Połącz się z komputerami przez Ethernet lub bezprzewodową sieć LAN.

Ustawienia sieci

Dodaj profile sieciowe kamery. Ta pozycja może być również użyta do wyboru spośród istniejących profili sieciowych.

Stworzyć profil

Utwórz nowe profile sieciowe ( bezprzewodowa sieć LAN , połączenia Ethernet ).

  • Jeśli istnieje już więcej niż jeden profil, możesz nacisnąć J , aby wybrać profil i połączyć się z wybraną siecią.

  • Aby edytować istniejący profil, podświetl go i naciśnij 2 .

Opcja

Opis

[ Ogólne ]

  • [ Nazwa profilu ]: Zmień nazwę profilu.

  • [ Ochrona hasłem]: Wybierz opcję [ Wł. ], aby wymagać wprowadzenia hasła przed zmianą profilu. Aby zmienić hasło, podświetl [ .] i naciśnij 2 .

[ Bezprzewodowe ]

Wyświetl ustawienia połączenia dla połączenia z sieciami bezprzewodowymi.

  • Tryb infrastruktury : Dostosuj ustawienia połączenia z siecią przez router.

    • [ SSID ]: Wprowadź identyfikator SSID sieci.

    • [ Kanał ]: Wybierany automatycznie.

    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz typ szyfrowania używanego w sieci bezprzewodowej.

    • [ Hasło ]: Wprowadź hasło sieciowe.

  • Tryb punktu dostępu : Dostosuj ustawienia bezpośredniego połączenia bezprzewodowego z aparatem.

    • [ SSID ]: Wybierz identyfikator SSID kamery.

    • [ Kanał ]: Wybierz [ Auto ] lub [ Ręcznie ].

    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz typ szyfrowania używanego w sieci bezprzewodowej.

    • [ Hasło ]: Jeśli dla opcji [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ] wybrano opcję inną niż [ OTWÓRZ ], można użyć tej pozycji do zmiany hasła kamery.

[ TCP/IP ]

Dostosuj ustawienia TCP/IP dla połączeń infrastrukturalnych. Wymagany jest adres IP.

  • Jeśli wybrano [ ] dla [ Uzyskaj automatycznie ], adres IP i maska podsieci dla połączeń w trybie infrastruktury zostaną pobrane przez serwer DHCP lub automatyczne adresowanie IP.

  • Wybierz [ WYŁ .], aby ręcznie wprowadzić adres IP ([ Adres ]) i maskę podsieci ([ Maska ]).

Kopiuj do/z karty

Udostępniaj profile sieciowe.

  • Jeśli włożone są dwie karty pamięci, profile zostaną skopiowane do iz karty w gnieździe 1.

Opcja

Opis

[ Skopiuj profil z karty ]

Skopiuj profile z katalogu głównego karty pamięci do listy profili aparatu.

[ Skopiuj profil na kartę ]

Skopiuj profile z aparatu na kartę pamięci. Wyróżnij profil i naciśnij J , aby skopiować go na kartę pamięci.

  • Nie można kopiować profili chronionych hasłem.

Zakończ bieżące połączenie

Zakończ połączenie z bieżącą siecią.

Rodzaj połączenia

Wybierz tryb pracy, który ma być używany, gdy kamera jest podłączona do sieci.

Opcja

Opis

[ Przesyłanie zdjęć ]

Przesyłaj zdjęcia do komputera zaraz po ich zrobieniu lub przesyłaj istniejące zdjęcia z karty pamięci aparatu.

[ Sterowanie kamerą ]

Użyj oprogramowania Camera Control Pro 2 (dostępnego osobno), aby sterować aparatem i zdalnie robić zdjęcia z komputera.

Opcje

Dostosuj ustawienia przesyłania.

Automatyczne przesyłanie

Wybierz opcję [ ], aby oznaczyć nowe zdjęcia do przesłania zaraz po ich zrobieniu.

  • Przesyłanie rozpocznie się dopiero po zapisaniu zdjęcia na karcie pamięci. Upewnij się, że do aparatu jest włożona karta pamięci.

  • Filmy nie zostaną przesłane automatycznie po zakończeniu nagrywania. Zamiast tego należy je przesłać z ekranu odtwarzania ( Wybieranie zdjęć do przesłania ).

Usuń po przesłaniu

Wybierz [ ], aby automatycznie usuwać zdjęcia z karty pamięci aparatu po zakończeniu przesyłania.

  • Pliki oznaczone do przesłania przed wybraniem opcji [ ] nie są usuwane.

  • Usuwanie może zostać zawieszone podczas niektórych operacji aparatu.

Prześlij RAW + JPEG jako

Podczas przesyłania zdjęć RAW + JPEG wybierz, czy chcesz przesłać zarówno pliki NEF (RAW), jak i JPEG, czy tylko kopię JPEG.

  • Gdy w menu fotografowania wybrano opcję [ RAW Slot 1 – JPEG Slot 2 ] dla opcji [ Rola odgrywana przez kartę w gnieździe 2 ], opcja wybrana dla [ Prześlij RAW + JPEG jako ] dotyczy tylko zdjęć przesłanych automatycznie po wybraniu [ ON ] dla [ Automatyczne przesyłanie ].

Wybór gniazda JPEG + JPEG

Wybierz gniazdo źródłowe do automatycznego przesyłania podczas robienia zdjęć z opcją [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] wybranym dla [ Rola odgrywana przez kartę w gnieździe 2 ] w menu fotografowania.

Prześlij folder

Zaznacz wszystkie zdjęcia w wybranym folderze do przesłania. Oznaczenie zostanie zastosowane do wszystkich zdjęć, niezależnie od tego, czy zostały wcześniej przesłane.

Filmy nie będą oznaczane do przesłania. Zamiast tego należy je przesłać z ekranu odtwarzania.

Odznacz wszystkie?

Usuń oznaczenie przesyłania ze wszystkich zdjęć. Przesyłanie zdjęć z ikoną „przesyłania” zostanie natychmiast przerwane.