Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Echilibru alb

Butonul G U C meniul de fotografiere

Reglați balansul de alb pentru a se potrivi cu culoarea sursei de lumină. Pentru mai multe informații, consultați „Setări de bază” din „Balans de alb” ( 0 Balans de alb ) și „Meniul i ” din „Balans de alb” ( 0 Balans de alb ).

Meniul balans de alb: reglare fină

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, evidențiați opțiunea dorită și apăsați 2 ori de câte ori este necesar pentru a afișa opțiunile de reglare fină.

  Pentru informații despre reglarea fină a balansului de alb L [ Presetat manual ], consultați „Reglarea fină a balansului de alb manual presetat” ( 0 Reglarea fină a balansului de alb manual presetat ).

 2. Reglați fin balansul de alb.

  • Selectorul multiplu poate fi folosit pentru a muta cursorul în până la șase pași din centrul grilei de-a lungul oricăreia dintre axele A (chihlimbar)–B (albastru) și G (verde)–M (magenta). Valoarea selectată este afișată în partea dreaptă a grilei.
  • Axa A (chihlimbar)–B (albastru) corespunde temperaturii culorii și este reglată în trepte de 0,5. O schimbare de 1 este echivalentă cu aproximativ 5 mired.
  • Axa G (verde)–M (magenta) are efecte similare cu filtrele de compensare a culorii și este reglată în trepte de 0,25. O modificare de 1 este echivalentă cu aproximativ 0,05 unități de densitate difuză.

 3. Salvează modificările.

  • Apăsați J pentru a salva modificările și a ieși în meniuri.
  • Dacă balansul de alb a fost reglat fin, în pictogramă va fi afișat un asterisc (“ U ”).

Reglare fină a balansului de alb

Culorile de pe axele de reglare fină sunt relative, nu absolute. Selectarea mai multor culori pe o anumită axă nu are ca rezultat neapărat acea culoare să apară în imagini. De exemplu, mutarea cursorului pe B (albastru) atunci când este selectată o setare „caldă” precum J [ Incandescent ] va face imaginile puțin „mai reci”, dar nu le va face de fapt albastre.

„Medit”

Valorile în mired se calculează înmulțind inversul temperaturii culorii cu 10 6 . Orice modificare dată a temperaturii culorii produce o diferență mai mare de culoare la temperaturi scăzute de culoare decât ar face-o la temperaturi de culoare mai ridicate. De exemplu, o schimbare de 1000 K produce o schimbare mult mai mare a culorii la 3000 K decât la 6000 K. Mired este o măsură a temperaturii culorii care ia în considerare o astfel de variație și, ca atare, este unitatea utilizată în filtrele de compensare a temperaturii culorii. .

De exemplu: Schimbarea temperaturii culorii (în Kelvin): Valoare în mired

 • 4000 K – 3000 K = 1000 K: 83 mired
 • 7000 K – 6000 K = 1000 K: 24 mired

Meniul Balans de alb: Alegerea unei temperaturi de culoare

Alegeți o temperatură de culoare introducând valori pentru axele A (chihlimbar)–B (albastru) și G (verde)–M (magenta).

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, apoi evidențiați K [ Alegeți temperatura culorii ] și apăsați 2 .

 2. Alegeți o temperatură de culoare.

  • Apăsați 4 sau 2 pentru a evidenția cifrele de pe axa A–B (chihlimbar–albastru). De asemenea, puteți evidenția axa G–M (verde–magenta).
  • Apăsați 1 sau 3 pentru a edita elementul selectat.

  Axa A–B (chihlimbar–albastru).

  Axa G–M (verde–magenta).

 3. Salvează modificările.

  • Apăsați J pentru a salva modificările și a ieși în meniuri.
  • Dacă este selectată o altă valoare decât 0 pentru axa verde (G)–magenta (M), în pictogramă va apărea un asterisc (“ U ”).

Selectare culoare-temperatura

 • Nu utilizați selecția culorii-temperatura cu surse de lumină fluorescentă; în schimb, utilizați opțiunea I [ Fluorescent ].
 • Când utilizați selecția culorii-temperatură cu alte surse de lumină, faceți o fotografie de test pentru a determina dacă valoarea selectată este adecvată.

Manual presetat: Copierea balansului de alb dintr-o fotografie

Valorile balansului de alb pentru fotografiile existente pot fi copiate în presetări selectate. Pentru informații despre măsurarea noilor valori pentru balansul de alb manual presetat, consultați „Preset Manual“ ( 0 Presetare manuală ).

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, apoi evidențiați L [ Preset manual ] și apăsați 2 .

 2. Selectați o destinație.

  • Folosind selectorul multiplu, evidențiați presetarea destinației (d-1 până la d-6).
  • Apăsați X ; va fi afișat un dialog de confirmare.

 3. Alegeți [ Selectați imaginea ].

  Evidențiați [ Selectare imagine ] și apăsați 2 pentru a vizualiza imaginile de pe cardul de memorie curent.

 4. Evidențiați imaginea sursă.

  • Utilizați selectorul multiplu pentru a evidenția fotografia dorită.
  • Pentru a vizualiza imaginea evidențiată pe tot ecranul, apăsați și mențineți apăsat butonul X

 5. Copiați balansul de alb.

  • Apăsați J pentru a copia valoarea balansului de alb pentru fotografia evidențiată în presetarea selectată.
  • Dacă fotografia evidențiată are un comentariu, comentariul va fi copiat în comentariul pentru presetarea selectată.

Reglaj fin presetat manual balans de alb

Presetarea selectată poate fi reglată fin selectând [ Reglare fină ] în meniul de balans de alb manual presetat ( 0 Meniul Balans de alb: Reglare fină ).

„Editați comentariul”

Pentru a introduce un comentariu descriptiv de până la 36 de caractere pentru presetarea curentă a balansului de alb, selectați [ Editare comentariu ] în meniul presetat manual al balansului de alb.

"Proteja"

Pentru a proteja presetarea actuală a balansului de alb, selectați [ Protejare ] în meniul presetat manual al balansului de alb. Evidențiați [ Pornit ] și apăsați J ; presetarea curentă a balansului de alb este acum protejată. Presetările protejate nu pot fi modificate.