Obiective din kituri
Această secțiune este inclusă ca manual al obiectivului pentru cumpărătorii kiturilor cu obiectiv.
- Obiective AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR
- Obiective AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR şi AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED
Îngrijirea obiectivului
- Păstraţi contactele CPU curate.
- În cazul deteriorării garniturii de cauciuc pentru montura obiectivului, încetați imediat utilizarea și duceți obiectivul la un centru de service autorizat Nikon pentru a fi reparat.
- Utilizaţi o suflantă pentru a îndepărta praful şi scamele de pe suprafeţele obiectivului. Pentru a îndepărta petele şi urmele de degete, aplicaţi o cantitate mică de etanol sau soluţie de curăţat lentilele pe o lavetă moale şi curată din bumbac sau folosiţi un şerveţel pentru curăţarea lentilelor şi curăţaţi din centru spre exterior folosind o mişcare circulară, având grijă să nu lăsaţi pete sau să nu atingeţi sticla cu degetele.
- Nu folosiţi niciodată solvenţi organici, cum sunt diluantul pentru vopsea sau benzenul, pentru a curăţa obiectivul.
- Parasolarul obiectivului sau filtrele culoare neutră (NC) pot fi folosite pentru a proteja elementul frontal al obiectivului.
- Ataşaţi capacele frontal şi posterior înainte de a pune obiectivul în husă.
- Când este ataşat un parasolar pentru obiectiv, nu ridicaţi şi nu ţineţi obiectivul sau aparatul foto folosind numai parasolarul.
- Dacă obiectivul nu va fi folosit pe o perioadă îndelungată, depozitaţi-l într-un loc răcoros şi uscat pentru a împiedica formarea mucegaiului şi a ruginii. Nu depozitaţi în lumina directă a soarelui sau cu granule de naftalină sau camfor împotriva moliilor.
- Păstraţi obiectivul uscat. Ruginirea mecanismului intern poate provoca deteriorări ireparabile.
- Lăsarea obiectivului în locuri extrem de încinse ar putea deteriora sau deforma părţile făcute din plastic ranforsat.
Notă privind obiectivele pentru unghi larg şi unghi super-larg
Este posibil ca focalizarea automată să nu asigure obţinerea rezultatelor dorite în situaţii de genul celei prezentate mai jos.
-
Obiectele din fundal ocupă punctul de focalizare într-o măsură mai mare decât subiectul principal:
Dacă punctul de focalizare include atât obiecte din prim-plan, cât şi obiecte din fundal, este posibil ca aparatul foto să focalizeze asupra fundalului, iar subiectul poate fi neclar, în special în cazul obiectivelor pentru unghi larg şi unghi super-larg.
-
Subiectul conţine multe detalii fine.
Aparatul foto poate avea dificultăţi în focalizarea pe subiectele care conţin multe detalii fine.
În aceste cazuri, folosiţi focalizarea manuală sau folosiţi blocarea focalizării pentru a focaliza pe un alt subiect aflat la aceeaşi distanţă şi apoi recompuneţi fotografia. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi „Obţinerea rezultatelor bune cu focalizarea automată” (0 Obţinerea rezultatelor bune cu focalizarea automată).