Έλεγχος απομακρυσμένων μονάδων φλας

Οι απομακρυσμένες μονάδες φλας μπορούν να ελεγχθούν μέσω οπτικών σημάτων από μια προαιρετική μονάδα φλας που είναι τοποθετημένη στο παπούτσι αξεσουάρ της κάμερας και λειτουργεί ως κύριο φλας (οπτικό AWL). Για πληροφορίες σχετικά με συμβατές μονάδες φλας, ανατρέξτε στην ενότητα «Δυνατότητες διαθέσιμες με μονάδες φλας συμβατές με CLS» (Λειτουργίες διαθέσιμες με μονάδες φλας συμβατές με CLS ).

 • Εάν η εν λόγω μονάδα φλας είναι SB-500, οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν από την κάμερα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα «Χρήση οπτικού AWL με το SB-500» (Χρήση οπτικού AWL με το SB-500 ). Δείτε την τεκμηρίωση που παρέχεται με τις μονάδες φλας για περισσότερες πληροφορίες.
 • Οι ρυθμίσεις για άλλες μονάδες φλας πρέπει να προσαρμόζονται χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια της μονάδας φλας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που παρέχεται με την εν λόγω μονάδα φλας.

Χρήση οπτικού AWL με το SB-500

Όταν μια προαιρετική μονάδα φλας SB-500 είναι τοποθετημένη στο πέδιλο αξεσουάρ της κάμερας, εμφανίζεται το [ Επιλογές ασύρματου φλας ] στο [ Έλεγχος φλας ] στο μενού λήψης φωτογραφιών. Το ομαδικό φλας μπορεί να εκτελεστεί επιλέγοντας [ Optical AWL ] στο [ Wireless flash options ].

 1. C : Επισημάνετε το [Group flash options] στην οθόνη [Flash control] και πατήστε 2 .
 2. C : Ρυθμίστε την έξοδο φλας και επιλέξτε τη λειτουργία ελέγχου καναλιού και φλας.
  • Επιλέξτε τη λειτουργία ελέγχου φλας και το επίπεδο φλας για το κύριο φλας και τις απομακρυσμένες μονάδες φλας σε κάθε ομάδα.
  • Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες:
   ΕπιλογήΠεριγραφή
   TTLΈλεγχος φλας i-TTL.
   q ΑΑυτόματο διάφραγμα. Διατίθεται μόνο με συμβατές μονάδες φλας.
   ΜΕπιλέξτε το επίπεδο φλας χειροκίνητα.
   ---
   (μακριά από)
   Οι απομακρυσμένες μονάδες δεν πυροδοτούν. [ Σύνθ. ] δεν μπορεί να προσαρμοστεί.
  • Επιλέξτε [ 3 ] για [ Κανάλι ].
 3. f : Ρυθμίστε το κανάλι των απομακρυσμένων μονάδων φλας στο [ 3 ].
 4. f : Ομαδοποιήστε τις απομακρυσμένες μονάδες φλας.
  • Επιλέξτε μια ομάδα (Α ή Β).
  • Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των απομακρυσμένων μονάδων φλας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το πρακτικό μέγιστο, ωστόσο, είναι τρία ανά ομάδα, καθώς το φως που εκπέμπεται από τις απομακρυσμένες μονάδες φλας θα επηρεάσει την απόδοση εάν χρησιμοποιηθούν περισσότερες μονάδες φλας.
 5. C / f : Συνθέστε τη λήψη και τακτοποιήστε τις μονάδες φλας.
  • Δείτε την τεκμηρίωση που παρέχεται με τις μονάδες φλας για περισσότερες πληροφορίες.
  • Δοκιμάστε τις μονάδες και επιβεβαιώστε ότι λειτουργούν κανονικά. Για να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε τις μονάδες, πατήστε το κουμπί δοκιμής στο κύριο φλας.
 6. C / f : Τραβήξτε τη φωτογραφία αφού επιβεβαιώσετε ότι οι λυχνίες ετοιμότητας φλας για όλες τις μονάδες φλας είναι αναμμένες.

Απομακρυσμένη φωτογράφηση με φλας

 • Τοποθετήστε τα παράθυρα του αισθητήρα στις απομακρυσμένες μονάδες φλας για να λαμβάνετε το φως από το κύριο φλας. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εάν το κύριο φλας είναι τοποθετημένο σε κάμερα χειρός.
 • Βεβαιωθείτε ότι το άμεσο φως ή οι ισχυρές αντανακλάσεις από τις απομακρυσμένες μονάδες φλας δεν εισέρχονται στον φακό της κάμερας (σε λειτουργία [ TTL ]) ή στα φωτοκύτταρα στις απομακρυσμένες μονάδες φλας (λειτουργία [ q A ]). Διαφορετικά, το φως από τις μονάδες φλας μπορεί να επηρεάσει την έκθεση.
 • Ακόμα κι αν το [ –– ] έχει επιλεγεί για [ Κύριο φλας ] > [ Λειτουργία ], το κύριο φλας μπορεί να εκπέμπει φλας χρονισμού χαμηλής έντασης. Αυτά τα φλας μπορεί να εμφανιστούν σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε μικρή απόσταση. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί επιλέγοντας χαμηλές ευαισθησίες ISO ή μικρά διαφράγματα (υψηλοί αριθμοί f).
 • Αφού τοποθετήσετε τις απομακρυσμένες μονάδες φλας, τραβήξτε μια δοκιμαστική λήψη και δείτε τα αποτελέσματα στην οθόνη της κάμερας.