Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

g2: comenzi personalizate

Butonul G U A Meniu Setări personalizate

Alegeți operațiunile efectuate în modul film folosind comenzile camerei sau obiectivului sau apăsând comenzile camerei și rotind cadranele de comandă.

 • Alegeți rolurile jucate de comenzile de mai jos. Evidențiați controlul dorit și apăsați J .

  Control
  w [ Butonul Fn1 ]
  y [ Butonul Fn2 ]
  V [ Butonul AF-ON ]
  8 [ Centru subselector ]
  G [ Butonul de declanșare ]
  l [ Inel de control al obiectivului ]
 • Rolurile care pot fi atribuite acestor controale sunt următoarele:

  Opțiune w y V 8 G l
  t [ Diafragma de putere (deschis) ] 4
  q [ Diafragma de putere (închidere) ] 4
  i [ Compensarea expunerii + ] 4
  h [ Compensarea expunerii - ] 4
  n [ Urmărirea subiectului ] 4 4
  b [ Afișarea informațiilor de vizualizare live dezactivată ] 4 4 4 4
  b [ Afișare grilă de încadrare ] 4 4 4
  p [ Zoom activat/dezactivat ] 4 4 4 4
  g [ Protejează ] 4 4
  K [ Selectați punctul central de focalizare ] 4 4
  A [ AF-ON ] 4
  F [ Numai blocare AF ] 4 4
  E [ Blocare AE (Menține) ] 4 4
  C [ Numai blocare AE ] 4 4
  B [ Blocare AE/AF ] 4 4
  C [ Fă fotografii ] 4
  1 [ Înregistrați filme ] 4 4 4
  J [ Alegeți zona imaginii ] 4 4 4
  m [ Balans de alb ] 4 4
  h [ Setați Picture Control ] 4 4
  y [ D-Lighting activ ] 4 4
  w [ Contorizare ] 4 4
  z [ Mod focalizare/mod zonă AF ] 4 4
  H [ Sensibilitatea microfonului ] 4 4
  W [ Focus peaking ] 4 4
  c [ Evaluare ] 4 4
  X [ Focalizare (M/A) ] 4 1, 2
  q [ Diafragma de putere ] 4 2
  E [ Compensarea expunerii ] 4 2
  9 [ Sensibilitate ISO ] 4 2
  [ Nici unul ] 4 4 4 4 4 2

  Disponibil numai cu lentile compatibile.

  Indiferent de opțiunea selectată, în modul de focalizare manuală, inelul de control poate fi folosit doar pentru a regla focalizarea.

 • Sunt disponibile următoarele opțiuni:

  Rol Descriere
  t [ Diafragma de putere (deschis) ] Diafragma se mărește în timp ce butonul Fn1 este apăsat. Utilizați în combinație cu Setarea personalizată g2 [ Comenzi personalizate ] > [ Buton Fn2 ] > [ Diafragma de putere (închidere) ] pentru reglarea diafragmei controlată de buton.
  q [ Diafragma de putere (închidere) ] Diafragma se îngustează în timp ce butonul Fn2 este apăsat. Utilizați în combinație cu Setarea personalizată g2 [ Comenzi personalizate ] > [ Buton Fn1 ] > [ Diafragma de putere (deschisă) ] pentru reglarea diafragmei controlată de buton.
  i [ Compensarea expunerii + ] Compensarea expunerii crește în timp ce butonul Fn1 este apăsat. Utilizați în combinație cu Setarea personalizată g2 [ Comenzi personalizate ] > [ Buton Fn2 ] > [ Compensare expunere − ] pentru compensarea expunerii controlată de butoane.
  h [ Compensarea expunerii - ] Compensarea expunerii scade în timp ce butonul Fn2 este apăsat. Utilizați în combinație cu Setarea personalizată g2 [ Comenzi personalizate ] > [ Buton Fn1 ] > [ Compensare expunere + ] pentru compensarea expunerii controlată de butoane.
  n [ Urmărirea subiectului ]

  Apăsarea butonului de comandă când este selectat [ Zona AF automată ], [ AF zonă automată (oameni) ] sau [ AF zonă automată (animale) ] pentru modul zonă AF permite urmărirea subiectului; punctul de focalizare se va schimba într-un reticulul de direcționare, iar monitorul și vizorul se vor transforma în afișaje de urmărire a subiectului.

