ισορροπία λευκού

Η ισορροπία λευκού διασφαλίζει ότι τα λευκά αντικείμενα φαίνονται λευκά, ανεξάρτητα από το χρώμα της πηγής φωτός. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση (αυτόματη ισορροπία λευκού ή j ) συνιστάται στις περισσότερες πηγές φωτός. εάν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν με την αυτόματη ισορροπία λευκού, επιλέξτε μια άλλη επιλογή όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ρύθμιση ισορροπίας λευκού

 • Η ισορροπία λευκού μπορεί να επιλεγεί χρησιμοποιώντας τα στοιχεία [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού i και το μενού λήψης φωτογραφιών ή το μενού εγγραφής βίντεο (ισορροπία του λευκού χρώματος ,ισορροπία λευκού ,ισορροπία λευκού ).
 • Στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, η ισορροπία λευκού μπορεί επίσης να επιλεγεί κρατώντας πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέφοντας τον κύριο επιλογέα εντολών (Τα κουμπιά Fn1 και Fn2 ).
 • Όταν είναι επιλεγμένο 4 [ Auto ] ή I [ Fluorescent ], μπορείτε να επιλέξετε μια δευτερεύουσα επιλογή κρατώντας πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέφοντας τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών.
ΕπιλογήΘερμοκρασία χρώματος*Περιγραφή
4 [ Αυτόματο ]Η ισορροπία λευκού ρυθμίζεται αυτόματα για βέλτιστα αποτελέσματα με τις περισσότερες πηγές φωτός. Εάν χρησιμοποιείται μια προαιρετική μονάδα φλας, η ισορροπία λευκού θα ρυθμιστεί σύμφωνα με τις συνθήκες που ισχύουν όταν ανάβει το φλας.
i [ Διατηρήστε το λευκό (μειώστε τα ζεστά χρώματα) ]Περίπου 3500–8000 ΚΕξαλείψτε το ζεστό χρωματικό χρωματισμό που παράγεται από τον φωτισμό πυρακτώσεως.
j [ Διατηρήστε τη συνολική ατμόσφαιρα ]Περίπου 3500–8000 ΚΔιατηρήστε μερικώς το ζεστό χρωματικό χρωματισμό που παράγεται από τον φωτισμό πυρακτώσεως.
k [ Διατηρήστε ζεστά χρώματα φωτισμού ]Περίπου 3500–8000 ΚΔιατηρήστε το ζεστό χρώμα που παράγεται από τον φωτισμό πυρακτώσεως.
D [ Αυτόματο φυσικό φως ]Περίπου 4500–8000 ΚΌταν χρησιμοποιείται υπό φυσικό φως στη θέση του 4 [ Auto ], αυτή η επιλογή παράγει χρώματα πιο κοντά σε αυτά που φαίνονται με γυμνό μάτι.
H [ Άμεσο ηλιακό φως ]Περίπου 5200 ΚΧρήση με θέματα φωτισμένα από το άμεσο ηλιακό φως.
G [ Συννεφιά ]Περίπου 6000 ΚΧρήση στο φως της ημέρας κάτω από συννεφιασμένο ουρανό.
M [ Σκιά ]Περίπου 8000 ΚΧρήση στο φως της ημέρας με θέματα στη σκιά.
J [ Πυρακτώσεως ]Περίπου 3000 ΚΧρήση κάτω από φωτισμό πυρακτώσεως.
I [ Φθορίζον ]Χρήση υπό φωτισμό φθορισμού. επιλέξτε τον τύπο λαμπτήρα ανάλογα με την πηγή φωτός.
[ Ψυχρό-λευκό φθορίζον ]Περίπου 4200 Κ
[ Λευκό φθορίζον ημέρας ]Περίπου 5000 Κ
[ Φθορίζον φως ημέρας ]Περίπου 6500 Κ
5 [ Flash ]Περίπου 5400 ΚΧρήση για φωτογράφηση με φλας.
K [ Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος ]Περίπου 2500–10000 Κ
 • Επιλέξτε απευθείας τη θερμοκρασία χρώματος.
 • Για να επιλέξετε μια θερμοκρασία χρώματος, κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέψτε τον υποεπιλογέα εντολών.
L [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ]
 • Μετρήστε την ισορροπία λευκού για το θέμα ή την πηγή φωτός ή αντιγράψτε την ισορροπία λευκού από μια υπάρχουσα φωτογραφία.
 • Για να επιλέξετε μια προκαθορισμένη ισορροπία λευκού, κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 και περιστρέψτε τον υποεπιλογέα εντολών.
 • Για να εισέλθετε σε λειτουργία άμεσης μέτρησης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn1 (Εγχειρίδιο προεπιλογής ).
 1. Τιμές όταν ο μικροσυντονισμός έχει οριστεί στο 0.

D [Αυτόματο φυσικό φως]

D [ Αυτόματο φυσικό φως ] ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα κάτω από τεχνητό φως. Επιλέξτε 4 [ Auto ] ή μια επιλογή που ταιριάζει με την πηγή φωτός.

Βελτιστοποίηση ισορροπίας λευκού

Σε ρυθμίσεις διαφορετικές από το K [ Choose color temperature ], η ισορροπία λευκού μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού i , στο μενού λήψης φωτογραφιών ή στο μενού εγγραφής βίντεο (Βελτιωμένη ισορροπία λευκού , Το μενού ισορροπίας λευκού: Βελτιστοποίηση ).

Φωτισμός φλας στούντιο

4 Το [ Auto ] ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα με μεγάλες μονάδες φλας στούντιο. Χρησιμοποιήστε προκαθορισμένη μη αυτόματη ισορροπία λευκού ή ορίστε την ισορροπία λευκού στο 5 [ Flash ] και χρησιμοποιήστε τη λεπτομέρεια για να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού.

Θερμοκρασία χρώματος κατά τη λήψη με 4 ή D

 • Οι πληροφορίες φωτογραφίας για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας 4 [ Αυτόματο ] ή D [ Αυτόματο φυσικό φως ] εμφανίζουν τη θερμοκρασία χρώματος που επιλέχθηκε από την κάμερα τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αναφορά όταν επιλέγετε μια τιμή για το K [ Επιλέξτε θερμοκρασία χρώματος ].
 • Για να προβάλετε δεδομένα λήψης κατά την αναπαραγωγή, επιλέξτε [ Επιλογές εμφάνισης αναπαραγωγής ] > [ Πρόσθετες πληροφορίες φωτογραφίας ] στο μενού αναπαραγωγής και τοποθετήστε ένα σημάδι ( M ) δίπλα στο [ Δεδομένα λήψης ].

Θερμοκρασία χρώματος

Το αντιληπτό χρώμα μιας πηγής φωτός ποικίλλει ανάλογα με τον θεατή. μερικά μπορεί να έχουν κόκκινο γύψο ενώ άλλα εμφανίζονται μπλε. Η θερμοκρασία χρώματος είναι ένα αντικειμενικό μέτρο του χρώματος μιας φωτεινής πηγής, που εκφράζεται σε Kelvins (K). Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία χρώματος, τόσο πιο κόκκινος είναι ο γύψος ( q ); Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο μπλε είναι ο γύψος ( w ).

Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος

Γενικά, επιλέξτε χαμηλότερες τιμές εάν οι φωτογραφίες σας έχουν κόκκινο γύψο ή για να κάνετε σκόπιμα τις εικόνες πιο μπλε, υψηλότερες τιμές εάν οι φωτογραφίες σας έχουν μπλε απόχρωση ή για να κάνετε σκόπιμα τις εικόνες πιο κόκκινες.