton kommer inte att visas i bildvalsdialogerna för de olika bildöverläggsalternativ som är tillgängliga via [ Retuschering ] i uppspelningsmenyn.
 • SnapBridge -appen kan användas för att ladda ner men inte för att visa HLG-foton.

Kamerafotografering och uppspelningsskärmar

När [ HLG ] är valt för tonläge, kan fotograferings- och uppspelningsvisningarna på kameramonitorn och sökaren innehålla "brus" i form av slumpmässigt fördelade ljusa pixlar, dimma eller linjer eller kanske misslyckas med att korrekt återge högdagrar och hög- mättade färger. Dessutom kan plötsliga tonavbrott vara synliga i kamerans monitor eller sökare när foton visas i helskärmsläge, även om fotona i sig är opåverkade. För korrekt tonåtergivning, använd bildskärmar, datorer, operativsystem, applikationer och annan utrustning som är kompatibel med HLG.

HLG

Hybrid Log-Gamma (HLG)-teknik utvecklades för TV-sändningar och andra högupplösta tillämpningar.

 • Jämfört med Standard Dynamic Range (SDR) ökar den mängden detaljer som kan uttryckas i den övre halvan av tonområdet för större renderingspotential.
 • Den matchar SDR i detaljnivån som kan uttryckas i den nedre delen av tonområdet för att säkerställa kompatibilitet med icke-HDR-skärmar.

Bildkontroller

 • Foton tagna med [ SDR ] valt för tonläge kan bearbetas med hjälp av alternativen [ Ställ in Picture Control ] och [ Hantera Picture Control ] i fototagningsmenyn.
 • Foton tagna med [ HLG ] valt för tonläge kan bearbetas med alternativet [ Set Picture Control (HLG) ] i fototagningsmenyn.

Visa och redigera HLG-foton

HLG (HEIF)-foton kan ses och redigeras med NX Studio datorprogramvara.

 • NX Studio kan laddas ner gratis från Nikon Download Center.
 • Vissa av de tillgängliga alternativen för att redigera HLG-foton är mer begränsade än vad som är fallet med foton tagna med [ SDR ] valt för tonläge.