Χρήση φλας στην κάμερα

 1. Τοποθετήστε μια μονάδα φλας στο παπούτσι αξεσουάρ της κάμερας.

  Δείτε την τεκμηρίωση που παρέχεται με τη μονάδα για λεπτομέρειες.
 2. Ενεργοποιήστε την κάμερα και τη μονάδα φλας.
  Το φλας θα αρχίσει να φορτίζεται. η ένδειξη ετοιμότητας φλας ( c ) θα εμφανιστεί στην οθόνη λήψης όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.
 3. Επιλέξτε τη λειτουργία ελέγχου φλας (Λειτουργία ελέγχου φλας ) και λειτουργία φλας (Λειτουργίες φλας ).
 4. Ρυθμίστε την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα.
 5. Βγάζω φωτογραφίες.

Ταχύτητα κλείστρου

Η ταχύτητα κλείστρου μπορεί να ρυθμιστεί ως εξής όταν χρησιμοποιείται μια προαιρετική μονάδα φλας:

ΤρόποςΤαχύτητα κλείστρου
bΑυτόματη ρύθμιση από κάμερα (1/200 s–1/60 s)
Π , ΑΡύθμιση αυτόματα από κάμερα (1/200 s–1/60 s)*
μικρό1/200 s–30 s
Μ1/200 s–30 s, Bulb , Time
 1. Η ταχύτητα κλείστρου μπορεί να ρυθμιστεί έως και 30 δευτερόλεπτα εάν έχει επιλεγεί αργός συγχρονισμός, συγχρονισμός πίσω κουρτίνας ή αργός συγχρονισμός με μείωση κόκκινων ματιών για τη λειτουργία φλας.

Μονάδες φλας τρίτων κατασκευαστών

Η κάμερα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μονάδες φλας που εφαρμόζουν τάσεις πάνω από 250 V στις επαφές X της κάμερας ή βραχυκύκλωμα στις επαφές του αξεσουάρ. Η χρήση τέτοιων μονάδων φλας όχι μόνο θα μπορούσε να επηρεάσει την κανονική λειτουργία της κάμερας αλλά και να βλάψει τα κυκλώματα συγχρονισμού φλας της κάμερας ή/και του φλας.

Έλεγχος φλας i-TTL

Όταν μια προαιρετική μονάδα φλας που υποστηρίζει το Nikon Creative Lighting System είναι προσαρτημένη και ρυθμισμένη σε TTL, η κάμερα χρησιμοποιεί προ-φλας οθόνης για ισορροπημένο ή τυπικό έλεγχο φλας "i-TTL fill-flash". Ο έλεγχος φλας i-TTL δεν είναι διαθέσιμος με μονάδες φλας που δεν υποστηρίζουν το Σύστημα Δημιουργικού Φωτισμού της Nikon. Η κάμερα υποστηρίζει τους ακόλουθους τύπους ελέγχου φλας i-TTL:

Έλεγχος φλαςΠεριγραφή
Ισορροπημένο φλας γεμίσματος i-TTLΗ κάμερα χρησιμοποιεί έλεγχο φλας "i-TTL balanced fill-flash" για φυσική ισορροπία μεταξύ του κύριου θέματος και του φωτισμού περιβάλλοντος περιβάλλοντος. Αφού πατηθεί το κουμπί λήψης και αμέσως πριν από το κύριο φλας, η μονάδα φλας εκπέμπει μια σειρά προ-φλας οθόνης που χρησιμοποιεί η κάμερα για να βελτιστοποιήσει την έξοδο φλας για ισορροπία μεταξύ του κύριου θέματος και του φωτισμού περιβάλλοντος περιβάλλοντος.
Τυπικό i-TTL fill-flashΗ έξοδος φλας ρυθμίζεται για να φέρει τον φωτισμό στο πλαίσιο σε ένα τυπικό επίπεδο. η φωτεινότητα του φόντου δεν λαμβάνεται υπόψη. Συνιστάται για λήψεις στις οποίες τονίζεται το κύριο θέμα σε βάρος των λεπτομερειών του φόντου ή όταν χρησιμοποιείται αντιστάθμιση έκθεσης.
 • Το τυπικό i-TTL fill-flash ενεργοποιείται αυτόματα όταν έχει επιλεγεί το [ Spot metering ].