Împreună, calitatea şi dimensiunea imaginii determină cât de mult spaţiu ocupă fiecare fotografie pe cardul de memorie. Imaginile mai mari, de calitate mai bună, pot fi imprimate la dimensiuni mai mari, dar necesită mai multă memorie, ceea ce înseamnă că pe cardul de memorie pot fi stocate mai puţine astfel de imagini (0 Capacitatea cardurilor de memorie).

Calitate imagine

Alegeţi un format de fişier şi un nivel de compresie (calitate imagine).

Opţiune Tip fişier Descriere
NEF (RAW) + JPEG fine NEF/JPEG Înregistraţi două copii ale fiecărei fotografii: o imagine NEF (RAW) şi o copie JPEG. În timpul redării este afişată numai copia JPEG, dar ştergerea copiei JPEG şterge și imaginea NEF (RAW). Imaginea NEF (RAW) poate fi vizualizată numai folosind un computer.
NEF (RAW) NEF Înregistraţi datele RAW de la senzorul de imagine fără nicio procesare suplimentară.
JPEG fine JPEG Înregistrați fotografii în format JPEG. Compresia crește și dimensiunea fișierului scade pe măsură ce calitatea avansează de la „superioară”, la „normală” și la „de bază”.
JPEG normal
JPEG basic
NEF (RAW)

Informațiile privind setările aparatului foto, cum ar fi compensarea expunerii, balansul de alb şi opţiunile Picture Control, sunt stocate separat de datele RAW furnizate de senzorul de imagine şi pot fi modificate ulterior ori de câte ori se dorește fără a afecta calitatea imaginii. Puteți să copiați imaginile pe un computer și să reglați setările folosind software-ul Nikon ViewNX-i sau Capture NX-D, care poate fi descărcat gratuit din centrul de descărcare Nikon, sau să utilizați elementul Procesare NEF (RAW) din meniul retușare al aparatului foto. Imaginile NEF (RAW) sunt înregistrate în format NEF (extensia „*.nef”).

 1. Afişaţi opţiunile de calitate a imaginii.

  Apăsaţi butonul P, apoi evidenţiaţi calitatea curentă a imaginii în afişajul informaţiilor şi apăsaţi J.

  Buton P

 2. Alegeţi un tip de fişier.

  Evidenţiaţi o opţiune şi apăsaţi J.

Imagini NEF (RAW)

Selectarea NEF (RAW) pentru Calitate imagine fixează Dimensiune imagine la Mare (0 Dimensiune imagine). Înregistrare dată (0 Înregistrare dată) nu este disponibilă la setări ale calităţii imaginii de NEF (RAW) sau NEF (RAW) + JPEG fine.

Dimensiune imagine

Dimensiunea imaginii se măsoară în pixeli. Alegeţi dintre # Mare, $ Medie sau % Mică:

Dimensiune imagine Dimensiune (pixeli) Dimensiune de imprimare (cm) *
# Mare 6.000 × 4.000 50,8 × 33,9
$ Medie 4.496 × 3.000 38,1 × 25,4
% Mică 2.992 × 2.000 25,3 × 16,9

Dimensiune aproximativă când se imprimă la 300 dpi. Dimensiunea de imprimare în inchi este egală cu dimensiunea imaginii în pixeli împărţită la rezoluţia imprimantei în dots per inch (puncte pe inch) (dpi; 1 inch = aproximativ 2,54 cm).

 1. Afişaţi opţiunile pentru dimensiunea imaginii.

  Apăsaţi butonul P, apoi evidenţiaţi dimensiunea curentă a imaginii în afişajul informaţiilor şi apăsaţi J.

  Buton P

 2. Alegeţi o dimensiune pentru imagine.

  Evidenţiaţi o opţiune şi apăsaţi J.