  • Pentru a termina AF cu urmărirea subiectului, apăsați din nou comanda sau apăsați butonul W ( Q ).
  b [ Afișarea informațiilor de vizualizare live dezactivată ] Apăsați butonul de comandă pentru a ascunde indicatorii din afișajul live view. Apăsați din nou pentru a vizualiza indicatorii.
  b [ Afișare grilă de încadrare ] Apăsați butonul pentru a afișa o grilă de încadrare. Apăsați din nou butonul pentru a opri afișajul.
  g [ Protejează ] Apăsați butonul în timpul redării pentru a proteja imaginea curentă.
  K [ Selectați punctul central de focalizare ] Apăsarea comenzii selectează punctul central de focalizare.
  A [ AF-ON ] Apăsarea comenzii inițiază focalizarea automată, duplicând funcția butonului AF-ON .
  F [ Numai blocare AF ] Focalizarea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  E [ Blocare AE (Menține) ] Expunerea se blochează atunci când butonul de comandă este apăsat. Blocarea expunerii nu se termină când declanșatorul este eliberat. Expunerea rămâne blocată până când butonul de comandă este apăsat a doua oară sau până când cronometrul de așteptare expiră.
  C [ Numai blocare AE ] Expunerea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  B [ Blocare AE/AF ] Focalizarea și expunerea se blochează în timp ce controlul este apăsat.
  p [ Zoom activat/dezactivat ] Apăsați butonul pentru a mări afișajul în zona din jurul punctului de focalizare curent (raportul de zoom este selectat în prealabil). Apăsați din nou pentru a anula zoomul.
  C [ Fă fotografii ] Apăsați butonul de declanșare până la capăt pentru a face o fotografie cu un raport de aspect de 16:9.
  1 [ Înregistrați filme ] Apăsați butonul pentru a începe înregistrarea. Apăsați din nou pentru a termina înregistrarea.
  J [ Alegeți zona imaginii ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege zona de imagine pentru filme. Rețineți că zona imaginii nu poate fi modificată în timp ce înregistrarea este în curs.
  m [ Balans de alb ] Țineți butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a regla balansul de alb pentru filme. Unele opțiuni oferă subopțiuni care pot fi selectate prin rotirea selectorului de sub-comandă.
  h [ Setați Picture Control ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege un Picture Control .
  y [ D-Lighting activ ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a regla Active D-Lighting pentru filme.
  w [ Contorizare ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a alege o opțiune de măsurare a filmului.
  z [ Mod focalizare/mod zonă AF ] Țineți butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege modul de focalizare, selectorul secundar de comandă pentru a alege modul zonă AF.
  H [ Sensibilitatea microfonului ] Apăsați butonul de comandă și rotiți un cadran de comandă pentru a regla sensibilitatea microfonului.
  W [ Focus peaking ] Apăsați butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă pentru a alege un nivel de vârf și selectorul secundar de comandă pentru a selecta culoarea maximă.
  c [ Evaluare ]

  Pentru a evalua imaginea curentă în modul redare, apăsați butonul de comandă și rotiți selectorul principal de comandă.

  • Pentru a afișa opțiunile de evaluare, evidențiați [ Rating ] și apăsați 2 . Dacă este selectată o altă opțiune decât [ Nici unul ], evaluarea aleasă poate fi atribuită imaginilor prin simpla apăsare a comenzii selectate. Apăsând din nou butonul de comandă, se selectează un rating „fără stea”.
  X [ Focalizare (M/A) ] Inelul de control al obiectivului poate fi folosit pentru focalizare manuală, indiferent de opțiunea selectată pentru modul de focalizare. Pentru a refocaliza folosind focalizarea automată, apăsați butonul de declanșare până la jumătate sau apăsați un control căruia i-a fost atribuit AF-ON.
  q [ Diafragma de putere ] Rotiți inelul de control al obiectivului pentru a regla diafragma.
  E [ Compensarea expunerii ] Rotiți inelul de control al obiectivului pentru a regla compensarea expunerii.
  9 [ Sensibilitate ISO ] Rotiți inelul de control al obiectivului pentru a regla sensibilitatea ISO.
  [ Nici unul ] Controlul nu are efect.

Diafragma de putere

 • Diafragma de putere este disponibilă numai în modurile A și M.
 • O pictogramă 6 pe afișajul de fotografiere indică faptul că diafragma nu poate fi utilizată.
 • Afișajul poate pâlpâi în timp ce diafragma este reglată.