Οι προεπιλογές IPTC μπορούν να δημιουργηθούν ή να επεξεργαστούν στην κάμερα και να ενσωματωθούν σε νέες φωτογραφίες όπως περιγράφεται παρακάτω.

 • Μπορείτε επίσης να φορτώσετε προεπιλογές IPTC που έχουν δημιουργηθεί σε έναν υπολογιστή.

 • Για να δημιουργήσετε προεπιλογές IPTC και να τις αποθηκεύσετε σε κάρτες μνήμης για μεταγενέστερη εισαγωγή, χρησιμοποιήστε το IPTC Preset Manager ( IPTC Preset Manager ).

Δημιουργία, μετονομασία, επεξεργασία και αντιγραφή προεπιλογών

Επισημάνετε το [ Επεξεργασία/αποθήκευση ] και πατήστε 2 για να εμφανιστεί η λίστα [ Επιλογή προεπιλογής για επεξεργασία ή αποθήκευση ] με τις υπάρχουσες προεπιλογές.

 • Για να επεξεργαστείτε ή να μετονομάσετε μια προεπιλογή, επισημάνετε την και πατήστε 2 . Για να δημιουργήσετε μια νέα προεπιλογή, επισημάνετε το "Used" και πατήστε 2 .

  • [ Μετονομασία ]: Μετονομάστε την προεπιλογή.

  • [ Επεξεργασία πληροφοριών IPTC ]: Εμφάνιση της επιλεγμένης προεπιλογής ( Προσοχή: Πληροφορίες IPTC ). Τα επιλεγμένα πεδία μπορούν να επεξεργαστούν όπως επιθυμείτε.

 • Για να αντιγράψετε μια προεπιλογή, επισημάνετε την και πατήστε X . Επισημάνετε τον προορισμό, πατήστε J και ονομάστε το αντίγραφο.

Διαγραφή προεπιλογών

Για να διαγράψετε προεπιλογές, επισημάνετε το [ Delete ] και πατήστε 2 .

Ενσωμάτωση προεπιλογών

Η επισήμανση [ Αυτόματη ενσωμάτωση κατά τη λήψη ] και το πάτημα 2 εμφανίζει μια λίστα με προεπιλογές. Επισημάνετε μια προεπιλογή και πατήστε J ; η επιλεγμένη προεπιλογή θα ενσωματωθεί σε όλες τις επόμενες φωτογραφίες. Για να απενεργοποιήσετε την ενσωμάτωση, επιλέξτε [ Off ].

Προβολή δεδομένων IPTC
 • Οι ενσωματωμένες προεπιλογές μπορούν να προβληθούν στη σελίδα [ δεδομένα IPTC ] στην οθόνη πληροφοριών φωτογραφίας.

 • Για να εμφανίσετε τη σελίδα [ Δεδομένα IPTC ], επιλέξτε ( M ) και τα [ Δεδομένα λήψης ] και [ Δεδομένα IPTC ] για το [ Επιλογές εμφάνισης αναπαραγωγής ] στο μενού αναπαραγωγής.

Αντιγραφή προεπιλογών σε κάρτα μνήμης

Για να αντιγράψετε τις προεπιλογές IPTC από την κάμερα σε μια κάρτα μνήμης, επιλέξτε [ Φόρτωση/αποθήκευση ] > [ Υποδοχή 1 ] ή [ Υποδοχή 2 ] και, στη συνέχεια, επισημάνετε [ Αντιγραφή σε κάρτα ] και πατήστε 2 . Επιλέξτε την επιθυμητή προρύθμιση και προορισμό (1–99) και πατήστε το J για να αντιγράψετε την προρύθμιση στην κάρτα.

Αντιγραφή προεπιλογών στην κάμερα

Η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει έως και δέκα προεπιλογές. για να αντιγράψετε τις προεπιλογές IPTC από μια κάρτα μνήμης σε έναν επιλεγμένο προορισμό της κάμερας, επιλέξτε [ Φόρτωση/αποθήκευση ] > [ Υποδοχή 1 ] ή [ Υποδοχή 2 ] και, στη συνέχεια, επισημάνετε [ Αντιγραφή στην κάμερα ] και πατήστε 2 .

 • Επισημάνετε μια προεπιλογή και πατήστε το J για να προχωρήσετε στη λίστα [ Επιλογή προορισμού ]. Για προεπισκόπηση της επισημασμένης προεπιλογής, πατήστε το W ( Q ) αντί να πιέσετε το J . Αφού κάνετε προεπισκόπηση της προεπιλογής, πατήστε το J για να προχωρήσετε στη λίστα [ Επιλογή προορισμού ].

