Подесите ЛЕД статус и подешавања режима везе за опционе WR-R10 бежичне даљинске управљаче. Такође можете да изаберете режим везе за повезивање са опционим радио-контролисаним блицовима који подржавају напредно бежично осветљење.

Бежични даљински управљач WR-R10

Уверите се да је фирмвер за WR-R10 ажуриран на најновију верзију (верзија 3.0 или новија). За информације о ажурирањима фирмвера погледајте Nikon веб локацију за своју област.

ЛЕД лампа

Омогућите или онемогућите статусне ЛЕД диоде на WR-R10 бежичном даљинском управљачу монтираном на камеру. За више информација погледајте документацију испоручену уз бежични даљински управљач.

Линк Моде

Изаберите режим везе за WR-R10 бежичне даљинске управљаче постављене на друге камере или радио-контролисане блицеве које подржавају напредно бежично осветљење. Уверите се да је исти режим изабран за друге уређаје.

Опција

Опис

[ Упаривање ]

Камера се повезује само са уређајима са којима је претходно била упарена. Притисните дугме за упаривање на бежичном даљинском управљачу WR-R10 повезаном са камером да бисте га упарили са другим уређајима.

  • Како камера неће комуницирати са уређајима са којима није упарена, ова опција се може користити за спречавање сметњи сигнала од других уређаја у близини.

  • С обзиром на то да сваки уређај мора бити упарен посебно, међутим, препоручује се ПИН код повезивања са великим бројем уређаја.

[ ПИН ]

Комуникација се дели између свих уређаја са истим четвороцифреним ПИН-ом. Можете да унесете било који четвороцифрени ПИН по свом избору.

  • Притисните 4 или 2 да означите цифре и притисните 1 или 3 да промените. Притисните J да унесете и прикажете изабрани ПИН.

  • Ова опција је добар избор за фотографисање са великим бројем удаљених уређаја.

  • Ако постоји више камера које деле исти ПИН, блицеви ће бити под искључивом контролом камере која се прва повеже (ЛЕД лампице на ВР‑Р10 јединицама повезаним са погођеним камерама ће трептати).

  • Без обзира на опцију изабрану за [ Режим везе ], WR-R10 ће увек примати сигнале са упарених бежичних даљинских управљача. Корисници WR-1 бежичног даљинског управљача ће морати да изаберу упаривање као WR-1 режим везе.

B Мени за подешавање: Подешавање камере