Следният софтуер на Nikon може да се използва с фотоапарата. За повече информация посетете уебсайта на Nikon за вашата страна или регион.

Компютърен софтуер

Компютърният софтуер на Nikon се предлага от центъра за изтегляния на Nikon. Проверете версията и системните изисквания и не забравяйте да изтеглите най-новата версия.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (налично за закупуване): Управлявайте камерата дистанционно от компютър, за да записвате снимки и видеоклипове и да ги записвате директно на твърдия диск на компютъра.

 • NX Tether : Използвайте за привързана фотография, когато фотоапаратът е свързан към компютър. Експозицията, балансът на бялото и други настройки на камерата могат да се регулират дистанционно с помощта на контроли на дисплея на компютъра.

 • NX Studio * : Преглеждайте и редактирайте снимки и видеоклипове, заснети с цифрови фотоапарати Nikon. NX Studio може да се използва за фина настройка на файлове в уникалния NEF/NRW (RAW) формат на Nikon и конвертирането им в JPEG или TIFF (NEF/RAW обработка). Той поддържа не само NEF/NRW (RAW) снимки, но и JPEG и TIFF снимки, заснети с цифрови фотоапарати на Nikon за такива задачи като редактиране на тонални криви и подобряване на яркостта и контраста.

  • Съществуващите потребители трябва да са сигурни, че са изтеглили най-новата версия, тъй като по-ранните версии може да не могат да изтеглят снимки от камерата или да отварят NEF (RAW) снимки.

 • Помощна програма за безжичен предавател: Помощната програма за безжичен предавател е необходима, ако камерата трябва да бъде свързана към мрежа. Сдвоете камерата с компютъра и изтеглете снимки през безжична или Ethernet мрежа.

 • Помощна програма за уеб камера: Помощната програма за уеб камера ви позволява да използвате камерата си като уеб камера, когато е свързана към компютъра чрез USB. Камерата ще се появи като „Помощна програма за уеб камера“ в приложенията за уеб конференции. Избирането на „Помощна програма за уеб камера“ преобразува камерата в уеб камера. За информация относно съвместими фотоапарати, системни изисквания и използване на Webcam Utility, както и за предпазните мерки, които трябва да се спазват по време на употреба, вижте страницата Webcam Utility в Центъра за изтегляне на Nikon.

Приложения за смартфон (таблет).

Приложенията за смартфон (таблет) са достъпни от Apple App Store® и Google Play™. За най-новата информация относно нашите приложения посетете уебсайта на Nikon.

 • SnapBridge : Изтеглете снимки и видеоклипове от камерата на вашето смарт устройство чрез безжична връзка.

 • NX MobileAir (предлага покупки в приложението): Импортирайте снимки от камера, свързана към вашето смарт устройство чрез USB, и ги качете безжично на FTP сървър.

  • Поддържаните функции и операционни системи се различават според държавата и региона.