Αποκτήστε δεδομένα αναφοράς για την επιλογή Image Dust Off στο NX Studio. Το Image Dust Off επεξεργάζεται τις εικόνες NEF (RAW) για να μετριάσει τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τη σκόνη που προσκολλάται μπροστά από τον αισθητήρα εικόνας της κάμερας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική βοήθεια του NX Studio.

Λήψη δεδομένων αναφοράς Image Dust Off

 1. Επιλέξτε μια επιλογή έναρξης.

  • Επισημάνετε το [ Start ] και πατήστε το J για να εμφανιστεί αμέσως το παράθυρο διαλόγου [ Image Dust Off ref photo ].

  • Επισημάνετε το [ Clean sensor and then start ] και πατήστε J για να καθαρίσετε τον αισθητήρα εικόνας πριν ξεκινήσετε. Το παράθυρο διαλόγου [ Image Dust Off ref photo ] θα εμφανιστεί όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αισθητήρα εικόνας.

  • Για έξοδο χωρίς λήψη δεδομένων αναφοράς Image Dust Off, πατήστε G .

 2. Με το φακό περίπου δέκα εκατοστά (τέσσερις ίντσες) από ένα καλά φωτισμένο, χωρίς χαρακτηριστικά λευκό αντικείμενο, πλαισιώστε το αντικείμενο έτσι ώστε να γεμίσει την οθόνη και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση.

  • Στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, η εστίαση θα ρυθμιστεί αυτόματα στο άπειρο.

  • Στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, ρυθμίστε την εστίαση στο άπειρο χειροκίνητα.

 3. Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι το τέλος για να αποκτήσετε δεδομένα αναφοράς Image Dust Off.

  • Η οθόνη σβήνει όταν πατηθεί το κουμπί λήψης.

  • Εάν το αντικείμενο αναφοράς είναι πολύ φωτεινό ή πολύ σκοτεινό, η κάμερα ενδέχεται να μην μπορεί να λάβει δεδομένα αναφοράς Image Dust Off, οπότε θα εμφανιστεί ένα μήνυμα και η κάμερα θα επιστρέψει στην οθόνη που εμφανίζεται στο Βήμα 1. Επιλέξτε άλλο αντικείμενο αναφοράς και πατήστε το κουμπί λήψης ξανά.

Προσοχή: Καθαρισμός αισθητήρα εικόνας

Τα δεδομένα αναφοράς σκόνης που έχουν καταγραφεί πριν από τον καθαρισμό του αισθητήρα εικόνας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τον καθαρισμό του αισθητήρα εικόνας. Επιλέξτε [ Καθαρισμός αισθητήρα και μετά έναρξη ] μόνο εάν τα δεδομένα αναφοράς Image Dust Off δεν θα χρησιμοποιηθούν με τις υπάρχουσες φωτογραφίες.

Προφυλάξεις: Λήψη δεδομένων αναφοράς Dust Off Image
 • Συνιστάται ένας φακός φορμά FX με εστιακή απόσταση τουλάχιστον 50 mm.

 • Όταν χρησιμοποιείτε φακό ζουμ, μεγεθύνετε μέχρι τέρμα.

 • Δεν είναι δυνατή η λήψη δεδομένων Image Dust Off όταν είναι προσαρτημένος ένας φακός DX.

 • Τα ίδια δεδομένα αναφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτογραφίες που λαμβάνονται με διαφορετικούς φακούς ή σε διαφορετικά διαφράγματα.

 • Δεν είναι δυνατή η προβολή εικόνων αναφοράς με χρήση λογισμικού απεικόνισης υπολογιστή.

 • Ένα μοτίβο πλέγματος εμφανίζεται όταν προβάλλονται εικόνες αναφοράς στην κάμερα.

B Το μενού Setup: Ρύθμιση κάμερας

Μορφοποίηση κάρτας μνήμηςΓλώσσαΖώνη ώρας και ημερομηνίαΦωτεινότητα οθόνηςΙσορροπία χρώματος οθόνηςΦωτεινότητα σκοπεύτρουΙσορροπία χρώματος σκόπευτροΜέγεθος οθόνης Finder (Photo Lv)Περιορίστε την επιλογή λειτουργίας παρακολούθησηςΟθόνη πληροφοριών αυτόματης περιστροφήςΕπιλογές μικρορύθμισης AFΔεδομένα φακού χωρίς CPUΑποθήκευση θέσης εστίασηςΑυτόματη διακοπή θερμοκρασίαςΣυμπεριφορά ασπίδας αισθητήρα κατά την απενεργοποίησηΑισθητήρας καθαρής εικόναςΕικόνα Dust Off Ref ΦωτογραφίαΧαρτογράφηση pixelΣχόλιο εικόναςΠληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτωνIPTCΕπιλογές φωνητικού σημειώματοςΉχοι κάμεραςΑθόρυβη λειτουργίαΑγγίξτε Στοιχεία ελέγχουHDMIΠροτεραιότητα σύνδεσης USBΔεδομένα τοποθεσίας (Ενσωματωμένα)Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (WR).Αντιστοιχίστε το κουμπί Fn Remote (WR).Σήμανση συμμόρφωσηςΠληροφορίες μπαταρίαςΠαράδοση τροφοδοσίας USBΕξοικονόμηση ενέργειας (Λειτουργία φωτογραφίας)Κλείδωμα κενού υποδοχήςΑποθήκευση/Φόρτωση ρυθμίσεων μενούΕπαναφορά όλων των ρυθμίσεωνΈκδοση υλικολογισμικού