Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Reducering av högfrekvent flimmer

G -knapp U C fototagningsmeny

Om du väljer [ På (fininställning av slutarhastighet) ] kan slutartider mellan ¹⁄₈₀₀₀ och ¹⁄₃₀ s justeras i mindre steg i lägena S och M , så att hastigheter som håller flimmer till ett minimum kan hittas genom att titta på förhandsvisningen i fotograferingsdisplayen.

  • Flimmer kan orsaka ränder på bilder tagna under högfrekvent LED-belysning eller i bilder som inkluderar monitorer med högfrekventa LED-skärmar. Att minska storleken på stegen som används för val av slutarhastighet hjälper till att identifiera hastigheter som håller flimmer till ett minimum.

  • Efter att ha valt en slutartid som passar ditt motiv, aktivera högfrekvent flimmerreduktion och finjustera slutarhastigheten medan du tittar på ditt motiv i fotograferingsskärmen tills du hittar ett värde som minimerar flimmer och band. Effekten kan lättare fastställas genom att zooma in på ditt motiv med displayzoom.
  • När högfrekvent flimmerreducering är aktiverad visar slutarhastighetsdisplayen endast nämnaren, med en siffra tillagd efter decimalkomma.

  • Den exakta slutartiden visas. Till exempel är slutartiden när ¹⁄₅₀₀ s är vald exakt ¹⁄₅₁₂ s, vilket displayen visar som "512.0", nämnaren.
  • Om du stänger av högfrekvent flimmerreduktion återställs slutartiden till närmaste av de värden som normalt visas.

Varningar: Reducering av högfrekvent flimmer

  • Effekterna av flimmer på fotograferingsskärmen kan skilja sig från dem som syns på fotografier. Vi rekommenderar att du tar testbilder för att identifiera slutartiden som minimerar flimmer och band.
  • Exponeringsunderhåll är inaktiverat medan högfrekvent flimmerreducering är aktiv, även när [ Slutarhastighet ] har valts för anpassad inställning b7 [ Behåll exp. när f/ändrar ].

Använda " Återkalla fotograferingsfunktioner " med högfrekvent flimmerreducering

Om du väljer [ Spara aktuella inställningar ] för anpassad inställning f2 [ Anpassade kontroller (fotografering) ] > [ Återkalla fotograferingsfunktioner ] eller [ Återkalla fotograferingsfunktioner (håll) ] medan högfrekvent flimmerreducering är aktiv sparas den slutartid som för närvarande är vald via fin- inställning. Detta gör att du till exempel kan identifiera och spara slutartiden som minimerar striping i en högfrekvent LED-display och sedan omedelbart återkalla det lagrade värdet med den valda knappen endast när LED-displayen är i ramen.