Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Översätt

DENNA TJÄNST KAN INNEHÅLLA ÖVERSÄTTNINGAR FRÅN GOOGLE. GOOGLE FRÅNSÄGER SIG ALLA GARANTIER FÖR ÖVERSÄTTNINGAR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE EVENTUELLA GARANTIER AVSEENDE NOGGRANNHET, TILLFÖRLITLIGHET OCH EVENTUELLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER AVSEENDE SÄLJBARHET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL OCH ICKE-INTRÅNG.

Referensinformation från Nikon Corporation (nedan, “Nikon”) har översatts för din bekvämlighet med hjälp av översättningsprogramvara från Google Översätt. Rimliga ansträngningar har gjorts för att tillhandahålla en korrekt översättning, men ingen automatiserad översättning är perfekt och är inte heller avsedd att ersätta mänskliga översättare. Översättningar tillhandahålls som en tjänst till användare av Nikons referensinformation och tillhandahålls som de är. Ingen garanti av något slag, varken uttrycklig eller underförstådd, lämnas avseende noggrannhet, tillförlitlighet eller korrekthet för översättningar gjorda från engelska till något annat språk. Visst innehåll (som bilder, videor, Flash-videor osv.) kanske inte kan översättas korrekt på grund av översättningsprogramvarans begränsningar.

Den officiella texten är den engelska versionen av referensinformationen. Eventuella avvikelser eller skillnader som har uppstått i samband i översättningen är inte bindande och har ingen rättslig effekt för efterlevnad eller verkställighet. Om det uppstår några frågor om riktigheten hos informationen i den översatta referensinformationen hänvisar vi till den engelska versionen av informationen, som är den officiella versionen.

Mätning

G -knapp U C fototagningsmeny

Mätning avgör hur kameran ställer in exponeringen.

Alternativ Beskrivning
L [ Matrismätning ] Kameran mäter ett brett område av bilden och ställer in exponeringen efter tonfördelning, färg, komposition och avstånd för resultat som ligger nära de som kan ses med blotta ögat.
M [ Centervägd mätning ]
  • Kameran tilldelar den största vikten till mitten av ramen. Detta läge kan till exempel användas med motiv som dominerar kompositionen.
  • Centrumvägd mätning rekommenderas också när du använder filter med en exponeringsfaktor (filterfaktor) över 1×.
  • Storleken på det område som tilldelats högst vikt kan väljas med hjälp av anpassad inställning b5 [ Centervikt område ].
  • Det uppmätta området kan visas eller döljas med hjälp av anpassade inställningar d17 [ Anpassad bildskärmsbild ] och d18 [ Anpassad bildvisning i sökare ].
N [ Spotmätning ]
  • Kameran mäter en cirkel med en diameter på 4 mm/0,16 tum (motsvarande cirka 1,5 % av bilden). Detta säkerställer att motivet blir korrekt exponerat även när bakgrunden är mycket ljusare eller mörkare.
  • Det uppmätta området är centrerat på den aktuella fokuspunkten. Om [ Auto-områdes-AF ] väljs för AF-områdesläge ( 0 AF-områdesläge ), mäter kameran istället den mittersta fokuspunkten.
t [ Höjdpunktsvägd mätning ] Kameran tilldelar högdagrar den största vikten. Använd det här alternativet för att minska förlusten av detaljer i höjdpunkter, till exempel när du fotograferar spotlight artister på scen.