 • Επισημάνετε έναν προορισμό και πατήστε το J για να εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να ονομάσετε την προεπιλογή. Ονομάστε την προεπιλογή όπως θέλετε και πατήστε X για να αντιγράψετε την προρύθμιση στην κάμερα.

 • Εκτός από τις δέκα προεπιλογές που αναφέρονται παραπάνω, η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει έως και τρεις προεπιλογές XMP/IPTC που έχουν δημιουργηθεί σε υπολογιστή και έχουν αποθηκευτεί σε μορφή XMP. Οι προεπιλογές XMP/IPTC δεν εμφανίζονται κατά την αναπαραγωγή. Ούτε μπορούν να αντιγραφούν από την κάμερα σε κάρτα μνήμης.

Προφυλάξεις: Πληροφορίες IPTC
 • Η κάμερα υποστηρίζει μόνο τυπικούς ρωμαϊκούς αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Οι άλλοι χαρακτήρες δεν θα εμφανίζονται σωστά εκτός από έναν υπολογιστή.

 • Τα προκαθορισμένα ονόματα ( Δημιουργία, Μετονομασία, Επεξεργασία και Αντιγραφή προεπιλογών ) μπορεί να έχουν μήκος έως 18 χαρακτήρες. Εάν δημιουργηθεί μια προεπιλογή με μεγαλύτερο όνομα χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, όλοι οι χαρακτήρες μετά τον δέκατο όγδοο θα διαγραφούν.

 • Ο αριθμός των χαρακτήρων που μπορεί να εμφανίζονται σε κάθε πεδίο δίνεται παρακάτω. Τυχόν χαρακτήρες που υπερβαίνουν το όριο θα διαγραφούν.

Πεδίο

Μέγιστη. μήκος

Λεζάντα

2000

Αναγνωριστικό συμβάντος

64

Επικεφαλίδα

256

Όνομα αντικειμένου

256

Πόλη

256

κατάσταση

256

Χώρα

256

Κατηγορία

3

Supp. Γάτα. (συμπληρωματικές κατηγορίες)

256

Byline

256

Τίτλος κατά σειρά

256

Συγγραφέας/συντάκτης

256

Πίστωση

256

Πηγή

256

IPTC

Το IPTC είναι ένα πρότυπο που καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών Τύπου (IPTC) με σκοπό τη διευκρίνιση και την απλούστευση των πληροφοριών που απαιτούνται κατά την κοινή χρήση φωτογραφιών με διάφορες δημοσιεύσεις.

IPTC Preset Manager

Οι προεπιλογές IPTC μπορούν να δημιουργηθούν σε έναν υπολογιστή και να αποθηκευτούν σε κάρτες μνήμης χρησιμοποιώντας το λογισμικό IPTC Preset Manager. Το IPTC Preset Manager μπορεί να ληφθεί δωρεάν από την παρακάτω διεύθυνση URL. Οδηγίες χρήσης είναι διαθέσιμες μέσω ηλεκτρονικής βοήθειας.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

B Το μενού Setup: Ρύθμιση κάμερας

Μορφοποίηση κάρτας μνήμηςΓλώσσαΖώνη ώρας και ημερομηνίαΦωτεινότητα οθόνηςΙσορροπία χρώματος οθόνηςΦωτεινότητα σκοπεύτρουΙσορροπία χρώματος σκόπευτροΜέγεθος οθόνης Finder (Photo Lv)Περιορίστε την επιλογή λειτουργίας παρακολούθησηςΟθόνη πληροφοριών αυτόματης περιστροφήςΕπιλογές μικρορύθμισης AFΔεδομένα φακού χωρίς CPUΑποθήκευση θέσης εστίασηςΑυτόματη διακοπή θερμοκρασίαςΣυμπεριφορά ασπίδας αισθητήρα κατά την απενεργοποίησηΑισθητήρας καθαρής εικόναςΕικόνα Dust Off Ref ΦωτογραφίαΧαρτογράφηση pixelΣχόλιο εικόναςΠληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτωνIPTCΕπιλογές φωνητικού σημειώματοςΉχοι κάμεραςΑθόρυβη λειτουργίαΑγγίξτε Στοιχεία ελέγχουHDMIΠροτεραιότητα σύνδεσης USBΔεδομένα τοποθεσίας (Ενσωματωμένα)Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (WR).Αντιστοιχίστε το κουμπί Fn Remote (WR).Σήμανση συμμόρφωσηςΠληροφορίες μπαταρίαςΠαράδοση τροφοδοσίας USBΕξοικονόμηση ενέργειας (Λειτουργία φωτογραφίας)Κλείδωμα κενού υποδοχήςΑποθήκευση/Φόρτωση ρυθμίσεων μενούΕπαναφορά όλων των ρυθμίσεωνΈκδοση υλικολογισμικού