Одаберите да ли желите да омогућите смањење вибрација. Доступне опције се разликују у зависности од објектива.

Опција

Опис

C

[ Нормално ]

Изаберите за побољшано смањење вибрација када фотографишете статичне субјекте.

D

[ Спорт ]

Изаберите када фотографишете спортисте и друге субјекте који се крећу брзо и непредвидиво.

[ Искључено ]

Смањење вибрација је онемогућено.

Опрез: Коришћење смањења вибрација
  • Смањење вибрација можда неће бити доступно са неким сочивима.

  • Препоручујемо да сачекате да се слика на екрану стабилизује пре снимања.

  • Када је [ Нормално ] изабрано за сочива која подржавају смањење вибрација, слика у тражилу може да се тресе пре него што се затварач отпусти, али то је природна последица начина на који се врши смањење вибрација и не указује на квар. [ Спорт ] или [ Искључено ] се могу користити ако сматрате да вам покрет омета.

  • [ Нормално ] или [ Спортско ] се препоручује за померање снимака. У режимима [ Нормал ] и [ Спорт ], смањење вибрација се примењује само на покрете који нису део пан. Ако се камера помера хоризонтално, на пример, смањење вибрација ће се применити само на вертикално подрхтавање.

  • [ Нормално ] и [ Спорт ] се такође препоручују ако је камера постављена на статив или монопод. Имајте на уму, међутим, да [ Искључено ] може бити бољи избор са неким стативама у зависности од услова снимања. Подешавања се могу разликовати од објектива до објектива; погледајте документацију објектива за више информација.

  • Ако је Ф моунт објектив са прекидачем за смањење вибрација прикључен преко опционог адаптера за монтажу ФТЗ ИИ/ФТЗ, [ Смањење вибрација ] ће бити засивљен и недоступан. Користите прекидач сочива за смањење вибрација.