Βελτιώστε την εστίαση για τον τρέχοντα φακό.

 • Χρησιμοποιήστε μόνο όπως απαιτείται.

 • Συνιστούμε να εκτελείτε μικρορύθμιση σε απόσταση εστίασης που χρησιμοποιείτε συχνά. Εάν εκτελείτε συντονισμό εστίασης σε μικρή απόσταση εστίασης, για παράδειγμα, μπορεί να το βρείτε λιγότερο αποτελεσματικό σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιλογή

Περιγραφή

[ Μικροσυντονισμός AF ]

Επιλέξτε [ ON ] για να ενεργοποιήσετε τη λεπτομέρεια.

[ Βελτιστοποίηση και αποθήκευση φακού ]

Βελτιώστε την εστίαση για τον τρέχοντα φακό. Πατήστε 1 ή 3 για να επισημάνετε στοιχεία και πατήστε 4 ή 2 για να επιλέξετε από τιμές μεταξύ +20 και −20.

 • Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή μικρορύθμισης, τόσο πιο μακριά είναι το εστιακό σημείο από τον φακό. όσο μικρότερη είναι η τιμή, τόσο πιο κοντά είναι το εστιακό σημείο.

 • Στην οθόνη εμφανίζονται οι τρέχουσες και οι προηγούμενες τιμές.

 • Η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει τιμές για έως και 40 τύπους φακών.

 • Εάν υπάρχει ήδη μια τιμή για τον τρέχοντα φακό, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα προσθέσετε μια νέα τιμή ή θα αντικαταστήσετε την υπάρχουσα τιμή.

[ Προεπιλογή ]

Επιλέξτε τις τιμές μικρορύθμισης για φακούς για τους οποίους δεν έχουν αποθηκευτεί προηγουμένως τιμές χρησιμοποιώντας το [ Fine-tune and save lens ]. Πατήστε 4 ή 2 για να επιλέξετε από τιμές μεταξύ +20 και −20.

[ Λίστα αποθηκευμένων τιμών ]

Καταγράψτε τις τιμές που έχουν αποθηκευτεί χρησιμοποιώντας το [ Fine-tune and save lens ]. Η επισήμανση ενός φακού στη λίστα και το πάτημα 2 εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου [ Επιλογή αριθμού φακού ].

 • Το παράθυρο διαλόγου [ Choose lens number ] χρησιμοποιείται για την εισαγωγή του αναγνωριστικού φακού.

 • Στην περίπτωση φακών βάσης Z και ορισμένων φακών βάσης F, ο σειριακός αριθμός φακού εισάγεται αυτόματα.

[ Επιλογή τιμής για τον τρέχοντα φακό ]

Επιλέξτε από πολλές τιμές μικρορύθμισης που έχουν αποθηκευτεί για φακούς του ίδιου τύπου.

Διαγραφή αποθηκευμένων τιμών

Για να διαγράψετε τιμές που έχουν αποθηκευτεί χρησιμοποιώντας το [ Fine-tune and save lens ], επισημάνετε τον επιθυμητό φακό στη λίστα [ List saved values ] και πατήστε O ( Q ).

Δημιουργία και αποθήκευση τιμών μικρορύθμισης

 1. Συνδέστε το φακό στην κάμερα.

 2. Επιλέξτε [ Επιλογές μικρορύθμισης AF ] στο μενού ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επισημάνετε το [ Fine-tune and save lens ] και πατήστε 2 .

  Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου μικρορύθμισης AF.

 3. Πατήστε 4 ή 2 για να ρυθμίσετε την αυτόματη εστίαση.

  • Επιλέξτε από τιμές μεταξύ +20 και −20.

  • Η τρέχουσα τιμή εμφανίζεται με g , η προηγουμένως επιλεγμένη τιμή με o .

  • Εάν έχει προσαρτηθεί φακός ζουμ, μπορείτε να επιλέξετε ξεχωριστές τιμές μικρορύθμισης για μέγιστη γωνία (WIDE) και μέγιστο ζουμ (TELE). Χρησιμοποιήστε το 1 και το 3 για να επιλέξετε μεταξύ των δύο.

  • Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή μικρορύθμισης, τόσο πιο μακριά είναι το εστιακό σημείο από τον φακό. όσο μικρότερη είναι η τιμή, τόσο πιο κοντά είναι το εστιακό σημείο.

 4. Πατήστε το J για να αποθηκεύσετε τη νέα τιμή.

Επιλογή προεπιλεγμένης τιμής μικρορύθμισης

 1. Επιλέξτε [ Επιλογές μικρορύθμισης AF ] στο μενού ρυθμίσεων, στη συνέχεια επισημάνετε το [ Προεπιλογή ] και πατήστε 2 .

 2. Πατήστε 4 ή 2 για να ρυθμίσετε την αυτόματη εστίαση.

  • Επιλέξτε από τιμές μεταξύ +20 και −20.

  • Η τρέχουσα τιμή εμφανίζεται με g , η προηγουμένως επιλεγμένη τιμή με o .

  • Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή μικρορύθμισης, τόσο πιο μακριά είναι το εστιακό σημείο από τον φακό. Όσο μικρότερη είναι η τιμή, τόσο πιο κοντά είναι το εστιακό σημείο.

 3. Πατήστε το J για να αποθηκεύσετε τη νέα τιμή.

B Το μενού Setup: Ρύθμιση κάμερας

Μορφοποίηση κάρτας μνήμηςΓλώσσαΖώνη ώρας και ημερομηνίαΦωτεινότητα οθόνηςΙσορροπία χρώματος οθόνηςΦωτεινότητα σκοπεύτρουΙσορροπία χρώματος σκόπευτροΜέγεθος οθόνης Finder (Photo Lv)Περιορίστε την επιλογή λειτουργίας παρακολούθησηςΟθόνη πληροφοριών αυτόματης περιστροφήςΕπιλογές μικρορύθμισης AFΔεδομένα φακού χωρίς CPUΑποθήκευση θέσης εστίασηςΑυτόματη διακοπή θερμοκρασίαςΣυμπεριφορά ασπίδας αισθητήρα κατά την απενεργοποίησηΑισθητήρας καθαρής εικόναςΕικόνα Dust Off Ref ΦωτογραφίαΧαρτογράφηση pixelΣχόλιο εικόναςΠληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτωνIPTCΕπιλογές φωνητικού σημειώματοςΉχοι κάμεραςΑθόρυβη λειτουργίαΑγγίξτε Στοιχεία ελέγχουHDMIΠροτεραιότητα σύνδεσης USBΔεδομένα τοποθεσίας (Ενσωματωμένα)Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (WR).Αντιστοιχίστε το κουμπί Fn Remote (WR).Σήμανση συμμόρφωσηςΠληροφορίες μπαταρίαςΠαράδοση τροφοδοσίας USBΕξοικονόμηση ενέργειας (Λειτουργία φωτογραφίας)Κλείδωμα κενού υποδοχήςΑποθήκευση/Φόρτωση ρυθμίσεων μενούΕπαναφορά όλων των ρυθμίσεωνΈκδοση υλικολογισμικού