Este disponibilă o gamă largă de accesorii pentru aparatul dumneavoastră foto Nikon.

Surse de alimentare
 • Acumulatori Li-ion EN-EL14a (0 Încărcarea acumulatorului): Acumulatori EN-EL14a suplimentari sunt disponibili de la distribuitorii locali şi de la reprezentanţii de service autorizaţi Nikon. Pot fi folosiţi şi acumulatorii EN-EL14.
 • Încărcător acumulator MH-24 (0 Încărcarea acumulatorului): Reîncărcaţi acumulatorii EN-EL14a şi EN-EL14.
 • Conector alimentare EP-5A, adaptor la reţeaua electrică EH-5b: Aceste accesorii pot fi utilizate pentru a alimenta aparatul foto pe perioade extinse de timp la rețeaua electrică (pot fi folosite şi adaptoarele la reţeaua electrică EH-5c). Este necesar un conector de alimentare EP-5A pentru a conecta aparatul foto la EH-5b sau EH-5c; pentru detalii, consultați „Ataşarea unui conector de alimentare şi a unui adaptor la reţeaua electrică” (0 Ataşarea unui conector de alimentare şi a unui adaptor la reţeaua electrică).
Filtre
 • Filtrele destinate fotografierii cu efecte speciale pot interfera cu focalizarea automată sau cu telemetrul electronic.
 • D3500 nu poate fi utilizat cu filtre cu polarizare liniară. Utilizaţi, în schimb, filtrele cu polarizare circulară C-PL sau C-PL II.
 • Filtrele culoare neutră (NC) sunt recomandate pentru protejarea obiectivului.
 • Pentru a preveni apariţia formelor dublate, nu se recomandă utilizarea unui filtru când obiectul este încadrat pe un fundal luminos sau când o sursă de lumină puternică se află în cadru.
 • Măsurarea central-evaluativă este recomandată pentru filtrele cu factori de expunere (factori de filtru) mai mari de 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Pentru detalii, consultaţi manualul filtrului.
Accesorii ocular vizor
 • Capac ocular DK-5 (0 Acoperiţi vizorul): Împiedică lumina care pătrunde prin vizor să apară în fotografii sau să interfereze cu expunerea.
 • Ocular cu lentilă de corecţie DK-20C: Lentilele sunt disponibile cu dioptrii de –5, –4, –3, –2, 0, +0,5, +1, +2 şi +3 m–1 când controlul ajustării dioptriilor aparatului foto este în poziţie neutră (–1 m–1). Utilizaţi oculare cu lentile de corecţie numai dacă focalizarea dorită nu poate fi obţinută cu controlul ajustării dioptriilor încorporat (de la –1,7 la +0,5 m–1). Testaţi ocularele cu lentile de corecţie înainte de achiziţionare pentru a vă asigura că puteţi obţine focalizarea dorită. Vizorul din cauciuc nu poate fi utilizat cu ocularele cu lentile de corecţie.
 • Lupă DG-2: DG-2 măreşte scena afişată în centrul vizorului pentru o precizie sporită în timpul focalizării. Este necesar adaptorul pentru ocular (disponibil separat).
 • Adaptor ocular DK-22: DK-22 este folosit la ataşarea lupei DG-2.
 • Accesoriu vizualizare unghi drept DR-6: DR-6 se ataşează perpendicular pe ocularul vizorului, permiţând imaginii din vizor să fie vizualizată în unghiuri drepte faţă de obiectiv (de exemplu, direct de deasupra când aparatul foto este în poziţie orizontală).
Capac corp Capac corp BF-1B/Capac corp BF-1A: Capacul corpului protejează de praf oglinda, ecranul vizorului şi senzorul de imagine când nu este montat un obiectiv.
Capace cuplă accesorii Capac cuplă accesorii BS-1: Un capac care protejează cupla pentru accesorii. Cupla pentru accesorii se utilizează pentru unităţile bliţ opţionale.
Cabluri USB Cablu USB UC-E20 (0 Copierea fotografiilor pe computer, Conectarea imprimantei): Un cablu USB cu conector Micro-B pentru conectarea la aparatul foto.
Cabluri HDMI Cablu HDMI HC-E1 (0 Vizualizarea imaginilor pe televizor): Un cablu HDMI cu un conector de tip C pentru conectarea la aparatul foto şi un conector de tip A pentru conectarea la dispozitive HDMI.

Atașarea și scoaterea capacului cuplei pentru accesorii

Capacul cuplei pentru accesorii intră în cupla pentru accesorii aşa cum se arată în imagine. Pentru a scoate capacul, ţineţi bine aparatul foto, apăsați capacul în jos cu un deget și glisați-l în direcția indicată.

Atașarea și scoaterea accesoriilor pentru ocularul vizorului

Pentru a ataşa accesorii, scoateţi vizorul din cauciuc (q) și apoi introduceți prin glisare accesoriul în ocular conform imaginii (w). Păstrați ocularul într-un loc sigur, până când este necesar din nou.

Scoateți accesoriile așa cum se arată în figura e. După scoaterea accesoriului, puneți ocularul la loc (r).

Ţineţi bine aparatul foto când scoateţi ocularul sau accesoriile ocularului vizorului.

Accesorii opţionale

Disponibilitatea poate varia în funcţie de ţară sau regiune. Pentru cele mai recente informaţii, consultaţi site-ul nostru web sau broşurile.

Carduri de memorie aprobate

Aparatul foto acceptă carduri de memorie SD, SDHC şi SDXC, inclusiv carduri SDHC şi SDXC conforme cu UHS-I. Pentru înregistrarea filmelor se recomandă carduri clasificate în clasa de viteză 6 SD sau mai mare; folosirea unor carduri mai lente poate duce la întreruperea înregistrării. Când alegeţi carduri pentru a fi folosite în cititoare de carduri, asiguraţi-vă că acestea sunt compatibile cu dispozitivul. Contactaţi producătorul pentru informaţii referitoare la caracteristici, funcţionare şi limitări privind utilizarea.

Ataşarea unui conector de alimentare şi a unui adaptor la reţeaua electrică

Opriţi aparatul foto înainte de a ataşa un conector de alimentare şi un adaptor la reţeaua electrică, opţionale.

 1. Pregătiţi aparatul foto.

  Deschideţi capacele locaşului acumulatorului (q) şi conectorului de alimentare (w).

 2. Introduceţi conectorul de alimentare EP-5A.

  Asiguraţi-vă că aţi introdus conectorul în orientarea indicată, utilizând conectorul pentru a păstra zăvorul portocaliu al acumulatorului apăsat într-o parte. Asiguraţi-vă vă aţi introdus complet conectorul.

 3. Închideţi capacul locaşului acumulatorului.

  Poziţionaţi cablul conectorului de alimentare ca să treacă prin fanta conectorului de alimentare şi închideţi capacul locaşului acumulatorului.

 4. Conectaţi adaptorul la reţeaua electrică EH-5b.

  Conectaţi cablul de alimentare al adaptorului la reţeaua electrică la fişa de alimentare de la reţea de pe adaptorul la reţeaua electrică (e), iar cablul de alimentare la fişa de curent continuu (r). O pictogramă P este afişată pe monitor când aparatul foto este alimentat de adaptorul la reţeaua electrică şi de conectorul de alimentare.