Одаберите улогу коју игра картица у слоту 2 када су две меморијске картице уметнуте у камеру.

Опција

Опис

P

[ Оверфлов ]

Картица у слоту 2 се користи само када је картица у слоту 1 пуна.

Q

[ резервна копија ]

Свака слика се снима два пута, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

R

[ РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ]

 • НЕФ (РАВ) копије фотографија снимљених при подешавањима РАВ + ЈПЕГ снимају се само на картицу у Слоту 1, ЈПЕГ копије само на картицу у Слоту 2.

 • Слике снимљене са другим поставкама квалитета слике снимају се два пута на истој поставци, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

O

[ ЈПЕГ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ]

 • Снимају се две ЈПЕГ копије, по једна на сваку меморијску картицу.

 • Копија сачувана на картици у Слоту 1 снима се у квалитету слике и величини одабраној преко T дугмета или менија за фотографисање. Копија сачувана на картици у Слоту 2 се чува у квалитету слике [ ЈПЕГ басиц ] и величини [ Средњи ] или [ Мали ]. Величина се може изабрати притиском на 2 када је означено [ ЈПЕГ Слот 1 - ЈПЕГ Слот 2 ].

 • Код квалитета слике РАВ или РАВ + ЈПЕГ, ова опција је еквивалентна [ Бацкуп ].

Опрез: [РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2]

Ако је [ ОН ] изабрано за [ Вишеструка експозиција ] > [ Сачувај појединачне слике (РАВ) ] у менију снимања фотографија или ако је [ УКЉУЧЕНО ] изабрано за [ ХДР преклапање ] > [ Сачувај појединачне слике (РАВ) ] на фотографији мени снимања, необрађене копије појединачних НЕФ (РАВ) фотографија које чине сваку вишеструку експозицију или ХДР слику биће снимљене на обе меморијске картице заједно са ЈПЕГ композитом, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

[ Резервна копија ], [ РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ] и [ ЈПЕГ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ]
 • Екран снимања и контролна табла приказују број преосталих експозиција на картици са најмањом количином слободног простора.

 • Отпуштање затварача је онемогућено када је било која картица пуна.

Гледање фотографија у двоструком формату
 • Користите [ Дуал-формат рецординг ПБ слот ] ставку у менију репродукције да бисте изабрали слот из којег ће се репродуковати фотографије двоструког формата.

 • Када гледате фотографије двоструког формата, можете погледати другу копију користећи [ Скочи на копирање на другу картицу ] у i менију.

Снимање видео записа

Слот у који се снимају видео записи се бира помоћу [ Дестинатион ] у менију за снимање видео записа.

Брисање копија

Када бришете слике снимљене помоћу [ Бацкуп ], [ РАВ Слот 1 -ЈПЕГ Слот 2 ] или [ ЈПЕГ Слот 1 - ЈПЕГ Слот 2 ], имате избор да избришете или обе копије или само копију на картици у тренутном слоту .

 • Притиском на O ( Q ) када је слика креирана коришћењем било које од ових опција истакнута током репродукције приказује се порука потврде.

 • Да бисте избрисали само копију на картици у тренутном слоту, означите [ Изабрана слика ] и поново притисните O ( Q ).

 • Да избришете обе копије, означите [ Исте слике на 1 и 2 ] и притисните O ( Q ).

 • Ако се слици дода гласовна белешка, биће приказан дијалог за потврду. Да бисте избрисали само говорну белешку, означите [ Само гласовна белешка ] и притисните O ( Q ).

Делете Оптионс

Користите ставку [ Делете пицтурес фром ботх слотс ] у менију репродукције да изаберете опције које се приказују када се слика обрише.